Jump to content
GIGN Forum

Vīza uz ASV

Endijs_Dzerkalis
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

Tā nu ir sanācis, ka man tagad ir iespēja lidot uz ASV un esmu neziņa. Pirms 7-8 gadiem, kad biju ASV Latvijā vēl nebija saucamā "bezvīzu sistēma". Es te parakājos pa internetu un tā arī neiebraucu, kas man īsti ir vajadzīgs un, kas man ir jādara, lai tiktu līdz ASV.

Cik noprotu sākumā vajag saucamo "biometriskā pase"?

Kad ir pase dabūta ir jābrauc uz vēstniecību?

Cik jāmaksā par Vīzu un vai es to dabūšu uzreiz, kā aiziešu(protams, rindā nostāvot)?

Pirms pāris gadiem atpakaļ, nebija vajadzīga nekāda krutā pase. Vienkārši aizbrauc uz vēstniecību. Samaksā 100ls un tad ir izloze. Ieej pie kaut kāda ASV pilsoņa, pacans uztaisa Face kontroli un pasaka - Lidosi vai nē.

Un te vēl ir kaut kāds "ESTA". It kā elektroniski var dabūt vīzu un viens no soļiem ir payment, kuru es nezinu. https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Kopsummā ir viens jautājums:

Kā tikt uz ASV?

Ceru, ka kāds ir nesen lidojis un var pastāstīt.

Edited by Endijs_Dzerkalis

Biometriskā pase ir tā jaunā, kur tu liec savus pirkstu nospiedumus and shit. Izdod jau kādus gadus 4 ne mazāk. Vīzu biju savulaik vnk aizpildījis internetā, izdrukājis un lidojis.

Nekadas viizas tev nav nepieciesamas, ja tu lidot kaa Tuurists, un USA netaisies palikt ilgaak, kaa 90 dienas. Tad tev ir nepieciesama biometriska pase : http://lv.wikipedia.org/wiki/Pase, to var sanemt jebkura pasu nodala, un deriga buus uz 10 gadiem. Kad tev pase ir rokas, dodies uz so majas lapu, kur japiesakas ESTA ( te ir info, kas ir esta: https://help.cbp.gov...tion-%28esta%29), un seit ir majas lapa, kura tev vinai japiesakas : https://www.esta-ame...pplication.html, peec tam neaizmirsi izprintet so te ESTA, kuru tev bus jarada checkina Riga, Vacija vai Francija, uz vietas USA tev vinu teoretiski nevajadzes jo tavs gimetnis robezsargam buus jau datora, taja bridi, kad tu pie vina pienaksi.

Atbild vini citreiz dienas laika, bet ir gadijies, ka atbil 1 min laika. Pats neesmu lidojis uz USA sada veida, bet gadiem esmu darbojies ap cilvekiem, kas ir devushies uz USA, tapec informacijai vari drosi ticeet.

Skaidrs, paldies.

Man it kā sanāk lidot uz 3-4 mēnešiem.

Rīt jāiet uz Pases daļu un jādabū tā biopase.

Par tiem meeneshiem precizaak vari noskaidrot rakstot vestniecibai, jo USA ir aptuveni 70 dazadi viizu veidi, ari turistiem ir paris atshkirigas viizas.

Pats neesmu lidojis uz USA sada veida, bet gadiem esmu darbojies ap cilvekiem, kas ir devushies uz USA, tapec informacijai vari drosi ticeet.

Ir bijuši gadījumi, kad kādam nākas sagaidīt nākamo reisu un doties prom no štatiem nemaz tos neapskatot, repsektīvi, lai arī ar dokumentiem viss kārtībā, bet kkādu iemeslu dēļ, vien viņiem pašiem zināmu, neielaiž?

Krimināli sodīts neesmu, nodokļu parādu nav. Iespējams viņiem varētu nepatikt ka neesmu precējies, 'nestrādāju' un nestudēju. Varbūt kāds kko ir dzirdējis par kkādiem nepatīkamiem gadījumiem.

Itkā neuztraucos, ka kkas tāds varētu notikt, bet nu varbūt ir kādam kāda intresanta pieredza ar ko padalīties un noderēs dodoties uz ASV. ^_^

Ā un varbūt kādam ir kāds links kur pasmelties informāciju par bagāžu.

Pirmo reiz dzirdu par to, bet atgādina filmu The Terminal.

Mans pirmais brauciens uz ASV bija interesants. Man bija kaut kādi 14 gadi, braucu viens. Brīnos, ka palaida vienu pašu bez vecākiem. Māti nepieņēma vēstniecībā, tipa pēc face kontroles :D

Aizlidoju uz Franciju, tur notika pārsēšanas. Pārsēsties vajadzēja 30min laikā un gandrīz pat neuzspēju atrast. Atradu, sāku lidot, tas lidojums bija pailgs, laikam 11h. Ielidoju ASV. Ilgi nostāvēju garā rindā, mocības. Tad tiku pie gate(tur kur laiž) iekšā ASV. Man izrādās, ka vīza bija derīga tikai 1 mēnesi, bet atpakaļ biļete man bija pēc 2 mēnešiem. Mani savāca menti un aizveda uz kaut kādu atsevišķu telpu pārrunām. Tad es kaut kā izlocījos un sarunāju mutiski, lai pagarina uz 2 mēnešiem, jo tipa nauda ir iztērēta biļetē. Viņi piekrita. Sarakstījām dokumentus un mani palaida ASV (Čikāga). Visas pārrunas ilga apmēram 2 stundas. Krustmātei mani vajadzēja sagaidīt, bet nekur nemanīju. Iespējams krustmāte domāja, ka nokavēju lidmašīnu un aizbrauca mājās. Piegāju pie taksometra un pajautāju vai var aizvest uz adresi, norādīju kur dzīvo krustmāte. Viņš teica mierīgi. Centos sazvanīt krustmāti pa telefonu, nekā. Aizbraucu pie mājas. Klauvēju un neviena nebija. Tad beidzot izdevās sazvanīties ar krustmāti un nācās braukt atpakaļ uz lidostu, jo tur mani gaida. Smieklīgi. Interesanta pirmā diena iekš ASV. :D

EDIT:

Ir nepieciešami soļi:

1. Biometrisko pasi

2. Jāizdara šie soļi, ja lidojums ir vairāk par 90 dienām.

3. Ja viss kārtībā, pērc biļeti un lido.

Edited by Endijs_Dzerkalis

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...