worm Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Varu derēt, ka daudziem, kas lieto datoru, lielākais troksnis nāk no cietajiem diskiem. Netā var iegādāties dažādus sūdus, ar ko var padarīt cietņu darbību klusāku... piemēram skrūvju vietā nāk gumijas klucīši un disks stiprinās 5" caurumā, kur nāk CDROM. Tas viss protams ir forši, bet tomēr to nevar dabūt kurā katrā veikalā, kā arī tas tomēr maksā naudiņu. Papētot dažādus forumus, nonācu pie secinājuma, ka arī mājas apstākļos var sataisīt dažādus brīnumus, praktiski nemaksājot ne kapeiku. Kas būs nepieciešams: jebkāda veida gumija (es paņēmu no veca krūštura , var arī no biksēm izvilkt ārā), galvenais, lai ir pietiekoši resna un spēj noturēt cieto disku ja ir vairāki diski, tad vajag divas metāla plāksnītes ar ko diskus noturēt kopā (vislabāk derēs no kaut kādiem deviņdesmito gadu konstruktoriem, kur ir metāla plāksnītes ar caurumiem) ja metāla plāksnītēs nav caurumu, tad vajadzēs urbi Visu saliekot kopā, gala rezultātam vajadzētu būt aptuveni tādam, kāds redzams zemāk bildēs. Rezultāts - disku graboņa praktiski nemaz vairs neatbalsojas uz korpusu un ir tik pat kā nedzirdama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glud!naTajs Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Ideja laba. Labi, ka man vairs nav problēmas ar skaļu HDD. Iepriekšējais gan man paspēja nedaudz nervus pabojāt, cik labi tomēr, ka viņš nosprāga. Krūštura lencītes ftw Link to comment Share on other sites More sharing options...
naziic Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Un ko darīsi, kad 'atvibrēs vaļā? man servera kastei ar gumijās iekarināts tikai normālā pozīcijā nevis kā Tev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worm Posted March 14, 2009 Author Report Share Posted March 14, 2009 a kapēc lai atvibrē vaļā, tā lence ir ar dubulo locījumu taisīta, viņa nemaz tik viegli nevar atvibrēt vaļā Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusty Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 jāpameiģina... P.S kas tev pa karti, ka viņu baro 4 un 6 pin vadi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
worm Posted March 15, 2009 Author Report Share Posted March 15, 2009 tie nai 4 un 6 pin, bet gan 6 un 8 pin Radeon 3870 X2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaS^MAN Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Nu pats kompis izskatās ļoti labi, šitais būs nākam nedēļ jāpamēģina. A tev tur ir dubūltīgais kūleris? p.s - video karte labi izskatās Link to comment Share on other sites More sharing options...
*jancis38* Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Forši. Žēl ka man vairs nav vecā cietā, kas trokšņoja pie lielas noslodzes. Noteikti šito būtu izmēģinājis. Es gan vēlētos tikt vaļā no kūleru trokšņa, kas mani šausmīgi tracina. It īpaši tad, kad dators jāatstāj ieslēgts pa nakti... vienkārši nošauties. Laikam 80mm fani būs jānomaina uz 120mm. Vispār, tie fani daudz ko dod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Ja ieskaita, ka palīdz kastei nenodegt, tad jā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
*jancis38* Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Šodien izdomāju iztīrīt kasti. Izsūcu no putekļiem, izmazgāju fanus. Protams tos vel datorā neesmu ievietojis, jo tie žāvējas. Un izrādās ka troksni rada VGA kūleris, kas man pat prātā nebija ienācis. Ir kāds risinājums, kā to maitu apklusināt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
worm Posted March 15, 2009 Author Report Share Posted March 15, 2009 nopērc zalman kūleri priekš videokartes... tik pārliecinies, vai stiprinājumi der Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyversant Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 jee rait un izmet kaudzi naudas.. lol ja ir kautcik jedzigas ribas, uzliec klusu tt kuuleri pa 5 ls un buus klusak ka ar salmani, tikai veja virzienu UZ radiatoru. vienigais reizi menesi puteklji jatira.. pats 6600 max OC ar tadu sistemu, vienigi man vinja itka passive, es kuuleri uzliku pats, bet ir daudz shita darits.. vienigi zalmanim nak apgriezienu regulators Link to comment Share on other sites More sharing options...
worm Posted March 15, 2009 Author Report Share Posted March 15, 2009 neaizdirs cilvēkiem galvu zalmanis FTW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorg`s Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 (edited) Radoši EDIT : Nu dators man ir tik pat skaļš kā automašīna. Edited March 15, 2009 by Zorg`s Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusty Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 jū. zalman viss stilīgākie dizaini ir. klusi ar - kartei nevar dzirdēt, ka griežas. pastijos - es iekš sava keisa nevaru uzbliezt worm variantu cietajam. nu nelaužot ārā dzelžus... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 A kā tos pašus esošos kūlerus dabūt klusāk? Iztīrijis esmu, bet ieslēdzot datoru, pirmās 10 minutes videokartes kūleris vispār izdveš kaut kādu brīnumainu rūkoņu, ka viss dzīvoklis skan, un parastais kūleris arī traki vibrē, kurš man ar vienu skrūvi pie ribām piejūgts Ā, un vēl, tie mazie radiatora kūleri visi ir vienādi? Ja es paņemšu uz buj duj, kaut kādu, es viņu varēšu uz tām ribām uzmaukt, vai kaut kā viņās to ieskrūvēt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Bass Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Ā, un vēl, tie mazie radiatora kūleri visi ir vienādi? Ja es paņemšu uz buj duj, kaut kādu, es viņu varēšu uz tām ribām uzmaukt, vai kaut kā viņās to ieskrūvēt? nesapratu, kas tev tur pa ribaam, bet gan jau tapec ari vibree, ka uz vienas skruuves Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Nu pie procesora tās radiatora ribas vai kas tās skaitās, neesmu tāds speciālists (kaut uz sertifikāta tā rakstīts ) Nē, viņš pats turās diezgan stingri, ventilators kaut kā griežas, kā ritenim ķēde eļļu 3 gadus nebūtu redzējusi, un tas pats ir ar videokartes kūleri, griežas, viss tīrs, bet sākumā skaļi rīb, it kā sprūstu, nu grūti paskaidrot... tur kaut kādu eļū var spiest iekšā vai mazgāt, tur tak saies viss uz īso, ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Maini ventilatorus. Viņi nav tik dārgi. Ja eļļosi, tad ne ar pārtikas eļļu. Paņem šujmašīnas vai mašīnas (minerāleļļu). Iepilini vienu pilienu ventilatora centrā, zem uzlīmes. Ja zem uzlīmes nav caurums, tad nekāda pilināšana nesanāks (cik neparedzami, vai ne?). Bet nu tas nav risinājums uz ilgu laiku. Man HDD skaņu nomāc PSU, jāpakar tas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now