Jump to content
GIGN Forum

12. Saeimas vēlēšanas


vincister
 Share

12. Saeimas vēlēšanas  

111 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

nevajag izņemt tukšo aploksni un nebalsošu? tad mums smuki uzreiz sanāk mandātu sadalījums :)

Nop, arī tukšās aploksnes palielina balsu skaitu un tāpēc kāds 5% vietā iegūst 4.9%.

Es arī esmu domājis par sarakstiem pēc izslēgšanas metodes, mans subjektīvais viedoklis šobrīd:

1 "Latvijas attīstībai"

2 "SUVERENITĀTE" = Sīkpartija

3 Partija "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām" = Sīkpartija

4 Partija "VIENOTĪBA" = reālas iespējas veidot koalīciju

5 "POLITISKĀ PARTIJA IZAUGSME" = Sīkpartija

6 Partija "Vienoti Latvijai" = Šlesers, Kalvītis, Jurkāns un citi draugi

7 Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" = reālas iespējas būt koalīcijā

8 Latvijas Reģionu Apvienība = šaubīgi, 6. saraksta satelīts

9 Jaunā konservatīvā partija = Itkā ok, bet maz izredzes pārvarēt 5%

10 "Latvijas Krievu savienība" = Ždanoka, pro Maskava

11 "Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija = pro Maskava

12 Zaļo un Zemnieku savienība = Lembergs

13 No sirds Latvijai = Arī izskatās, ka velk uz Maskavas pusi

Edited by vincister
New info
Link to comment
Share on other sites

Pagaidām ieliku Vienotību, bet tas pašlaik tikai fillers, nav mana galīgā izvēle. Vēl neesmu izlasījis programmas, esmu tikai pārbraucis ar acīm pāri kandidātu sarakstiem un statistikai. Lūk mans domu gājiens (tiem kuri sarkani, nemaz programmu neskatīšos):

1. "Latvijas attīstībai" Trešdaļa bez augstākās izglītības, tātad trešdaļa partijas nezina augstāko matemātiku un ekonomikas pamatus. + Repše ir dīvains un viņa uzvalki arī.

2. "Suverenitāte" Gandrīz puse bez augstākās! Kā var vidusskolas lohus pie valsts budžeta laist?

3. "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām" Tīri nosaukuma dēļ. +Nevienu nepazīstu.

4. "VIENOTĪBA" nav acīmredzamu sūdu, jālasa programma

5. "POLITISKĀ PARTIJA IZAUGSME" nav acīmredzamu sūdu, jālasa programma

6. "Vienoti Latvijai" lol Šlesers.

7. "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Dzintars+Pārādnieks un co = dauņi by def.

8. "Latvijas Reģionu Apvienība" Paņēma kaimiņu partijā un atļāva viņam runāt = dauņi.

9. "Jaunā konservatīvā partija" nav acīmredzamu sūdu, jālasa programma

10. "Latvijas Krievu savienība" Nosaukums; trešdaļai nav augstākās izglītības, pat puse nav latviešu, gandriz piektdaļa ir pensionāri.

11. "Saskaņa" Piektdaļa bez augstākās izglītības. + Nils un co ir prokrieviski nīkuļi, kuri tikai mīņāsies uz vietas un pat pirkstu nepakratīs, kad Putins personīgi atnāks un apkakās viņu paklājiņus pie durvīm.

12. "Zaļo un Zemnieku savienība" nav acīmredzamu sūdu, jālasa programma

13. "No sirds Latvijai" nav acīmredzamu sūdu, jālasa programma

Ak jel. Viedoklis kā (bez apvainojomiem, katram savs) . Kāds sakars izglītībai un matemātikai? Tam ir paredzēti juristi un finansisti.Prakse rāda ka vieni no pelnošākajiem uzņēmumiem, ir tapuši bez šo bezaugstāk esošās izglītības. Pieredze,risku situāciju risināšana, cilvēku labklājibas ietekme, pozitīva un atbildīga kompromisa meklējoša attieksme ir tas, kas partiju ierēdnim ir vajadzīgs. Just sayn. Prakse. Lembergam tas ir. Btw kādēļ partijas ir dauņi, ja Artusam atļāva runat? Cilvēki ir hipnotizēti ar savu Vienotību un Saskaņu, bet par cilvēkiem zzs/lv reģioni, nevis maitām, reti kas grib balsot.

Edited by Mahmeds
Link to comment
Share on other sites

Epix, ja tu par Attīstību, tad jā, es redzu tavu punktu - tur ir Repše, viņam ir liels parāds, partijas mērķis ir atdot parādu. Bet, es vēlos pateikt pāris vārdus sava viedokļa šī brīža aizstāvībai. Tur ir daudz jauni cilvēki (gados jauni), kas nozīmē, ka viņi more or less ir ideālisti nevis korupmēti, dzīves sagrauti cilvēki. Un tas ir labi. Un arī Repše, kādu es viņu zinu, ir cilvēks, kurš iet uz ideāliem. Un man (pagaidām, jo neesmu vēl to izpētijis) nav konkrētu arguemntu vai pat rakstu vai avotu par šīs partijas sliktajiem cilvēkiem vai nodomiem. Tikai tādēļ, ka partija izskatās pēc biznesa plāna, nenozīmē, ka tā arī ir biznesa plāns. Cilvēki iet politikā ideālistisku motīvu vadīti un tikai vēlāk viņus izčakarē un viņi zaudē savus ideālus.

Ja mēs runājam par šīs partijas finansējumu, kurš nāk no uzņēmējiem, tad, jā - no vienas puses tu protams vari apgalvot, ka tas nozīmē vēlmi atsist izdevumus, bet no otras puses tev ir arī jāsaprot, ka patīesībā tas ir vienīgais normālais veids kā partijām vispār vajadzētu piesaistīt līdzekļus. Cilvēkiem tie vienkārši būtu jādod partijām (kā toreiz Repše savāca miljonu) nevis jāuzrodas mistiskām privātpersonām ar 10k ziedojumiem.

To pateicis - man, protams, nav konkrēti labuma pierādījumi par šīs partijas idejām vai cilvēkiem, bet no otras puses, negrasos arī pazemināt savu viedokli par šo partiju tikai tādēļ, ka tev tā nepatīk.

Ja tev, Epix, ir konkrēta informācija pret šo partiju vai tās biedriem, tad lūdzu dalies ar to, lai palīdzētu man un citiem izdarīt pareizu izvēli šajās vēlēšanās.

+ es šo partiju minēju tikai kā iespējamu opciju. neesmu vēl izdarījis savu izvēli, bet man ļoti patīk viņu pieeja, viņu reklāmas rulīši un programma.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Skatos daudziem iekakāju sirsniņā ar to augstāko izglītību. Ar savām anekdotēm par baigajiem super uzņēmējiem ar bērnudārza izglītību varat iet ieskrieties. Reālā situācija ir tāda, ka ar vidējo izglītību ņem tikai apkalpojošā sfērā. Ja gribat lai valsti vada Maximas kasieri, droši jums ir tāda iespēja par viņiem balsot. Man kaut kā gribas valsts vadītājus pie augstākiem standartiem turēt. "Just sayn."

Prakse. Lembergam tas ir. Btw kādēļ partijas ir dauņi, ja Artusam atļāva runat?

Lembergs ir vecs opis, kurš lēnām iet marasmā. Gribi par oligarhiem balsot, balso, bet nevajag te citiem stāstīt, kāds viņš ir malacis. Ja partija kā savu spokesperson palaiž tādu pāķi kā Kaimiņš, tad par to partiju man viss ir skaidrs.

Link to comment
Share on other sites

Cūciņ - ar to augstāko izglītību - nu tas ir koks ar diviem galiem. Man nav augstākās izglītības, bet pelnu vairāk par ministur prezidentu un tikai izmantojot gray matter. Bet tad atkal protams, tu vari atrast 1000 (un 1) piemēru, kur tas darbojas gluži pretēji. Es domāju - tu nevari pārmest cilvēkam, kurš strādā no 17 gadu vecuma. Pat, ja viņam nav augstākā izglītība. Es, protams, nerunāju par čali, kurš strādā kopš 17 gadu vecuma un viņam ir jau veseli 18 gadi. Pieredze nāk ar laiku un tā bieži nāk lēnām. Jāpēta background, jāskatas, ko cilvēks ir darijis, par ko strādājis, kā rūdīts. Tad par viņu var objektīvi spriest.

Es accenture strādāju ar kolēģi maģīstru. Lohs viņš bija. Pilnīgi un absolūti visās dzīves un zinātnes jomās. Bet, protams, tas ir individuāls gadījums.

Liekot punktu uz i - protams, ka vērtēt cilvēkus pēc izglītibas ir pamatoti. Ja ne reālais iq potenciāls tad vismaz caursišanas spēja noteikti. Nolikt bakalauru jau nav tikai rubīt fišku. Tas ir arī spēt sevi savākt un laikā aiziet uz eksāmeniem un uzrakstīt bakalaura darbu. Un ir daudzi, kā es, kas to nav izdarījuši vai nespēj.

Un, vai tādus cilvēkus mēs vēlamies par mūsu deputātiem? Maybe.. manybe not...

Beefs

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Es nešaubos, ka tu esi baigi gudrais un veiksmīgais čalis, Bīf, es arī nešaubos, ka no tiem desmitiem kandidātu ar vidusskolas izglītību ir arī kādi veiksmīgi uzņēmēji ar labu galvu uz pleca, bet tas ir Anecdotal evidence. Uz viena tāda kā tu, kā jau minēji, ir 1000lohu. Tu esi kļūda, novirze no normas, nekas vairāk. Ok, mēs labākajā gadījumā varētu pieņemt, ka mūsu kandidātu gadijumā, tas sadalījums ir kaut kā deformēts, jo galīgus luņus jau partijas nav ieinteresētas ņemt, bet ņem un kā vēl ņem! Visus lohus pēc kārtas ņem, jo nav nemaz mums Latvijā tik daudz to cilvēku, kas ārpus tvnet komentāriem gribētu politikā līst par tām sētnieku algām.

Link to comment
Share on other sites

Beefs

beef, Tev nepietiek ar pasa sauktajiem iemesliem. Es protams nesaubos, ka partija bija un vel ir ari normali kandidati, piemeram, Viesturs Tinuzs u.c., bet problema jau ir tajaa, ka sii partija noteikti nebus taa, kuraa kodols ar varu nepiespiez balsot par lemumiem, likumprojektiem taa kaa viniem to vajag. Sudrabu svitrot ir labi, bet idiotu ir parak daudz diemzel, ja tiks partija, tiks sudraba. SKDS superaptaujas ar aptaujam, ka partijai ir 8% :DDDDDDDDDDD nopietni, kads tam tic? SKDS tur viens no galvenajiem chalisiem ir dienas redaktors, loti objektivi zinu avoti :) Partija ari ir parsteidzosi bagata, pensionari ar 200-300 eur pensijam saziedo max atlautos 16k eur, nu bet protams. Var daudz un dikti meklet iemeslus, vienkarsi tas ir bezjedzigi un brinos, ka Tu jau nesaskati to, ka partija pasa starta ir pilnigs lohatrons.

p.s. Sudrabas tiksanas ar Shlesi, protams tikties ar citiem cilvekiem nav nekas neatlauts, bet ja jau taisijas kandidet(tikai nevajag teikt, ka vina tad jau to nebija saplanojusi), tad jau vajadzeja zinat kadu iespaidu tas var atstat un potencialajiem veletajiem. Tatad priekshkam? Tik loti vajadzeja!? Sarunas protams bija par to, ko darija pagajusaja vasara.

Edited by Epix
Link to comment
Share on other sites

Nop, arī tukšās aploksnes palielina balsu skaitu un tāpēc kāds 5% vietā iegūst 4.9%.

Es arī esmu domājis par sarakstiem pēc izslēgšanas metodes, mans subjektīvais viedoklis šobrīd:

1 "Latvijas attīstībai"

2 "SUVERENITĀTE" = Sīkpartija

3 Partija "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām" = Sīkpartija

4 Partija "VIENOTĪBA" = reālas iespējas veidot koalīciju

5 "POLITISKĀ PARTIJA IZAUGSME" = Sīkpartija

6 Partija "Vienoti Latvijai" = Šlesers, Kalvītis, Jurkāns un citi draugi

7 Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" = reālas iespējas būt koalīcijā

8 Latvijas Reģionu Apvienība

9 Jaunā konservatīvā partija = Itkā ok, bet maz izredzes pārvarēt 5%

10 "Latvijas Krievu savienība" = Ždanoka, pro Maskava

11 "Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija = pro Maskava

12 Zaļo un Zemnieku savienība = Lembergs

13 No sirds Latvijai = Arī izskatās, ka velk uz Maskavas pusi

šie ir realākie iespējamie saraksti par ko varētu vēlēt,

Link to comment
Share on other sites

tie latviesi,kas nebalsos,ir mudaki, jo taja pasa laika krievi un nelatviesi nobalsos par savu saskanu,kas ari bus valdiba un varbut pat koalicijaa,pec tam vainosiet pasi sevi. jusu arguments,ka nav par ko balsot, ir berniskigs. dzive lielakoties ir jaizvelas starp mazako launumu, lai izdzivotu un viss ir jadara pasam. ar sadu attieksmi nevis valdosas partijas, bet jus novedisiet so valsti vel lielaka dirsaa

Nobalsojiet kaut par vienotību vai Kaimiņa partiju, vienalga, nevis sēdiet rokas biksēs salikuši, draugi mīļie. :(

Link to comment
Share on other sites

Šogad pat nebūs grūti izdomāt par ko. (8.saraksts) Jo visu gadu mēs ne sūda neredzam solīto, tikai dzirdam atkal jaunus skandālus naudas atmazgāšanā un kkādu huiņu darīšanā. Artuss visu gadu visiem politiķiem bāž patiesību acīs, nebaidoties no sekām. Vienīgais, kas nebaidās no sava pretinieka. Un nav jau tā, ka šis kandidāts patīk un tāpēc balsošu. Vnk var redzēt, ka cilvēks cenšas, kas arī ir vajadzīgs mums - 1reiz domāt par cilvēkiem, nevis par apaļajiem vēderiem 100 krēslos

Uzspiedu nobalsot un mani pārsteidza šis fakts: Nebalsošu(11 votes [15.07%])

Vienīgais, ko es Jums varu pateikt, kurš ir uzspiedis šo iespēju - JŪS ESAT IDIOTI!

Tieši tā. Tik pat labi ieliktu Latvijas likteni ebay uz izsoli. Cilvēki bez viedokļa - Tpfu!

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...