Jump to content
GIGN Forum

Paraksties!


Pensionars
 Share

Recommended Posts

Traks esi, alkoholu vismaz iekšteplās var lietot. Smēķēt, nah.

Atceļot smēķēšanu publiskās vietās -> mazāk smēķētāju -> mazāk cigarešu nopirktas -> mazāk nodokļu.

Tā kā diezgan bezjēdzīgi tādu parakstīt.

Tad jau lielāka iespēja zaļo legalizēt, jo tur papildu nodokļi būtu.

EDIT: Esmu nesmēķētājs, esmu pret smēķēšanu.

Edited by Zorg`s
Link to comment
Share on other sites

Bet fiška jau ir tāda, ka pieklājīgi cilvēki nesmēķē citu klātbūtnē un nepūš viņiem virsū dūmus!

Mums nav vajadzīgs kārtējais aizliedzošais likums un kārtējais soda mērs - pilnībā pietiktu ar informatīvām reklāmas kampaņām, kuras vairotu smēķējošo cilvēku pieklājību pret nesmēķējošajiem.

Kad es smēķēju gaidot autobusu, es paeju malā no pieturas, kur netraucēju citiem.

Beefs

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Beef, tad jau ar šo likumu pieklājīgiem cilvēkiem arī nebūs problēmas, šeit ir runa par tiem, kas nerespektē citu cilvēku klātbūtni (piemēram ejot pa ielu smēķē). Visa šī iniciatīvas būtība ir līdzīgi kā alkoholam (publiskā vietā ar atvērtu pudeli nedrīkst atrasties).

Link to comment
Share on other sites

Neredzu jēgu pieņemt ar likumus! Piemēram tāpat kā Beefs, ja pieturā neviena nav, tad smēķēju! Ja pieturā stāv cilvēki, tad paeju nostāk! Ne mani kāds ķers ne sodus uzliks! Tas pats publiskās vietās! Ja kāds stāv , paeeju nostāk uzsmēķēt! Ja neviena nav tad hoķ parkā vai pludmalē svilinu!

Link to comment
Share on other sites

manabalss.lv projektiem ir baigi bēdīgs realizācijas procents, manuprāt, 0%

Tikko nesen dzirdēju, ka kārtējais projekts iesniegts, bet kaut kas nopists ar balsīm (~11k bija,~2k parakstus atzina par nederīgiem) baigi neiedziļinājos, bet varbūt kāds var precizēt, cik atceros runa bija par to, ka daļa no parakstiem iesniegti rakstiski un tur tad arī bija procentuāli vairāk problēmu.

Otrkārt, ētikas un iesniegumu komisija principā diezgan bieži nemaz šos projektus nevirza tālāk.

Treškārt, projekts tiek izstrādāts tizli, neefektīvi vai neatrunā sīkumus (kāds jau pieminēja, teiksim šinī gadījumā veipošanu).

Ceturtkārt, Saeima nobalso pret.

GG, Latvija.

EDIT:

Palūrat kaut vai izdevušos projektus - https://manabalss.lv...tives/completed

Nu, cik tad no viņiem ir pieņemti? :)

Link to comment
Share on other sites

Tik pat labi jūs nerespektējat manu tiesību smēķet... Deal with tit

Smēķētājs ar savām tiesībām smēķēt nedrīkst pārkāpt nesmēķētāja tiesības elpot gaisu, kas nesmird pēc degušas tabakas. Punkc.

Edited by kRi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Smēķētājs ar savām tiesībām smēķēt nedrīkst pārkāpt nesmēķētāja tiesības elpot gaisu, kas nesmird pēc degušas tabakas. Punkc.

Tas ka tev pāris reizes nedēļā dūms sejā ir mazākā problēma uz modificētās un nekvalitatīvas pārtikas, auto izmešu un vēl kaudzes piesārņojošo faktoru fona. Šie konstantie mēģinājumi izdarīt tā lai labi būtu visiem ir nolemti uz izgāzšanos.

Un par pīpēšanu uz ielas - es nekad nepūšu kādam virsū, redzot kādu ar bērnu paaeju garām neievelkot, bet ir tāds kvantums ar dauņiem kas uzskata ka ir pārāki jo redz nesmēķē. Vakars, stāvu pie pārejas, gaidu zaļo, metrus 5 pat no turienes kur visi iet. Rokās cīga. Man speciāli balkus piebrauc māmiņa ar ratiņiem (nepamanīju tuvojamies jo runāju pa telefonu). Demonstratīvi noklepojās un aizrāda ka es viņas gaisu piesārņoju. Suka tu redzi ka es pat stāvu tālāk lai netrucēt. Un tādu slimu cilvēku ir tik pat daudz jebkurā jomā. No abām frontēm. Aizliegums uz cigarešu aizliegšanu neizkaus dolbajobus kuru kvantumu pie mums valstī pārspēt nav iespējams. Ne sev, tad ne citiem - klasisks latviešu dzīves moto

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Boringa zelta citāts:"Tas ka tev pāris reizes nedēļā dūms sejā ir mazākā problēma"

Slimības profilakses kontroles centrs:

"Eiropas Savienības 25 dalībvalstīs vairāk nekā 79 000 pieaugušo katru gadu mirst no pasīvās smēķēšanas. Pasīvā smēķēšana darbā bijusi cēlonis vairāk nekā 7000 nāves gadījumu, savukārt pakļaušana tabakas dūmu iedarbībai mājās izraisījusi vēl 72 000 nāves gadījumu.

Pasīvā smēķēšana ir saistīta ar elpceļu slimībām un tā ir galvenais iemesls, kas rada saasinājumus cilvēkiem, kuriem ir astma, alerģija un hroniska plaušu slimība. Pat ļoti nelielam tabakas dūmu apjomam var būt tūlītēja iedarbība uz asins recēšanu un trombu veidošanos, kas ir svarīgi sirds slimību faktori. Sirds slimības ir visizplatītākais nāves iemesls Eiropas Savienībā gan smēķētāju, gan nesmēķētāju vidū.

„Otrreizējie dūmi” ir īpaši bīstami maziem bērniem un zīdaiņiem, jo tie ir saistīti ar pēkšņu zīdaiņu nāvi, pneimoniju, bronhītu, astmu un elpceļu saslimšanu, kā arī ar vidusauss iekaisumu. Tabakas dūmu iedarbība grūtniecēm var radīt mazāku zīdaiņa dzimšanas svaru, embrija nāvi un priekšlaicīgas dzemdības."

158 000 katru gadu mirst pasīvās smēķēšanas izraisītu slimību dēļ! Tiešām maza problēma Boring!

Edited by Pensionars
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...