Jump to content
GIGN Forum

Laba Grāmata


Traffic
 Share

Recommended Posts

Čau! Nāku ar lūgumu ieteikt kādu labu, filozofisku grāmatu. Nekādas Krēslas vai Meitenes ar pūķa tetovējumu. Nekāds lasītājs jau neesmu, pēdējo grāmatu šķiet, ka lasīju pirms 4 gadiem. Tagad ir dažas brīvas dienas un varbūt atrodās, kas interesants, ko būtu vēlme palasīt arī ikdienā.

Man grūti pateikt kādu žanru es vēlos, bet gribās ko tādu, kas lasot liek pašam padomāt, uzdot sev jautājumus, bet neko traku arī nē, ar filozofiju neesmu saistīts līdz šim nekādi.

Ceru uz atsaucību! :)

Link to comment
Share on other sites

Es ieteiktu katram izlasīt Frīdriha Nīčes "Tā runāja Zaratustra" - ļoti filozofiska grāmata, kā pats autors raksta tās priekšvārdā :" Tā ir grāmata visiem un nevienam ". Noteikti lasot šo grāmatu, iespējams dzīvi pavērot no cita skatpunkta. (Protams ja esi gatavs to uztvert citādi)

Link to comment
Share on other sites

gribās ko tādu, kas lasot liek pašam padomāt, uzdot sev jautājumus

Izklausās nedaudz pēc eksistenciālisma. Paskaties kaut ko no A. Kamī, V.Goldina. Tie paši pieminētie - Nīče un Dostojevskis arī derēs.

Link to comment
Share on other sites

Pirms lasi kaut ko tādu kā Nīče/Hēgelis, iesaku iepazīties ar klasiku, piemēram, Viktors Igo - "Nožēlojamie" un "Cilvēks,kas smejas", pēc tam pāris eksistenciālistus - vislabāk Albērs Kamī - "Svešinieks" (ātri lasās) un "Mēris", kā arī no modernistiem iesaku F.Kafka "Pils", un pašu galveno M.Bulgakovs "Meistars un Margarita" (Ja proti krievu valodu, tad iesaku labāk lasīt viņu krieviski.

Ja lasīsi Zaratustru sākumā,tad ļoti maz no tās sapratīsi, tikai vārdu skanējumu un savijumu, bet ne vairāk,lai gan tā bija pirmā grāmata, kas mani ievilka normālajā literatūrā, nu neskaitot visus vienas nakts romānus n shit.

p.s iesaku arī Žans Pols Sartrs - "Nelabums" ,bet ja gribi vienkārši izbaudīt skaistu literatūru un iemācīties intelektuāli nokoļīt sievieti, tad iesaku palasīt jebkuru darbu no E.Hemingveja vai Ē.M. Remarka

p.s.s Te ir kāds,kurš lasījis kādu no Murakami grāmatām un varētu ieteikt/pastāstīt, par kādiem briesmoņiem viņš raksta?

Edited by Radiators
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Esmu izlasījusi kādas 4 Murakami grāmatas, pārsvarā viņa interešu lokā ir fucked-up japāņļautiņi. "Norvēģu koks" vēl ir diezgan ģeldīga, viens no viņa labākajiem darbiem. Vēl ir vairākas grāmatas ar/par Aituvīru, tur ir domāts baigais mind-fucks, bet vairāk sanākusi kā tāda vieglā lasāmviela, man ar mind-fuck saistās tikai Borhesa prāta labirinti vai Kafkas murgi. Viņš raksta apmēram tā: "Pamodos, apēdu burgeru, aizbraucu ar vilcienu uz kaut kurieni, atbraucu atpakaļ, satiku draugu, piedzērāmies,gāju gulēt." Nu jā, un ar laiku sāk tāda deja-vu sajūta uzrasties, lasot viņa grāmatas. Diezgan līdzīgi kā ar Markesu un jā, arī Remarku.

No Hemingveja un Remarka var iemācīties dzert viskiju/kalvadosu, depresīvi sēdēt kādā bārā un domāt par drūmo neizbēgamību.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...