Jump to content
GIGN Forum

Hdd Silencer


worm
 Share

Recommended Posts

Varu derēt, ka daudziem, kas lieto datoru, lielākais troksnis nāk no cietajiem diskiem. Netā var iegādāties dažādus sūdus, ar ko var padarīt cietņu darbību klusāku... piemēram skrūvju vietā nāk gumijas klucīši un disks stiprinās 5" caurumā, kur nāk CDROM. Tas viss protams ir forši, bet tomēr to nevar dabūt kurā katrā veikalā, kā arī tas tomēr maksā naudiņu. Papētot dažādus forumus, nonācu pie secinājuma, ka arī mājas apstākļos var sataisīt dažādus brīnumus, praktiski nemaksājot ne kapeiku.

Kas būs nepieciešams:

  1. jebkāda veida gumija (es paņēmu no veca krūštura :D, var arī no biksēm izvilkt ārā), galvenais, lai ir pietiekoši resna un spēj noturēt cieto disku
  2. ja ir vairāki diski, tad vajag divas metāla plāksnītes ar ko diskus noturēt kopā (vislabāk derēs no kaut kādiem deviņdesmito gadu konstruktoriem, kur ir metāla plāksnītes ar caurumiem)
  3. ja metāla plāksnītēs nav caurumu, tad vajadzēs urbi

Visu saliekot kopā, gala rezultātam vajadzētu būt aptuveni tādam, kāds redzams zemāk bildēs. :thumbsup: Rezultāts - disku graboņa praktiski nemaz vairs neatbalsojas uz korpusu un ir tik pat kā nedzirdama.

post-1-1237029528_thumb.jpg

post-1-1237029536_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Forši. Žēl ka man vairs nav vecā cietā, kas trokšņoja pie lielas noslodzes.

Noteikti šito būtu izmēģinājis.

Es gan vēlētos tikt vaļā no kūleru trokšņa, kas mani šausmīgi tracina.

It īpaši tad, kad dators jāatstāj ieslēgts pa nakti... vienkārši nošauties. :blelohs:

Laikam 80mm fani būs jānomaina uz 120mm.

Vispār, tie fani daudz ko dod?

Link to comment
Share on other sites

Šodien izdomāju iztīrīt kasti.

Izsūcu no putekļiem, izmazgāju fanus.

Protams tos vel datorā neesmu ievietojis, jo tie žāvējas.

Un izrādās ka troksni rada VGA kūleris, kas man pat prātā nebija ienācis.

Ir kāds risinājums, kā to maitu apklusināt?

Link to comment
Share on other sites

jee rait un izmet kaudzi naudas..

lol

ja ir kautcik jedzigas ribas, uzliec klusu tt kuuleri pa 5 ls un buus klusak ka ar salmani, tikai veja virzienu UZ radiatoru. vienigais reizi menesi puteklji jatira..

pats 6600 max OC ar tadu sistemu, vienigi man vinja itka passive, es kuuleri uzliku pats, bet ir daudz shita darits.. vienigi zalmanim nak apgriezienu regulators

Link to comment
Share on other sites

A kā tos pašus esošos kūlerus dabūt klusāk? Iztīrijis esmu, bet ieslēdzot datoru, pirmās 10 minutes videokartes kūleris vispār izdveš kaut kādu brīnumainu rūkoņu, ka viss dzīvoklis skan, un parastais kūleris arī traki vibrē, kurš man ar vienu skrūvi pie ribām piejūgts :D Ā, un vēl, tie mazie radiatora kūleri visi ir vienādi? Ja es paņemšu uz buj duj, kaut kādu, es viņu varēšu uz tām ribām uzmaukt, vai kaut kā viņās to ieskrūvēt?

Link to comment
Share on other sites

:D Ā, un vēl, tie mazie radiatora kūleri visi ir vienādi? Ja es paņemšu uz buj duj, kaut kādu, es viņu varēšu uz tām ribām uzmaukt, vai kaut kā viņās to ieskrūvēt?

nesapratu, kas tev tur pa ribaam, bet gan jau tapec ari vibree, ka uz vienas skruuves

Link to comment
Share on other sites

Nu pie procesora tās radiatora ribas vai kas tās skaitās, neesmu tāds speciālists (kaut uz sertifikāta tā rakstīts :DD ) Nē, viņš pats turās diezgan stingri, ventilators kaut kā griežas, kā ritenim ķēde eļļu 3 gadus nebūtu redzējusi, un tas pats ir ar videokartes kūleri, griežas, viss tīrs, bet sākumā skaļi rīb, it kā sprūstu, nu grūti paskaidrot... tur kaut kādu eļū var spiest iekšā vai mazgāt, tur tak saies viss uz īso, ne?

Link to comment
Share on other sites

Maini ventilatorus. Viņi nav tik dārgi.

Ja eļļosi, tad ne ar pārtikas eļļu. Paņem šujmašīnas vai mašīnas (minerāleļļu). Iepilini vienu pilienu ventilatora centrā, zem uzlīmes. Ja zem uzlīmes nav caurums, tad nekāda pilināšana nesanāks (cik neparedzami, vai ne?). Bet nu tas nav risinājums uz ilgu laiku.

Man HDD skaņu nomāc PSU, jāpakar tas :lol:

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...