BaskuSeperatists Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 (edited) Tātad man bija uzdevums izveidot programu, kas aprēķinātu cilindra laukumu un tilpumu, to arī ar saviem spēkiem kautkā izdarīju un tas kods apmēram izskatās man šādi > CODE said: PROGRAM Cilindrs; CONST PI=3,141592; VAR R, H, S, V : Real; Begin Writeln ('Ievadi Rādiusu!'); Readln ( R ); {Rakstīju ar atstarpēm jo savādāk uzmet ?} Writeln ('Ievadi Augstumu!'); Readln (H); S :=2PI*R*R+2PI*R*H {Formula laukuma aprēķināšanai} V :=PI*R*R*H {Formula tilpuma aprēķināšanai} Writeln ('Laukums=',S); Writeln ('Tilpums=', V); Readln; End. Viss itkā funkcionē, bet problēma ir tāda, ka pie izvades man viņš dod jocīgus rezultātus, kautko līdzīgu 1,342442340E+02. Šādu rezultātu izmet gadījumā ja es izmantoju REAL. Ja es izmantoju INTEGER viss ir kārtībā, taču tad Pi nevar būt 3,14 bet gan tikai vienkārši 3, jo cik es sapratu INTEGER ir tikai veselie skaitļi. Jautājums sekojošais: Vai ir iespējams izdarīt tā lai lietojot REAL, programa izspļauj normāla paskata rezultātu un ja ir tad kā. Jau iepriekš pateicos. EDIT: PROBLEMA ATRISINATA! TOPIC LOCK! Edited October 13, 2007 by BaskuSeperatists Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts