Jump to content
GIGN Forum

Competitive TF2 Intro #1


example
 Share

Recommended Posts

Apnicis spēlēt TF2 pub serveros un gribi kaut ko vairāk? Gribi sākt spēlēt 6v6 vai 9v9(highlander), bet nezini ar ko sākt? Tad šis raksts ir domāts tieši Tev.

Šajā rakstā es mēģināšu izstāstīt kas un kāpēc ir vajadzīgs lai pilnvērtīgi sākt spēlēt TF2.

Sāksim ar to, ka TF2 gameplay ir balstīts uz komandas darbībām, ne jau velti spēles nosaukums ir Team Fortress 2? Tāpēc, ja gribēsi spēlēt pietiekami labā līmenī, būs jādomā ar galvu un jāņem vērā, ka šis nav Counter Strike, kur cilvēki pavada 24/7, lai pilnveidotu savu aimu. Šajā spēlē tas nepalīdzēs Tev sasniegt lielus panākumus. Protams, katra spēlētaja individuālais skills ir svarīgs, bet komandas gameplejs ir pilnīgi balstīts uz komandas darbībām, tāpēc jāmācās spēlēt komandā un tikai komandas labā, tikai tad Tu varēsi uzvarēt savu pretinieku.

http://www.youtube.com/watch?v=nwXrrotAGDI

Competitive TF2 tiek spēlēts divos formātos - 6v6 un 9v9, kas arī tiek saukts par highlanderi.

Šodien es izstāstīšu par 6v6 spēles būtību.

Competitive spēlēs ir aizliegts čītot un te būs VIDEO, kas motivēs Tevi spēlēt godīgi.

6v6 komandu ierastais sastāvs izskatās tā:

  • 1 mediķis (klasslimts 1)
  • 1 demomens (klasslimts 1)
  • 2 soldieri (klasslimts 2)
  • 2 skauti (klasslimits 2)

Pārējām klasēm klasslimits ir 2, izņemot heviju, kuram klasslimits ir tāds pats kā mediķim un demomenam - 1. Parasti, pārējās klases, tādas kā snaiperis, spiegs, pyro, heavy, engie izmanto, lai aizsargātu savu pēdējo puntku vai arī, lai uzbruktu pretinieku pēdējo punktu.

6vcarousel.jpg

Daži fragvideo, lai jūs varētu redzēt kā spēlē pro:

THE GREEN BERET. TF2 Scout Movie.

The Experiment - ESEA S9 Highlights

TF2: fanom esea s6 highlights

TF2: The TLR and Dave__AC Soldier Duo

Taimou'd | TF2 Medic frag movie

6v6 komandām ir atļauti visi defaultie ieroči(Rocket launcher, Shotgun, Scattergun, etc.) +

  • Blutsauger
  • Kritzkrieg
  • Übersaw
  • Crusader’s Crossbow
  • Overdose, Gunboats
  • Boston Basher
  • Escape Plan
  • Pain Train.

Spēles, pārsvarā, notiek uz 5CP kartēm un dažreiz tiek spēlētas KOTH tipa kartes. Nesen aizvadītājā Eiropas līgās 15. sezonā tika izmantotas šādas kartes:

  • cp_badlands
  • cp_granary
  • cp_gullywash_final1
  • cp_snakewater
  • cp_process_rc3
  • koth_pro_viaduct_rc3

Agrāk tika spēlētas tādas kartes kā cp_gravelpit, ctf_turbine, cp_obscure, utt., bet dažādu iemeslu dēļ spēlētajiem viņas nepatika un tagad tiek spēlētas ļoti reti.

5cp kartes(cp_badlands, cp_granary un citas) tiek spēlētas ar timelimitu 30 minūtes(uzvar komanda, kura spēja iegūt vairāk raundus šo 30 minūšu laikā), vai arī līdz bŗīdim, kad viena no komandām iegūst 5 raundu pārsvaru(rezultāts šādā gadījumā var būt 5-0, 6-1, 7-2, 8-3).

KOTH kartes tiek spēlētas BO5(Best Of Five) formātā, bez timelimita un ar winlimitu 3. Tas nozīmē, ka komanda, kura iegūst 3 raundus - uzvar spēli.(Iespējamie rezultāti 3-0, 3-1, 3-2.)

etf2l_lassi_patanen.png

ETF2L - ir lielākā Eiropas TF2 līga, kura hosto gan 6v6, gan 9v9 turnīrus kā arī dažādus kausus. Parasti notiek trīs 6v6 un divas 9v9 sezonas gada laikā. Komandas ir sadalītas pa divīzijām, no prem līdz 6. Prem aka Premier ir augstākā divīzija, bet 6.divīzija ir zemākā. Katra divīzijā ir pa astoņam komandām kuras ir sadalītas pēc skilla. Kā lai es tieku no piektās divīzijas uz ceturto? Ļoti vienkārši - Tev jāuzvar piektā divīzija un tad, nākamsezon tev būs iespēja spēlēt ceturtajā.

Es nekad neesmu spēlējis 6v6, kur es varu pamēģināt? Diemžēl, matchmaking sistēmas TF2 nav, lai gan, VALVE, nesen apsolīja tādu ieviest, WHOOHOO! Un tomēr nevajag uztraukties, jo mums ir vecais labais Team Fortress 2 Lobby, nav jau tas labākais veids kur sākt spēlēt, bet nekā cita mums reāli, šobrīd nav. Viss ir vienkārši, atver weblapu, ielogojies caur steam, izveido savu lobiju, ja tev ir EU serveris, ja servera nav, tad nekas cits neatliek kā pievienoties kādam citam lobijam, kad lobijs savāksies, lobija līderis uzspiedīs start un Tu automātiski pievienosies serverim, kur arī notiks 6v6 spēle.

Tf2lobby.com ir pieejams visiem, nekas cits izņemot web browseru nav vajadzīgs. Lielākā problēma ir tāda, ka lobijos nav skill līmeņu. Visi spēlē kopā, lai gan top playeri lobijus nespēlē, vai arī dara to ļoti reti, daži sick geimeri tur tiek manīti, kuri vienatnē spēj reipot pretinieku komandu. Priekš manis tf2lobby ir kaut kas līdzīgs tf2 pubam tikai ar klasslimitiem un 6v6 formātā.

Nesen tika atvērts jauns eiropas pikaps TF2Pickup.net. Pikapā ir bargāki noteikumi un arī cits līmenis.

Pikapā var sastapt normālus playerus, ka arī var daudz ko iemācīties, bet pirms spēlēt pikapus, es iesaku izspēlēt pāris desmitus lobiju, vai pat pāris simtus.

Ja radīsies vēlme spēlēt mixus ar draugiem vai arī pikapus, Tev noteikti vajadzēs lejuplādēt Mumble lai sazinātos ar saviem komandas biedriem. TF2 ir komandas spēle tāpēc mumblei ir jābūt obligāti. Mumble lieto ap 95% tf2 komandu.

Lai Jūs varētu redzēt ko dara konkrētā klase 6v6 spēlē, te būs daži YT linki:

Soldier:

Link

Link

Scout:

Link

Link

Demoman:

Link

Link

Medic:

Link

Kā arī, ja Jūs gribat redzēt dažādu komandu spēles un vairāk top spēlētāju POV video, iečekojiet šos kanālus:

VanillaTVorg

TeamFortressTV

Nākamais posts būs par konfigiem, hudiem, custom hitsoundiem un highlanderi(9v9).

Edited by example
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...