Jump to content
GIGN Forum

Gps


Dr. Pain
 Share

Recommended Posts

Man ir vēlme iegādāties GPS, bet neko daudz par tiem nezinu.

Manas vēlmes:

1. Saprātīga cena

2. Precizitāte vismaz 5 metri (jo lielāka, jo labāka)

3. Gan jau kompass katrā tādā aparātā ir iekšā?

4. Vajadzētu, lai aparāts norādītu, kurā virzienā ir jādodas (lai nav pašam jāštuko pēc koordonātām)

Kas man nav vajadzīgs:

1. Iebūvēts mp3 pleijeris

2. Iespēja zvanīt

3. Spēlītes

4. Kamera

5. Citi nevajadzīgi sūdi

Ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

Šo un Šo!

Idiotismam nav robežu. :slap:

Par tēmu, nesen viens paziņa paķēra šādu brīnumu - http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=111016. Lieto jau apmēram mēnesi un ir tīri apmierināts. Aparāts precīzs, funkcijas pilda godam, māk runāties un arī cena ir tīri okej. Ja manā kabatas klucī nebūtu tā fīča iekšā, noteikti tēmētu uz kaut ko no tomtom ražojumiem.

Link to comment
Share on other sites

http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=111016. Lieto jau apmēram mēnesi un ir tīri apmierināts. Aparāts precīzs, funkcijas pilda godam, māk runāties un arī cena ir tīri okej. Ja manā kabatas klucī nebūtu tā fīča iekšā, noteikti tēmētu uz kaut ko no tomtom ražojumiem.

Nē, TomTom man nevajag. Es jau sestdien ar tādu paspēlējos - ja punkts atrodas kaut kur mežā, tad ne sūda ar tādu nevar atrast, aptuveni līdz punktam ar mašīnu aizbrauc, bet precīzi atrast nevar. Centos uzlikt, lai rāda vienkārši koordinātas, bet tad precizitāte pieklibo, kā arī atjaunojas koordinātas tikai tad, kad samērā ātri kusties (varbūt vienkārši kaut kur neiebraucu).

Sestdienas vakarā gribēju nopirkt veikalā (gribas man aptaustīt preci, aprunāties ar pārdevēju), bet nevienā sūda iepirkšanās centrā nebija(vienmēr esmu teicis, ka tur neko sakarīgu nevar atrast). Varbūt kāds var ieteikt kādu veikalu, kur ieskatīties. Gan jau jātēmē uz mednieku, makšķernieku, tūrisma vai aktīvās atpūtas veikalu.

Link to comment
Share on other sites

nu mazākie Latvijas ceļi tāpat nav, ja nekas nav mainījies pēdējā laikā (ko es stipru apšaubu) , tad nekas tāds nav parādījies. tāpat visi gps softi ir taisīti pēc vektoriem un tad tev arī neko meža vidū neparādīs, tur rādīs tikai tos ceļus, kas latvijas gadījumā ir tikai lielie ceļi.

ir jau arī otrs variants, ka var izmanto vienkārši karti, kurai klāt ir koordinātas pievienotas. mīnuss ir tas, ka nevar īsti plānot maršrutus , ievadīt, kur tu gribi doties un tad arī parāda, kur jābrauc. šāda veida karte vairāk noder pārgājieniem, pārbraucieniem ar riteņiem utml. gan jau ka tādas kartes ir arī pieejamas atsevišķiem gps aparātiem, es pats nopirku mazu gps'iņu, kurš pievienojas klāt pie mana pda ar bluetooth un esmu apmierināts, vienīgais diez ko bieži neizmantoju, es vēl aizvien dodu priekšroku vecmodīgai kartei.

Link to comment
Share on other sites

Laikam neskaidri uzrakstīju. Man vajag rokas lietošanai.

r&r, varbūt vari pastāstīt vairāk par savu aparātu?

n0r3k, tu kaut ko vairāk par tiem aparātiem vari pastāstīt?

nu man īstenībā ir tas variants, ko tev īsti nevajag - man ir mans windows mobile pocket pc, kuram es klāt esmu pievienojis mazo externalo gps'iņu caur bluetoothu (kaut kas tamlīdzīgs man ir, tik ču ču lētāks - gps'iņš )

un tad es varu caur windows mobile uzinstallēt kādu softu es sev gribu - kaut ko tom-tom veidīgu, vai arī cita veidu softu, kurš izmanto kaut vai parastās jāņa sētas kartes ar tam klāt pievienotām koordinātām, strādā jau ļoti jauki, bet, nu, protams, tas īsti nav tas, ko tu īsti gribi.

Link to comment
Share on other sites

Nē, diemžēn nevaru. Trinets nodarbojās ar mērniecības iekārtu izplatīšanu, servisu. Viņiem ir vienas no labākajām iekārtām Latvijā. Aizej tik ciemos un speciālists izstāstīs visu, ko vēlies zināt un vēl vairāk. Cenas variē. Nav tā, ka ir tikai hi-end`i kaut kādi.

Link to comment
Share on other sites

Gribēju jau rakstīt, ņem portatīvo ar JS un GPS uztvērēju, bet, tad izlasiju "Rokas lietošanai". Iesaku JS karti, braucam iauto ralliju pa mežiem un visādiem bezceļiem, visi ceļi 99% precīzi, tāpēc ja tev ir kāda iespēja dabūt kaut kam virsū JS, tad liec to, strādā precīzi, tikai ar nelielu bremzēšanu(ja brauc ātri) Kas attciecas uz noreka ieliktajiem, tad varu pateikt eXplorist 100 noteikti neņem, viņā karte iekšā nav, tur tikai rādīs waypointus kur esi gājis. Par pārējiem neko nemācēšu teikt, jo nav bijusi iespēja paspaidīt un pastaigāt apkārt..

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...