Jump to content
GIGN Forum

Zeme ir plakana


#wL.Media
 Share

Recommended Posts

Čau,

Skatos pirms kāda laika macho un vēl pāris domubiedru mēģināja kaut ko atkal iekustināt, uz īsu laiku tas izdevās, bet tagad atkal eju jau ento dienu/nedēļu forumā un viss kas no jaunumiem ir kārtējā episkā Mu online servera atvēršanas reklāma.

 

Baigā diskusija ir, vajag citu cilvēku pieredzi/viedokļus utt.

Jau kādu laiku īrēju dzīvokli par kosmosa ciparu, kosmosa komunālie, vienkārši viss kosmoss..saprotu, ka turpināt tā negribu. Ir patstāvīgs darbs, ar patstāvīgiem ienākumiem, bet uzkrājumu īsti nav (pie šī atgriezīšos vēlāk sakarā ar pirmo iemaksu).

 

Kā jau tipisks patērētājs ieraugu skaistu reklāmas banneri internetā, redzu skaista photoshopā veidotas bildītes, vēl kāds motivējošs citāts mājaslapas headerī un uzreiz uzķeros uz tiem "jauniem projektiem", kuri vai nu tik tikko ir uzbūvēti, vai atrodās būvniecības stadijā. Pats esmu diezgan iesaistīts būvniecības nozarē un ļoti labi redzu un saprotu, ka būvnieki maksimāli mēģina ieekonomēt uz materiāliem un darba kvalitāti, ka tie jaunie projekti uzcelti nepārāk forši (protams, no ārpuses viss spīd un laistās, izskatās kā spīdīgi Dubajas augstceltne), bet burtiski pēc pāris gadiem viss sāk lēnām brukt un jukt. Tomēr tās reklāmas spēj pārāk labi intriģēt.

 

Labi, nerakstīšu gari utt, doma pa visam vienkārša. Ja es gribu ņemt hipotēku (bankās esmu bijis +- zinu, ka man iedos un zinu cik man iedos piķi), ko labāk ņemt tīri no Jūsu viedokļa, jaunā projekta studio tipa 3-istabu dzīvokli par kosmosa neadekvātu cenu, pisties līdz mūža galam maksājot ikmēneša maksājumu (un tas maksājums būtu mazāks nekā šobrīd bezjēgā īrēju), vai paņemt kādu 103. vai 104. sērijas 2-istabas dzīvokli vecā tipa mājā pa normālu ciparu un pēctam, kad pēc entiem gadiem (gan jau pienāktu tas brīdis, ka apniktu tur dzīvot), tad notirgot un viss.

 

Tātād, jaunais projekts vs vecā māja. Kas, ko, kāpēc.

Par cenām ko es skatos: jaunais (80-110k), vecais  (30-60k)

Un ja vecā (īstenībā tās pat nav vecas, vienkārši parastās guļbūves kā visā Rīgā), tad ar remontu jau gatavu, vai paņemt pa mega lēto bez remonta un to piķi ko ieekonomētu iegrūst savā remontā un uztaisīt par sapņu dzīvokli?

 

Par to sadalījumu kāpēc 3-istabu jaunais, bet vecajā interesē 2-istabas nedaudz vēlāk pateikšu ja ir interese.

 

P.S. runājot par uzkrājumiem, fak. Šobrīd, gandrīz visur prasa ap 10% pirmo iemaksu, lai Tev iedotu hipotēku..protams, ja neizmanto kaut kādu atvieglojumu Altum (neatceros no galvas kā saucās) utt. Tādēļ tas šobrīd ir neliels šķērslis.

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

altum btw sākot ar šogadu kaut kādiem jauniešiem dod bonusus, ir vērts iečekot to. Līdz 25 gadi manuprāt bija ja nemaldos.
jaunie projekti man šķiet debīli, labāk ņemt kaut kādu pusnolaistu sūdu, kam gluži kapitālo nevajag, bet kosmētisko gan, ievākties +/- uzreiz un tad lēnām kosmētiski izremontēt visu dzīvokli. Ja ņemsi prosta 4 sienas, griestus un grīdu, tad kamēr izremontēs, dzīvot tur nevarēsi, bet maksāt kredītu jau vajadzēs, Ja ņemsi izremontētu, visticamāk ka izskatīsies tā kā tev nepatiks, bet ja atrodi kādu, kas tev ļoti patīk, tad jau labāk ņemt to.

ā, un man bija sausais periods, jo es vislaik nonstopā sanctum 2 spēlēju, tagad atkal atsākšu regulārāk main page apdeitot. Man vēl jāuzraksta par lan party un jāieliek viģiki un citas lietas. Neko citu gan negrasos darīt, nav laika.

Link to comment
Share on other sites

Par Altum bija tā, ka ja ģimene ar bērnu tad Altum nogarantē pirmo iemaksu 10% apmērā no īpašuma vērtības. Ja divi bērni tad 15%. 

Attiecīgi ja Tu ņem dzīvokli jaunajā projektā 100k vērtībā tad banka, parasti , pirmo iemaksu prasa no 10-15%, rētāk 20%. Pieļauju, ka būs tie paši 15% - attiecīgi ar Altuma atbalsta programmu Tev pirmā iemaksa sanāk 5%.

Vecajos projektos bankas pirmo iemaksu prasa lielāku - 15%-25%. Pieļauju, ka 15% būs unreal sarunāt un prasīs 20% kā minimums. 

Altumam vēl ir daudzi papildus bonusi - visādas maksas kas pie īpašuma iegādes ir diezgan ievērojami samazinātas. No galvas neatceros kas tur bija, bet kad pats pirku tad pārsimts eiro iegādes procesā var ietaupīt pateicoties Altumam.

Vēl ir kaut kāda jauna ALTUM programma, Tur pie viņas var tikt ja ir augstākā izglītība. Tur gan nezinu nosacījumus, bet esmu dzirdējis, ka sūdīgāk kā ģimeņu atbalsta programmai.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...