Jump to content
GIGN Forum

viedtālrunis


raivisdotcom
 Share

Recommended Posts

Tākā manējā vecā trubiņa Galaxy Gio sāk iet uz beigām - Androīds sāk izbeigties, tad sāku domāt par jauna telefona iegādi. Pagaidām skatos uz Motorola Moto G (~160 eiro) un Nokia X (140). Principā Moto G man ir drusku pa lielu, bet par tādu cenu liekas ļoti labs pirkums skatoties, kas lācītim vēderā kā arī diezgan vizuali patīkams, Nokia X mīnuss ir samērā sūdīgā baterija (liekas bija 1500 mAh) + viņam ir Nokia Androīds izklausās interesanti, bet vai tas ir uzticams?

Principā negribu pirkt par vecas mašīnas cenu sev jaunu telefonu, bet paņemtu Nexus 5, ja būtu mazāks. Varbūt ir kādi varianti, ko man vaidzētu izskatīt un kam jābūt mūsdienīgā telefonā par cik kādu laiciņu neesmu sekojis līdzi telefonu attīstībai.

Ko es gribu?

MAX - Displays 4,5''

MAX garums/platums - 13/11 principā kaut ko 11-10 izmērā ņemtu labprātāk, bet nereali besī mini versijas.

Cena - ~200 budžets itkā nav ierobežots, bet esmu gnīda. Respektīvi - ja aparāts patiešam tā vērts budžets var kāpt.

EDITS:

Aizmirsu - Androidu vajag, jo kā jau teicu esmu gnīda.

Link to comment
Share on other sites

Cilvēki ko zinu kas ir paņēmuši moto g ir starā .. liels plus ir tas ka viņa uz shēmas utt ir uzklāts tas nano smidzeklis .. līdz ar to viņš ir +-mitrum izturīgs ... vienā testā 30min spainī bez problēmām aizgāja

pašam ir LG G2 ... pat teikšu, ka ļoti labs ... nav visas mitrumizturībās fīčas piem, kā Sony Z1-2 telefoniem, bet ir prima!

runājot par ekrāna izmēriem ... manam ir 5.2'' un teikšu tā, ka nav nemaz tik traki, kā liekas .. džinsu priekšējā kabatā var mierīgi ielikt visu atspēko plānums ... moto G man vispār liekas tāds maziņš maziņš :D protams ar 5'' + ir tā, ka apsēžoties un kurpes sienot tomēr nedaudz spiež :) bet tas tā.. ja telefons būtu 5.5 un uz augšu nu tad gan sāktos problēmas.. principā 5.2 ir tā robeža ...

tātad +1 par moto G ja negribi ko lielāku .. LG G2, nexus 5, vai sony Z2 pēc visa es labprāt ņemtu Z2 vislabāk :)

Link to comment
Share on other sites

Jitsu, skaties uz budžetu un displeja izmēra maksimālajiem galiem. Neviens no tevis minētajiem variantiem nemaksā 200 zaļos un nav zem 5 collām.

Moto G cena UK ir kā konfekte. Latvijā pa ~50 euro dārgāk.

es tur runāju par lielākiem un kurus labāk ... kā arī tur minēja budžets var mainīties

un vēl iesaku nosākuma pa kabatu izbraukāt ar kādu 5,2 '' telefonu :)

Link to comment
Share on other sites

Pašam ir moto G (16gb versija), super telefons. Baterija pa reizei paspaidot kādas 3 dienas tur, ja tikai idle, tad pat nedēļu citreiz, (ntensīvi spaidot toč visu dienu tur. Spēles nespēlēju, bet browsot internetu var bez jebkādu problēmu. Pērkot vēl dabūju 50gb google drive vietu, tas tāds foršs bonusiņš... Sākumā arī likās milzu ekrāns, bet ar laiku pierod.

Link to comment
Share on other sites

kroč parakājos moto g ir iebūvēta baterija, man par to vaidzētu uztraukties? pēc pieredzes pēc kādiem 2 gadiem parasti baterijas sāk pievilt, a nomainīt nevarēs. Vai arī es tomēr varu nomainīt atskrūvējot kādu skrūviti vairāk?

zorg, nomet lūdzu savu moto g zemē, un pastāsti cik viņš izsturīgs ir - tas arī interesē.

Link to comment
Share on other sites

Ja nemaldos baterija tā pat kā iphonam - iebūvēta, bet nomainīt var. Youtubā var atrast drop testus, manuprāt, visiem toucscreeniem daudz maz vienādi tie ekrāni - ja uz betona nometīsi, tāpat būs zirneklis.

Edited by Zorg`s
Link to comment
Share on other sites

Lietoju arī LG G2, patīk. Ekrānam parādījās mistisks defekts, došos rīt uz veikalu. Esmu pieradis pie lielā ekrāna un visi pārējie telefoni tagad šķiet kā peidžeri un neprotu ar tādiem vairs rīkoties.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Es arī šobrīd kaut ko jaunu meklēju. Pagaidām izvēle krīt uz Nexus 5 - patīk tīrais Android bez visādiem mēsliem, arī vizuāli ir ok.

Btw, par ekrānu plīšanu - man šobrīd ir tāds aizvēsturisks touchscreen kā Samsung Galaxy Ace, 2 gadu laikā kritis nu reizes 50 vismaz. Gan no kabatas augstuma, gan no galvas augstuma, pret trotuāru, pret betona grīdu, pret laminātu, pa trepēm - no tā visa vienīgie defekti ir divos stūrīšos nedaudz iedauzīta plastmasa un pa visu perimetru plastmasai nedaudz nolupusi tā glancētā krāsā. Ņemot vērā, ka viņam nav nekāda maciņa, es esmu pārsteigts, ka viņš vēl ir dzīvotājs.

Link to comment
Share on other sites

2 gadu laikā kritis nu reizes 50 vismaz. Gan no kabatas augstuma, gan no galvas augstuma, pret trotuāru, pret betona grīdu, pret laminātu, pa trepēm - no tā visa vienīgie defekti ir divos stūrīšos nedaudz iedauzīta plastmasa un pa visu perimetru plastmasai nedaudz nolupusi tā glancētā krāsā.

Tev tiešām nepieciešams jauns telefons? Pēc tik daudz kritieniem no tevis kārotā Nexus'a nekas daudz nebūs palicis.

http://www.net10wire...ailed_Image.jpg

Edited by NeoX
Link to comment
Share on other sites

Lai nespamotu jaunā tēmā, īsumā:

Vajag ieteikumus telefonam, vēlams lētu, bet smuku (tātad, ar normālām iekšām un performanci, ne lēnu).

Tas, kas man patīk pēc dizaina, ir tas pats Just5 Spacer Betinspace : http://www.kursors.lv/2013/12/18/just5-spacer-apskats/ (Turklāt man ļoti simpatizē tā cena).

Palasot citus aprakstus, man likās tīri labs Motorola Moto G http://www.kursors.lv/2014/01/02/motorola-moto-g-viedtalruna-apskats/ (Bet te uzreiz divi jautājumi: cena un kur dabūt/attiecīgi garantija?!)

Tāpat cenas/funkciju ziņā likās tīri ņemams Gigabyte Sierra : http://krizdabz.lv/2013/10/gigabyte-gsmart-sierra-s1-apskats/4/

Varbūt ir kādi ieteikumi telefonam (vēlams līdz 200 eirām)? Mani interesē galvenokārt šādas funkcijas: Labs GPS, normāla, netraucēta funkcionēšana (kas manā izpratnē ir nelagošana un gana daudz atmiņas, ko piebāzt ar visādām spēlītēm), priecātos arī par normālas kvalitātes kameru un maksimāli "neapaļu" dizainu.

Pašai tagad ir Sony Ericsson Xperia Arc S, tālrunis kalpoja ļoti labi, problēma bija tikai ar atmiņu. Pēc divreizējas tālruņa izpeldināšanas vannā (nevajag skatīties porno vannā) tālrunim ir galīgi pa pieskari aizgājis GPS (kas ir svarīgākais, jo tā aizsaulē aiziešanas dēļ es no Imantas līdz centram braucu caur fukkeno Jūrmalu, dooohhh), tāpat pats telefons ir kļuvis neciešami bremzīgs, un līdz ar to gadās nejauši piezvanīt vai aizsūtīt sms citam cilvēkam, jo viņš savā lēnumā "lēnām pārlec" uz citiem kontaktiem, lai gan šādu darbību es neveicu.

Link to comment
Share on other sites

Gigabyte telefoni ir chaina un rezultata bremzees visai biezhi. Latvijaa moto g cena ir kosmoss. Letaais variants ir 200euro. Just 5 spacer ir letinju variants, nekas spiidosh no vinja nav un austinju muuzikas kvalitate smagi iesuukaa. Principaa vinjiem vajadzeja palikt pie pensionaru telefonu taisishanu. :D Neesi skatijusies uz lumia pusi? Diezgan atbilstoshas prasibas tavam iegribam.

Link to comment
Share on other sites

aphrodyte, https://www.youtube....h?v=IVaTKG5q4YI - tas tev pa vanas tēmu. Gigabaytus esmu spaidijis un diezgan gludi (spaidi jaunus), bet viņiem ir nereali sudigas baterijas.

Principā, tev der mani varianti moto g un nokia x (ar nokia androidu - tobiš spelitēm nahaļavu).

Man interesē, ja es sūtu viņu no UK, tad es nevaru apiet VAT? Jo ar to sanāk 200 eiras un principā, tad jau var pirkt ari viņu Latvijā. Un sūtot no UK, kas notiek ar garantiju - huiņas gadījumā jāsūta prom uz UK?

Vispar interesanti, ka sūtot uz EU valstīm ir jamaksa nodoklis ,bet ārpus - nav, vai esmu kaut ko nepareizi sapratis?

TAX FREE - Destination which are outside the European Union are TAX (VAT) exempt. TAX (VAT) will be removed in the checkout process.

European Union (EU) business to business customers are entitled to a TAX (VAT) Free purchase if your TAX number is supplied.

Link to comment
Share on other sites

runājot par labu GPS .. vnk specenā paskaties vai ir GLOSNASS sistēma ... un iesērdžo savu modeli izvēlēto netā vai nav bijuši kautkādi gļuki ... bet cik skatos 4.4 droīdam arī ir problēmas ar visiem bezvadu savienojumiem varteikt .. jāgaida 4.5 kur tie tiks pārsvarā izlaboti... bet tas tā strādāt tāpat strādās

Link to comment
Share on other sites

Nodoklis ir jāmaksā šā vai tā. Pērkot EU zonā konkrētajai valstij, ārpus EU pie ievešanas ievedmuita Latvijai.

Just5 ir defaultais ķīniešu noname brīnums. Ar Latviju sakars tikai tāds, ka virsū uzspiež mūsu pasūtītu logo.

No lētajiem ņemtu Moto G, no nedaudz dārgākiem Nexus 4. Neciešu ar bezjēdzīgiem ražotāja sūdiem aizdirstus Android. Milzīga bremze, jēga nekāda.

P.S. Pārdodu Lumia 620 labā stāvoklī ar garantiju. Sludinājums un foto tuvākajās dienās.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...