Jump to content
GIGN Forum

Next 25 Years Of Video Games

macho
 Share

Recommended Posts

http://www.cracked.com/index.php?name=News&sid=2421

palasiet, inčīgi. Es vēl tik līdz otrajai lapai tiku, kad izlasīšu visu, tad kaut ko vēl uzrakstīšu.

edit:

Interesants raksts. Lai gan jāņem vērā, ka 20 gadu laikā vēl visāds černis var notikt, lai gan es tāpat atbalstu ideju, ka pēc kādiem 50 gadiem cilvēki būs sēnes un tusēs nenormāli ar datoriem.

Tāpēc svarīgi ir apzināties, ka ir tāda reālā dzīve un ka visas tās datorspēlītes ir tikai izklaide. Kamēr tā uz to visu skatās, tikmēr viss ir forši. Parādās tirgū kaut kādi jauni gadžeti, jaunas tehnoloģijas, nu forši, nopērc, iečeko, paaicini draugus, kopā paspēlējat un iedzerat aliņu. Bet ne nodarboties ar to šitu diendienā. Taisni vai šermuļi pārskrien iedomājoties, ka kāds čalis to bezgalīgo spēli (Spore laikam) varētu visu izpētīt, pareizāksakot - veltīt visu savu dzīvi lai to izpētītu (nu vai vismaz kādus 10 gadus). Un tādi noteikti būs.

Vajadzēs stingri sīkos audzināt :) Iedomājieties tikai - 2050 (laikam) tika teikts, ka informāciju, kuru patlaban iegūsti mūža laikā varēs pāris sekunžu laikā tā vienkārši nokačāt uz smadzenēm. brr, es tā negribētu.

doubledit:

a human fucking hair bija baigi labs :)

peec bildiishu paskatiishanaas izskatijaas loti iespaidiigi kautgan es iepreiksh zinaaju par dazaam lietaam :)

kad izlashiishu editoshu

macho par to spore - kaa es sapratu tas buus shits (to gan nevareetu vairs saukt par datoorspeeli) kuraa tu pats taisi ko gribi un veido krīčerus un citas maajas, ielas , pilseetas,valstis,kontinentus,planeetas kaa gribi un kad attiisties peitiekami tajaa shitaa tad vari celot uz citaam planeetaam (geimeru worldiem) utt...

cik es sapratu vinju nebuus iespeejams iziet ja attiistiisies viss tiktaalu. protams ko tu pats izveido to jaa bet izspeetiit visu diez vai...

es nezinu kaads haoss dariisies ķīnaa , japaanaa bet buus tochna baigais haoss.

ja pat delj suuda wow kjiinaa mirst cilveeki jo nav laika kad aiziet padirst,pamiist,paeest.

P.S. par to ko machoo mineeja ka sekundes laikaa varees iebaazt smadzenees tik daudz informaaciju kaa visaa muužā - sounds like matrix :) kgan tu arii par matriksu kkas bija piemineets paarskatos bildes.

kad tas notiks , ja notiks mosh skola - taada neeksistees :). vieniigi stundas kur maaca uzvesties :)

bet shitaa lietinja man ljoti patiik :) - The Miracle of 4G

Edited by m3rsy

Acīs iebūvētas mikroshēmas, datora vadība ar domām ir pilnīgi reāli nākotnes projekti, kas visdrīzāk tiks radīti, tikai šaubos, ka tas notiks tik drīz. Piemēram, tāds nieks kā videotelefonija bija ierakstīts dienas kartībā jau 60. gados, bet uzplaukumu piedzīvo tikai tagad. Vislabākā laikam ir ideja par smadzeņu augšupielādi virtuālā vidē - jauka mūžības eliksīra ideja , atliek tikai to realizēt :)

:)

jaaa tas ir tas pac kas žils verns un zemuudene.

60 gados vel nekaa nebija. tu sakties cik vis aatri attiistaas un man skiet ka ar muusdienu tehnologijaam un secinaajumiem vinji naaktoi paredzeet var daudz preciizaak nekaa 60 gados kad tas kuram bija zapinsh bija baigais nazis

:)

kad es tev saku vjuberi - kad mēs būsim opīši - nemirstība būs pilnīgi reāla :) Iespējams es ar laiku pārdomāšu, bet patlaban man tā liekas baigi kūlā fīča.

un varbūt beidzot būs interesanti, kad datori izdomās pārņemt pasauli ^_^

:) Iespējams es ar laiku pārdomāšu, bet patlaban man tā liekas baigi kūlā fīča.

un varbūt beidzot būs interesanti, kad datori izdomās pārņemt pasauli ^_^

varēsim cs dzīvajā spēlēt! ^_^

Runa iet par brillēm-monitoru:

What Will Suck About It

About five minutes after the eye-projection technology hits the market, advertisers will find a way to superimpose ads over every damned surface you look at. It will detect your eyes staring at some girl?s boobs, and suddenly across her cleavage you?ll see the URL for www.soyouliketolookattitties.com.

60 gados vel nekaa nebija. tu sakties cik vis aatri attiistaas un man skiet ka ar muusdienu tehnologijaam un secinaajumiem vinji naaktoi paredzeet var daudz preciizaak nekaa 60 gados kad tas kuram bija zapinsh bija baigais nazis

Neesmu pārāk iedziļinājies ne tekstā, ne tajā paustajās idejās, bet šķiet, ka ideja par acīs iebūvētajām mikroshēmām un saulesbrillēs projicēto attēlu ir ļoti līdzīga šā mēneša Ilustrētajā Zinātnē izklāstītajai tehnoloģijai, kuras izšķirtspēja šobrīd gan ir tikai 60 pikseļi, tā kā līdz pilnvērtīgai darbībai 'nedaudz' jāpaciešas.

http://www.cracked.com/index.php?name=News&sid=2421

Vajadzēs stingri sīkos audzināt :) Iedomājieties tikai - 2050 (laikam) tika teikts, ka informāciju, kuru patlaban iegūsti mūža laikā varēs pāris sekunžu laikā tā vienkārši nokačāt uz smadzenēm. brr, es tā negribētu.

vottas jau pats labākais! mana versija par to nemirstību- viss ok, līdz visi paliek tādi iidioti, kas vēlas dzīvot mūžību ilgi, tāpēc planēta sāk noslāņoties, valsts budžeta lielākā daļa aizies pensionāriem, un sāksies krīze. Tad atbrauks lielās fūres pilnas ar zaldātiņiem, kas apšaus tos vecos āžus. labi, mans teksts skanēja īsi un debīli, bet tā arī būs, jo pasaule ta lielāka nepaliks :)

http://secondlife.com/

shitais laikam ir kaut kas taads kaa tas spoofs. ljooti daudzi cilveki ar shito suudu jau ir aizraavushies.cauraam dienaam seezh pie pc un tikai staigaa pa savu virtuaalo pasauli. trakie kjiinieshi vai amerikaanji jau vairakus miljonus ar shito ir nopelnijushi.ari privatpersonas..."buuveejot" virtuaalaas maajas un tad paardodot par iistu naudu utt.. pats vienreiz arii biju nokachajis..nezinu es vispar tajaa visaa nesaskatiiju nekaadu jeegu...staigaa taakaa simos paargjeerbies panjem to izdari shito..varbuut ja kadreiz pilnveidos visus cimdus kjiveres utt nu lai pilniba varetu izjust speeli tad taa varbut buus cita lieta :) kaa nekaa viss taapat notiek tikai smadzenees.

Da ta vis ir huinja! Kvantu datori ir tala tala nakotne un nemaz nav garantijas, ka tos vispar ir reali uztaisit.

Kas attiecas uz to rakstu, tad, manuprat, autors pielava smagu kludu balstoties uz pienemumu, ka datora jauda/izmeru aug geometriski. (te ari ir interesants raksts par tehnologijas singularitati http://en.wikipedia.org/wiki/Technological_singularity)

Datora jauda nakotne

Es domaju, ka driz mes atdursimies pret slieksni, kad vairs nebus iespejams TIK viegli samazinat izmeru, nesamazinot jaudu. Citiem vardiema sakot - mes sasniegsim izmera/jaudas maksimalo iespejamo lielumu izmantojot pusvaditajus un naksies kerties pie jaudas audzesanas uz izmera rekina (piemeram - stacked 100 cell procesors. TB - procis nevis ka plaksnite, bet jau ka pamatigs kubins).

Protams, tas anule dalju no ta sviesta, ko dzeks tur rakstija, bet galvena problema vel joprojam pastav (skataties to rakstu). Tur tiek apgalvots, ka ap 2030 gadu mes spesim radit superintelektu. TB - datora jauda jaus bus parspejusi smadzenu jaudu (tipa jau tagad ps3 esot 1% no smadzenem).

Nakamais apgalvojums ir loti vienkarsh. Ja mes spejam radit superintelektu (intelektu tik gudru, ka musejo vai vel gudraku), tad sis superintelekts, protams, ka ari spes radit intelektu - vel gudraku, vel optimizetaku, vel atraku.

Kaschejs nemirstigais

Tik talu mums nemaz nebutu jauztraucas par cilveces izniksanu, jo musu raditais intelekts darbotos tikai un vienigi musu laba. BET - nakamais solis esot cilveka smadzenu nokopesana uz datoru. Izklausas diezgan logiski... tatad vienkarsi dators simule musu smadzenes un vajag tikai veidu, ka atri parcelt mozga informaciju uz datoru, lai mes turpinatu savu eksistenci (apzinja. pateikt ES) datora.

Principa sis ir tas punkts, kura cilvece tiek nolemta 100% navei un es paskaidroshu, kapec...

AI domincija paar cilveeci

Domaju, visi ir redzejusi filmu Terminators 3, kur dators parnem robotu razotni un uzspridzina zemeslodi ar kodolierociem.

Ari filma Es Robots. Dators rada robotus, kas viena mirkli pasaka - viss - mes pret jums saceljamies. Un ta varetu turpinat.

Protams - jus uzreizu apgalvosiet - MES TO NEKAS NEPIELAUSIM! Mes ieprogramesim musu robotus ta, lai tas nebutu iespejams. Un es peikritishu. Ta noteikti ir iespejams ieprogramet jebkuru AI un mashinu. Diemzehl problemu sagada nevis labie roboti un labie cilveki, bet gan tas viens idiots sociopats, kura rokas bus nonacis superintelekts un iespejams, ka mazliet ari naudinas (sauksim so personu par teroristu). At this point (saja momenta- tb, kad cilvekiem klust pieejams superintelekts), viena individualja rokas ir speks radit LJAUNO Ai rasi, ar vienu vienigu merki - destory all. Si individualja spekos ir pavairot so ljauno Ai, likt tai vairoties, parnjemt labos robotus un galu gala dominet par cilveci.

Tatad secinajums vienkarsh - cilveci iznicinas nevis roboti, bet cilveks.

Beefs

p.s. 2030 nudien varetu but reals cipars superintelekta dzimsanai!

tas man kaut kā atgādina veco labo "I Robot" no Isaac Asimov. es nedomāju filmu, kurā no grāmatas nebija ne smakas, ja nu vienīgais 3 robotikas likumi, bet grāmatu. grāmata tika rakstīta pirms kādiem 50 gadiem, kad tika veikti tomēr vairāki zinātniski sasniegumi (okej, ja es kaut ko putroju, tad nebrīnaties, vēsture man smagi pieklibo). tātad viņš rakstīja grāmatā, ka kaut kad ap 2000 gadu, pat krietni pirms, pasaulē būs jau pilns ar robotiem, kuri spēs kustēties, darīt parastus mājas darbus etc. ja atmiņa neviļ, viņi runāt iemācījās mazliet vēlāk. bet enivei, tas tajā laikā likās samērā reāli. un, ko mēs tagad redzam - roboti tādi nav, bet toties ir pilnīgi cita tehnoloģija attīstījusies, par kuru tajos laikos vēl nebija nekas zināms. tas pats arī varētu būt nākotnē. nevis pilnveidosies datori, bet attīstīsies kāda jauna tehnoloģiju, kāda mums pat sapņos nerādās. bet nu tas jau, protams, viss ir tikai sci-fi līmenī :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...