Jump to content
GIGN Forum

Rakstīšana..


Kiwix
 Share

Recommended Posts

Tātad, te forumā var redzēt daudz un dažādus rakstīšanas veidus... Viens no tiem ir rakstīt ar garumzīmēm un kaut cik gramatiski pareizi.. cits ir izmantojot dubultos burtus (aa=ā, sh=š).. vēl cits variants ir rakstīt visu vienā teikumā un tā, ka neko nevar saprast... vēl man patīk tādi, kas raksta pusi teikuma ar garumzīmēm pusī nē...

jautājums - kāpēc Jūs rakstat tieši tā? :D

(doma - vai tiešām tik grūti rakstīt ar garumzīmēm + ievērojot kaut kādas teikuma robežas (jo aizvien biežāk forumā ir topiki/posti, kuros nu neko nevar saprast))

Link to comment
Share on other sites

Kopš, nemanot aizdomājoties, uzrakstīju garu šitu tavos minētajos "sh" = "š" & "aa" = "ā", centos laboties.

Tas gan bija sen, pirms kādiem gadiem 2 vai divarpus, bet ieradu, un tagad pats diršu uz pokemoneļiem no kuru rakstītā neko nevar saprast.

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, jēga no topica = 0 :) Bet tas tā..

Man liekas, ka cilvēki raksta tā kā prot, izmantojot garumzīmes, komatus un etc! Šajā forumā ir pamanīti kadri, kas vēl nezin neko no interpunkcijas un ortogrāfijas :D :D Iespējams, ka dažs labs vēl pēta klaviatūru, burās skatoties uz taustiņiem :D

Link to comment
Share on other sites

kpc pokemoni ir tie, kas raksta bez garumzimem. Tu mani saproti es tevi arii viss ir kartiba. Bez garuzimem ir rakstit daudz vieglak un atrak, darbaa pietiekami daudz nodarbojos ar pareizrakstibu darbaa, lai interneta videe rakstitu kaa velos . chill

Link to comment
Share on other sites

Jau pagājis, šķiet, ir pus gads, kopš rakstu ar garumzīmēm un visām pieturzīmēm.

Nezinu, bet šķiet, ka ir labāk lasīt rakstu, kas ierakstīts ar garumzīmēm, kāda gan jēga rakstīt bez un visi tevi izsmej un/vai nelasa vispār tavu teikto. Tāpēc uzskatu, ka izceļu savu pateikto, vai godīgāk - man tā ir pierasts un nespēju vairs rakstīt bez.

Ir šeit daži indivīdi, kuri vēl joprojām pwnd'o bez garumzīmēm, bet ar tavu pieminēto stilu (sh - š, aa - ā). Protams, ir tādi kuri raksta tik šķībi, ka pretīgi lasīt vai vispār to nedaru, vien ielokojoties viņa pirmajā teikumā. Piemēram, man patīk good'men, dažkārt viņš raksta ar, dažreiz tomēr nē. Esmu nelielā neizpratnē.

Uzskatu, ka jābūt kādai rakstīšanas robežai, nevar tā vienkārši bliest pa klaviatūru, kā piedzēries lops.

Link to comment
Share on other sites

ah, es atceros iemeslu, kādēļ agrāk rakstīju pokemon-stailā, tas īstenībā bija tāpēc, ka iekš cs tādi brīnumi kā garumzīmes, protams, ka neeksistēja un tā ka man bija ieradums rakstīt ātri un daudz muļķības spēlējot, tād arī tā biju piešāvis spēlēt. atceros vēl agrāk ka, kad rakstīju skolā kādu darbu, visu uzrakstīju pokemoniski un pēc tam ar replace visus "aa" pārvērtu par "ā" utml. :)

un kādēļ rakstu, kā rakstu, vienkārši sapratu, ka rakstīt ar visiem "aa" izskatās pārāk anāli un īstenībā pierast rakstīt ar garumzīmēm bija elementāri un ļoti ātri.

Link to comment
Share on other sites

Pats esmu vnk krievs , kursh kaut kada veida nolika uz pilsonibu. Ta ka pec principa interneta tuseju tiri izmantojot translitu , tas ari ietekmeja to ka uz lv rakstu var teikt ar to pashu translitu tikai cita valoda. Runajot vai man gribas rakstit ar garumzimem , man slinkums spiest vel vienu pogu. Bija periods kad del darba vajadzeja rakstit normala lv valoda , bet krizei patik visu sabojat.

P.S. Sis topiks ir vieta , nesen dabuju warnu par to ka rakstu tada veida un kipa cilveki to nesaprot. Tad jau moderim vajag atvert visus topicus pa 4-5 gadiem un jaliek warnas.

Edited by ngEAr
Link to comment
Share on other sites

Visu laiku rakstu ar garumzīmēm, bet tad uz vienu brītiņu garumzīmes nočakarējās un biju par slinku, lai meklētu problēmu! Tad kādu mēnesi rakstīju bez garumzīmēm un mīkstinājumiem, kā jau minēji ar tiem "aa - ā; sh - š" Bet pats palasīju to ko biju sarakstījis un metās slinkti, jo pats neko nevarēju saprast ko īsti esmu gribējis pateikt! Tad nu ņēmu un saliku visu kā vajag un mēģinu atkal pierast pie garumzīmēm! Ik pa brīdim jau iemetās kļūdas, bet mēģinu to labot! Jo nevar tik ātri pierast, ja raksti bez un tad sāc rakstīt ar, laiciņš paies un viss būs kārtībā!

Manu prāt visforšākie ir tie, kas raksta visu vienā penteri un pēctam neko nevar saprast, tad parasti nemaz nelasu, ja nav rakstījis kāds zināms čuvaks!

laboju, ir bijis tā, ka rakstu kādu referātu, vai ko tamlīdzīgu un rakstu to visu(kā mahmeds teica) i-net valoda, pēc tam kad pārlasu, tad ir izbrīna kas bija domāts šeit un kas šeit. Tapēc labāk ir pierast rakstīt normāli, lai nav problēmu. Pats arī vienkārši varu izlasīt "shakalis" vai "šakālis" ir jau ierasts automātiski izlasīt, jo pilni forumi ar šādu žargonu.

Edited by Kechmunds
Link to comment
Share on other sites

Nez, vienkārši pieradums, rakstīt ar garumzīmēm... Skolas laikā, visi referāti, viss tika rakstīts tīrā latviešu valodā un no tā arī aizguvās viss rakstīšanas stils. Īstenībā es būtu priecīgs redzēt, ja cs`ā būtu iespēja rakstīt ar garumzīmēm, jo ir diezgan daudzi vārdi, kuros neizmantojot garumzīmes ir jāuzraksta gandrīz 2x vairāk burtus, nekā tajā vārdā patiesi ir :) Piemēram, - Knipucitiņumiņamītiņamais pintiķu pinītis = Knipucitinjuminjamiitinjamais pintikju piniitis ir diezgan liela atšķirība ^_^ (Tēls no multenes - Ness un Nesija ^_^)

Edited by Nightmares^^
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...