Jump to content
GIGN Forum

Lattelecom nets/supports


Traffic
 Share

Recommended Posts

Man šķiet, ka kādam te bija diez gan ciešs sakars ar lattelecom un cerams var palīdzēt. 

Nesen pieslēdzu 100mbit optiku. Ātrums ir ok, bet ir tāda problēma, ka pings ik pa laikam uzlec uz 100+. Netā kaut ko uzspēlēt ir problēma. Zvanīju uz supportu, kur man pateica, ka viņu pusē problēma nav konstatēta, lai gan dāma šķiet īsti neiebrauca problēmā. Šaubos, ka ar dažiem testiem, kas neaizņem ilgāk par minūti varētu konstatēt problēmu, kas parādās varbūt reizi 10-20 minūtēs. 30€ par meistaru negribu maksāt. Pirms tam 2 gadus bija 20mbit dsl ar visprastāko rūteri un 0 problēmām. No savas puses esmu noresetojis route table bez uzlabojumiem un uztaisīju pathping uz vienu no spēles serveriem, kur vienā hopā parādījās 1 packet loss, kas varbūt arī ir tā problēma?

Varbūt tā persona ar kontaktiem var sarunāt meistaru par 0€? Sorry, neatceros, kam tas kontakts bija. Vai arī kādam ir kādi citi ieteikumi.

edit: Šķiet, ka problēma varētu būt viņu rūterī. 20 minūtes pingoju rūteri un ik pa 3 min bija spike. Rīt mēģināšu pieslēgt citu rūteri.

Edited by Traffic
Link to comment
Share on other sites

Man šāda problēma bija kad Ziepniekalnā dzīvoju. Visai mājāi lattelecoms, un kad pienāk vakars paspēlēt kko bija neiespējami, jo lagspike konstanti ik pa 10 min. Zvanīju, jautāju kas par problēmu. Viss ko teica, ka problēma manā galā, atsūtīja meistaru (bez maksas), nomainīja rūteri/modemu. Nekas nemainījās, beigās nonāca pie secinājuma, ka pārāk noslogots traffics vakarā tieši uz manu māju, un viss pārējais bullshits, pat īsti neatceros kādus vēl tamponus viņi man bāza ausī :)

Link to comment
Share on other sites

Man šis ir visu diennakti. 

Tava problēma bija sen atpakaļ senču mājā, laukos. Tur vienīgais, ko atlika darīt, bija gaidīt. Tev tas pats?

Kāds zina kā divus rūterus saslēgt kopā? :D Gribu pieslēgt tp link rūteri ar uzliktu openWrt OS. Poņas par šito nav, netā pagaidām neesmu neko derīgu atradis.

Link to comment
Share on other sites

Pie vainas jābūt viņu rūterim. Pieslēdzot pie vada viss ir ok. Nav neviena, kas varētu pateikt, kā secondary rūteri ar vadu pieslēgt pie main rūtera? Man nesanāk secondary rūterim IP nomainīt uz ip main rūtera range. Pie izmaiņu saglabāšanas viss nokarās un jātaisa hard restarts. Pēdējais tuts pēc kā skatījos: https://wiki.openwrt.org/doc/recipes/dumbap#configuration_via_command_line_tools

Link to comment
Share on other sites

Esmu savulaik cīnījies ar bezvadu netu un spēlēm online...

Bezjēga.... ja gribi stabilu netu, jāliek vads. 

vienīgais ko tlaik neprovēju, kaut kādu super puper mega rūteri, ābola staciju vai ko tur vēl, taču arī no dažiem citiem spečukiem ienāca ziņas, ka pilsētā ar to, ka wifis ir katram dzīvoklim, tur tie viļņi gaisā pišās un arī tas rada traucējumus, nu ne viļņi, bet konkrētas frekvences, kuras pārklājās tik daudz reižu, ka mēdz pārslogoties rūteris un nespēj sniegt kvalitatīvu wifi. 

Tagad pat savā mājā sēžu pie vada, kaut arī man tuvākie kaimiņi kilometra attālumā, jo vairs negribu čakarēties ar "ai, atkal uz brīdi pazuda nets" vai LoLā "stulbie lagi"

Link to comment
Share on other sites

Lieta tāda, ka pirms tam ar 20mbit DSL un wifi nebija nekādu problēmu. Jā, bija lēnāks par kādu mbitu, bet bija stabils. Kontaktēšos atkal ar lattelecom, cerībā, ka viņi nomainīs rūteri, un, ka tas kaut ko mainīs. Pagaidām atmetu domu par otrā rūtera pieslēgšanu. Vai es esmu stulbs un nemāku vienkāršu lietu izdarīt, vai man tur kaut kāda cita problēma, kas nevienā tutoriālī netiek aprakstīta.

Link to comment
Share on other sites

Nelasīju visu, bet mani pirms dažiem gadiem ar optiku meta ārā no Xbox Battlefield serveriem. Ar mobilo netu viss ok. Zvanīju suportam, kad džeks bija izbrīnīts, kā es mobilo netu pieslēdzu pie Xbox, man viss bija skaidrs par viņa kompetenci :D 

Beigās uzrakstīju Twitterī un LTC forumā (nezinu vai tagad tāds ir) un tad atrada vis kaut kur vainu. Pārvilka vadus trepjtelpā, kaut ko sataisīja savā galā un viss bija OK.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Rakstīju uz mans.lattelecom support formu. Pateica tā, ka par cik ar kabeli viss iet ok, tad no viņu puses viss ir OK. Tas nekas, ka viņu iedotais modems sūkā. Teica, lai slēdzu klāt savu rūteri. baigie pidari...

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...