Jump to content
GIGN Forum

Matemātika.

Endijs_Dzerkalis
 Share

Recommended Posts

Nu gudrās galvas un puiši. Tākā es matemātikā neesmu gudrs man vajag jūsu palīdzību, jo internetā nevaru atrast formulas.

1. Man vajag regulāra piecstūra Laukuma formulu(kā iegūt piecstūrim laukumu).

2. Regulāra sešstūra laukuma formula(kā iegūt sešstūra laukumu).

3. Kā iegūt piecstūrim apvilktās riņķa līnijas rādiusu, ja viņa malas garums ir 2ā

Edited by Endijs_Dzerkalis

regulara trijstura laukumu var izrekinat novelkot trijsturi vidusliniju. iegusi divus taisnlenka trijsturus ar hipotenuzas garumu reg. tr. malas garums un vienas katetes garumu puse no reg. tr. malas garuma. Talak izrekini vidusliniju un tad sareizini viduslinijas garumu ar reg.tr. malas garumu.

karoce - sqrt(3/4)*x*x = reg. tr. laukums. attiecigi preteja virziena vari izrekinat malas garumu.

beefs

Un vispar ar tiem 6sturiem un piecturiem dari ta - sadali to n-sturi vienadmalu trijsturos. Talak - tev ir zinama viena trijstura mala un visi trijstura lenki (360 / malu skaitu) (6sturim 60, 5sturim 70). Talak izmanto to superigo formulu, kas lava izrekinat trijstura malas, zinot vienu malu un lenkus (bija ari formula, kas lava izrekina trijstura malu, zinot 2vas malas un lenki).

beefs

F bija jabut tiem 4triem punktiniem, bet tur ir cetri punktini nevis f... (tada gadijuma butu jabut G)

Beefs

EDIT: varetu likt uz videjo, jo visas figuras ir simetriskas horizontali/vertikali... bet to darot jutisos nelaimigs

Edited by 0xDEAD BEEF

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...