Jump to content
GIGN Forum

Ukraina


Endijs_Dzerkalis
 Share

Recommended Posts

Propoganda gan ir jūtama no abām pusēm. Mani nepamet tā sajūta, ka tomēr arī ASV nav nekādi eņģeļi. Cik valstis tā nav izvarojusi "teroristu" dēļ? Šā vai tā, man labāk jeņķi nekā tie atpalikušie krievi. tiem jorpojām vecās metodes, ka nemainās, ta nemainās...

Link to comment
Share on other sites

Sen jau zinaams, ka asv nav nekaada rozavaa meicha. Te jau tika par to runaats.. Visiem te saak raustiit taapec, ka tas viss bardaks notiek jevropas austrumos. Nobody gives a shit, ka asv tur bombarde un draatee aazijas un d-amerikas valstis.

Kamer nesak skart pashus, tikmer pohuj.

Link to comment
Share on other sites

Par cik man attālos rados ir Ukraiņi, tad varu varbūt padalīties ar to ko stāstija semi-vecvecāki par to ko viņu radinieki piedzīvo šobrīd Ukrainā, Tad nu pāris teikumos. Vispirms svarīgi ir tas, ka šie cilvēki dzīvo Doņeckas apgabalā (diezgan patuvu Krimai) un tālu no Kijevas.

Visu maidena laiku pie viņiem bija mierīgi, normāla dzīve - nekas neliecināja par revolūciju, arī pašās karstākajās revolūcijas dienās viņiem bija normāla dzīve - lasīt darbadienas - tas ir tad kad Kijevā gāza varu un notika sadursmes cilvēkiem ar berkrutu. Vienu vakaru esot bijušas nekārtības (samēra nesen), kad sadurušies revulucionāri ar pro-krieviski noskaņotajiem (300 cilvēki kopā), bet nu tas ir viens vakars un VIŅUPRĀT ziņās no tā uzpūsts burbulis, respektīvi viņi uzskatīja ka ziņas tiek ievērojami pārspīlēts. Protams, ir tur kaut kādas sadursmes etc, bet tas tiekot parādīts ļoti samāksloti (Tajos Ukrainos revolūcijas kanālos). Par cik ar viņiem runāja pēc tā, kad Krima tika anektēta, tad viņi arī teica ka viņiem esot bail par Krievijas karaspēja ienākšanu tālāk Ukrainas teritorīja un viņiem bija aizdomas, ka tāds ir Krievijas nākamais solis.

P.S. Cik man stāstīts par viņiem, tad nojaušu ka viņi paši ir diezgan pro-krieviski noskaņoti.

Link to comment
Share on other sites

Tak mediji konkrēti kurina naidu pret Krieviju un pat pret Latvijā mītošajiem krievvalodīgajiem. Neko tādu neatminos, kad ASV karoja citās valstīs.

Par ES, ko tā mums ir devusi? Lielākas algas, bet arī lielākas cenas produktiem veikalos un iznīcināti pašu uzņēmumi? Tie izbūvētie ceļi un pārējā palīdzība jau ir viņiem pašiem, jo drīz Latvija būs izpārdota bagātajiem ES (aī Krievijas) pilsoņiem. Un diez vai nauda atsvērs to, ka mums pašiem drīz nekas nepiederēs, dzīvosim 10 stāvos viens virs otra.

Un vispār esmu sapratis, ka internetā un vispār diskutēt par šo tēmu nav vērts, tikai nevus var sabeigt :D

Link to comment
Share on other sites

Ja netaisies griezt nātres salātiem tur, nomakšķerēt kādu lielāka izmēra samu pusdienām, tad nekādu kaitīgo radiācijas devu jau vairs nedabūsi. [Kaut ko dabūsi, bet ne diži vairāk, kā rentgenos vai citos radioaktīvos sviestos]

Anyway, ES ir devusi daudz, ņēmusi daudz, bet bilance viennozīmīgi ir par labu Latvijai. Nevar nepieminēt faktu, ka liela daļa ieteikumu tikai uztverti par pašsaprotamām lietām un mūsu pašu valdošie politiķi parūpējās gan par cukurfabrikām [laikam vienmēr visiem būs baigā cemme par šo, gan daudz citām nozarēm, kuras "cieta" ES dēļ] Paņemiet to pašu Ukrainu un salīdziniet, kur ir viņi, kas bija tuvāk Krievijai un kādu lēcienu izdarīja Latvija attīstības ziņā [vide, komunikācijas, infrastruktūra, uzņēmējdarbība un citas nozares]. Tas, ka tagad esam baigajā dirsā nav tādēļ, ka mēs būtu vai nebūtu ES. Problēma ir sabiedrībā un profesionālu speciālistu trūkums politikā. Kamēr tauta uzskatīs, ka nav vērts maksāt nodokļus, nekur naudas vairāk neuzradīsies. Būs vajadzīgs konkrēts nodokļu slogs maksātājiem, lai "pietiku" valsts mehānismam un visām valsts nozarēm. Tā vietā mums ir pilna dirsa uzņēmumu, kuri izvairās no nodokļu nomaksas, iedzīvotāju, kuri nevēlas principiāli maksāt nodokļus, bet visi no valsts kaut ko grib.. Un ne jau ES nosaka mūsu cenas. Lielai daļai preču tās pat ir zemākas, kā ne ES valstīs, jo ir atvieglotas transporta/muitas operācijas.

Anyway, kā jau domāju - krievi mēģina iet "glābt" savus tautiešus arī tālāk Ukrainā. Turklāt, vēl tas pats pērtiķis, kas reiz Latvijā jau taisīja visādas mazas nekārtības un aicināja uz vardarbīgu revolūciju, tagad to darīja Ukrainā. Nez kā viņam ienāca prātā pēkšņi steigt uz Ukrainu un tur cīnīties par taisnību? o.O

Edited by Lumpy
Link to comment
Share on other sites

Mūs nepiemeklēs, jo mums tomēr liela daļa tautiešu vēl apzinās, ka Krievija nav paradīze un pārpilnības rags, bet gan liels bomžatņiks, kurā vismaz 50% vēl dzīvo iestrēguši pērnā gadsimta 80./90. gados.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu tas "dzīve nav pārāk laba" ir tads stiepjams jēdziens. Redz - krievi tagad sajūsmā par dzīvi Krievijā, kaut gan dzīvo bomžatņikos un visu laiku dzer un algas un pensijas nav nekādas. Mēs visu uztveram relatīvi un svarīgi ir - relatīvi pret ko?! Un ja šis relatīvi ir pret kaut kādu bs, kas tiek raidīts televīzijā, tad nav grūti čikstēt, ka Ukrainā viss ir baigi slikti un Krievijā viss ir baigi labi, kaut arī realitātē viss ir pilnīgi pretēji.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...