Jump to content
GIGN Forum

Autoskola.!


Noyd
 Share

Recommended Posts

Iegāju perkamkopa.lv un ieraudziju fortunā 90% atlaidi kuponam.

Tip 50ls iekļauta skola, tie kursi pie PC un kkads simulators.

Okey es nopērku pa 5ls to kuponu, +/- 40ls tām braukšanas stundām, cik vēl būs kopā jaizmet nauda, lai noliktu tiesīas? Pieņemam, ka visu nolikšu ar pirmo reizi.

http://www.perkamkopa.lv/product/1946

Link to comment
Share on other sites

Hmm...es. liku paris gadus atpakalj. Man viena braukshanas stunda maksaja kadus 12 latus. Bija jabrauc vismaz 10stundas. Plus, ja vel gribi. Bet ja instruktors nelema,ka viss bummbad,tad palaida atrak. Tiesham tik leti ap 40 tagad braukshana?

Nu vel bija jamaksa pa valsts teorijas eksamenu,kaut kadi 10 ls(aptuveni),valsts braukshanas eksamens bija ap 20-25ls un pec tam,lai iznjemtu tiesibas,ja esi nolicis,vel kadi 10. Kaut ka ta bija 2008 gada. Pienjemu,ka tagad tas bus dargak.

Link to comment
Share on other sites

braukšana man k-ka sanak 70ls ka minimums (tb, kas perkam kopa noradits) + csdd izdevumi ( ko jau hitex minēja) kas kopā nostāsties bik virs 100ls. medicīnas izziņa ir? ja nē, 20ls vel skaiti klāt. simt punkt bus vel k-kas k-kur jasapapiķo. betnu zem 200ls kopā viss būs. tas ar ir reālais cipars.

Link to comment
Share on other sites

Kā ar mustangu? tur pat reģistrēšanās bezmaksas ja samaksaju par stundaam.

~80ls braukšanas stundās aiziet.

Edited by Noyd
Link to comment
Share on other sites

deadalive pareizi pateica - +/- izmaksas uz tiesībām būs vienādas tev visur.

10ls par 1.5h itkā ir normāli, vienīgais, nevar īsti saprast, vai 14 (kā tur atzīmēts minimālais nodarbību skaits) nodarbības ir domātas pa 45min.

un vispār - tavā vietā es vienkārši ietu uz autoskolu, par kuru esi dzirdējis labākās atsauksmes, nevis uz pašu lētāko variantu, jo, iespējams, pēc tam tādus zemūdens akmeņus vēl uzrausi, ka nāksies nožēlot lētāko izvēli :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vislabākā autoskola ir tā kas ir iekš pašā CSDD ēkā (http://www.autoskola.lv), 4 stāva. Nav nekādi santīmpisēji, nemeiģina tevi čakarēt un izvilkt vairāk naudas no tevis, tieši otrādi palīdz tev ātrāk tikt pie tiesībām ! ;)

Edited by Pensionars
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Teletuubijs

Valsts eksis 45ls cik saprotu.

11 vai 12 ls - teoreja.

21 ar kko - braukšana.

edit: ups, epidēmiķis pasteidzās, tā ir, ka līdz galam neizlasu postus :<

Edited by Teletuubijs
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Valsts eksis 45ls cik saprotu.

45min - 5ls ar manuālo.

Gribētos dzirdēt, kas ir licis nesen tiesības un cik +/- vissas izmaksas.

vasarā noliku velvienu kategoriju. ~250ls man tas bij. + es nemaz negāju uz skolu, tikai braukšanas. laigan mocim viņas dārgākas nekā mašīnai. bet nu autiņam, kad liku, tad maksāju vel vairāk.

tākā neticās, ka ar 100ls var pietikt šādam pasākumam..

Edited by rusty
Link to comment
Share on other sites

šitajos lētajos teorijas piedāvajumos pazvani un paprasi vai cenā ir iekļauta CSDD apmācību karte, pats arī mācijos teoriju pa 50 ls, noskaidrojas ka 22 lati jētērē vēl par CSDD apmacības karti. respektīvi 72 ls + braukšana

a citur ir tā ka teiksim vienkārši 70 lati apmacība, bet viņi to karti paši pērk un nodokļu delkarāciju pildot pirmajā gadījuma tev neatmaksās to karti, otrajā atmaksās. Respektīvi 1/3 rēķinās no 50 vai 70 latiem.

Jānobrauc četrpadsmit mācību stundas, viena braukšana kas ilgst 1h30min maksā 12 latus un tajā iekšā ir DIVAS mācību stundas, līdz ar to 12x6= 72 lati kā minimums.

+ eksāmens ir laikam piecpadsmit + tiesības laikam dvacārs bija.

līdz ar to minimālie izdevimu ir 50 + 72 + 15 + 20 = 157 lati, VISMAZ. Cik zinu tad bieži vien autoskolās liek braukt stabili virs minimālajam stundām un pēc tām 14 obligātajam stundām man bija tā ka cena par braukšanu ari pacēl uz četrpadsmit, lai veicas - tiesības noderēs

p.s. es tiesības noliku pirms nedaudz vairāk kā gada, bet cik zinu cenas īpaši nav mainijušās

Edited by maddn
Link to comment
Share on other sites

CSDD braukshanas eksamens 22 Ls, teorija - Ls 8.90. + tiesību izņemšana 15 Ls, nesen noliku. Nu man bija obligātās 12 h, katra h 8 ls. + Teorija 70 LS (ieklauta apmacibas karte un exam) + pirmā palīdzība 20 Ls..

tā kā - lēti neiznāks, bet noderēs.

Link to comment
Share on other sites

Gāju autopriekā sanāca

50ls par pieteikšanos. (teorija, kartiņa utt)

Tad braukšanas sākumā 5ls par pusotru, un tad bija 7ls par pusotru vai (7 un 10) neatceros.

1. palīdzība 20Ls

Baltaās(30Ls - mediciniskā izziņa, narkologs, psihologs)

Eksāmens 22ls

Tiesību izņemšana 16ls

Teorijas eksāmens csdd - 8ls

Man kopā par visu sanāca ~270 ls

Klasesbiedram sanāca pie ~200 Ls, jo viņš ar 7(pa pusotru stundu) izlīda minimālajām.

Link to comment
Share on other sites

nu neskaties to, kur vislētāk. :D

Pirmkārt, sāc ar to autoskolu, kur ir vismazāk teorijas jautājumu beidzot skolu :D Tāpēc iesaku Mustanu 30 jautājumi/3kļūdas. Citur esmu dzirdējis, piem., Gross, ir vsp psc, 60 jautājumi pāris kļūdas UZ PAPĪRA, tad tikai laiž pie datora, kas ir vnk dirsā. Tāpēc ļoti uzmanīgi vajag izskatīt autoskolu piedāvājumus ar teoriju :D Savādāk pēctam nevarēsi vnk teoriju nolikt :D Protams, varēsi, bet patērēsi daudz vairāk laika, nekā, ja ietu mustangā. Pats gāju Mustangā - sākumā 7 kļūdas bija, pēctam 0 un CSDD tas pats.

Med. izziņu gan var ņemt no perkamkopa.lv utt., pats paņēmu tik pa 10ls :)

Link to comment
Share on other sites

Kad es liku tiesības, tad 2 no 14 obligātajām bija jānovada figūru laukumā CSDD, kas arī izmaksā papildu piķīti. Tad bija 5 laši par 30 min, respektīvi vēl +10 ls

Par braukšanu diennakts tumšajā laikā nemaz nerunāsim - cik procentos gadījumu tāda maz vispār notiek? :D

14 braukšanas ( tās, kas pa 45 min ) un uz eksi ir visai reāls variants, ja braukt nesāc no nulles, kārbu pazīsti, ar mašīnas gabarītiem draudzējies un necenties skriet notikumiem pa priekšu, parādīsi, ka klausies - viss būs kulē. Ja nu vienīgi instruktors nebūs riktīgs kapeiku pisējs, kas no tevis pēdējo centīsies izspiest ( kā bija manā gadījumā ).

Link to comment
Share on other sites

gribu redzēt, kā tu, piemēram, noliktu Autoskolas ABCDE teoriju ar 90 jautājumiem - 2 kļūdas. nevajag ja. :)

Žēl, ka neesmu dokumentējis un ievietojis jūtubē, kā liku pa 100 jautājumiem piegājienā ar max 1 kļūdu, kaut vai pusdienu no vietas. :giggle:

Link to comment
Share on other sites

CSDD apmacības karti - wtf? kas tas par šitu radies ?

reāli atrodi pēc reitingiem labāko autoskolu kas tuvumā, tur arī būs reālais cipars par to pasākumu.

nevajag domāt ka ja teorija ir uz šāru tad tā summa nebūs kaut pa latam ielikta citur

ir dzirdēti vairāki gadījumi ka iet pie "pazīstamiem" un visādām mazajām krūmu iestādem mācīties un pēctam nevar nolikt nevienu eksāmenu jo instruktori ir pilnīgi cirvji un tik plēš naudu.

principā grozies kā gribi, ja ne reizi neesi braucis ar mašīnu un jāmācās viss no 0, tad beigās +/- 300ls vienalga sanāks

Link to comment
Share on other sites

Nu kā kuram, es pirms noliku tiesības pie stūres tā normāli biju sēdējis varbūt kādas padsmit reizes... Man vajadzēja tikai kādas 4 braukšanas vairāk kā minimums pieprasa. Galvenais, lai ir foršs instruktors un vēlme iemācīties darīt pareizi, nevis kāpt mašīnā un spītīgi grūst po svojam. Atceros, ka pat instruktors stāstīja, ka lielākā daļa no tiem, kas nekad nav braukuši ātrāk noliek, nekā tie, kas jau nobraukuši kādu laiku, vai pārliek tiesības, jo viņi JAU ir pieraduši braukt nepareizi un viņiem grūti sevi piespiest braukt tā kā vajag, pēc noteikumiem.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...