Jump to content
GIGN Forum

Vajadzīgs Mail Serveris


Kefiirs666
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Ir vajadzība pēc mailservera! Mailserverim jāiet uz WIN un uz UNIX platformas, bet labāk jau uz UNIX platformas!

Būtu ļoti labi ieejot savā mājaslapā, piemēram, www.manalapa.lv/mail atvērtos visi šiti u.t.t, kur varētu gan sūtīt, gan saņemt e-pastus

Vienkārši mans mail nestrādā, IPB forums nesūta reģistrāciju u.t.t

Ja tu zini kādu ļoti labu mailserveri ar iepriekšminētajām f-ijām, raksti!

Link to comment
Share on other sites

Es arī lietoju Google apps kādreiz, bet tad manas vajadzības drusku mainījās.

Par tēmu - kaut kāds sendmail's tāpat būs vajadzīgs uz servera, lai varētu nosūtīt mailus no skripta, citādi jālieto imap vai brīvais smtp, kuru nemaz nav tik daudz un visi pa def spamlistē.

Link to comment
Share on other sites

Pirms gada man bija domēns .lv, tas bija reģistrēts nano.lv

Tad man iekš php.ini konfiga SMTP = mail

Viss gāja, varēja sūtīt e-pastus, gāja visa foruma reģistrācija u.t.t, bet tagad pieslēdzu atkal domēnu, tikai .net un tas viss iet caur rūteri, bet tagad vairs nekas neiet - nestrādā foruma reģistrācija u.t.t

Karoči X_ID vai ar tiem mail serveriem viss ies? Es varēšu sūtīt/saņemt e-pastus?

Esmu vairāk nosliecies uz RoundCube mail serveri, izskatās foršāks un ar daudz vairāk fīčām!

Man ir jautājums, vai es varu tur izveidot vairākus e-pastus, piemēram, [email protected], [email protected] ??

Vēl es nezinu par to forumu, jo viņš nesūta reģistrāciju, it kā ir uzlikts, ka viņš sūta caur f-iju PHP MAIL()

bet tāpat viņš neko nesūta, mēģināju SMTP, tikai nezinu kāds mans ir hosts priekš viņa mail, localhost vai arī kāds cits...

Vai ar to, ka uzstādīšu to mail serveri, viss tiks izlabots un viss ies? Es vēl esmu nūbiņš mail serveru lietās un mēģinu izglītoties! Mana galvenā problēma ir tā, ka vispār nevaru nosūtīt meilus - vai nu kaut kas nav kārtībā, vai arī nu mans php.ini ir nepareizi nokonfigurēts...

Link to comment
Share on other sites

Ja uzliksi pliku mail serveri (augstāk minēto Postfix vai Exim), tas pildīs sendmail funkciju - strādās PHP MAIL(). Attiecīgi sakonfigurējot spēs arī saņemt mail'us.

Courier un Dovecot (izvēlies vienu) pildīs IMAP/POP3 servera funkcijas, kas atļaus apskatīt mailbox'u. Nokonfigurējot mail serveri un imap/pop3 tev jau būs iespēja sūtīt/saņemt/aspakstīt mailus.

Lai šīs pašas darbības varētu veikt caur kaut kādu web interfeisu, tev būs vajadzīgs kaut kāds webmail klients - RoundCube. Viss ko dara šis brīnums - pieslēdzas imap serverim un dara tevis izvēlētās darbības. RoudCube NAV mail serveris.

Lietojot, piemēram, Google Apps tu visdrīzāk saņemsi arī smtp autorizācijas datus - pēc idejas varētu visus mailus bliezt caur gmailu, bet šķiet, ka ipb nevarēja norādīt smtp autorizācijas datus (e-pastu, paroli), tātad atkrīt.

Vieglākais variants priekš tevis būtu uzlikt to pašu postfix'u, kas ļaus izmantot php mail() funkciju un e-pastu saņemšanai lietot Googli.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...