Jump to content
GIGN Forum

Led Ekrāns


Spoksx
 Share

Recommended Posts

Man ir tādas aizdomas, ka LED ekrāna vietā man ir iesmērēts parastais šķidro kristālu ekrāns.

Varbūt šis jautājums ir stulbs, bet, piemēram, braukājot pa ekrānu ar pirkstu ir tādi kā krāsu izplūdumi kas ir raksturīgs sķidro kristālu ekrānam, bet vai tad arī LED ekrānam tā ir?

Kā atsķirt LCD no LED ekrāna?

Link to comment
Share on other sites

Čali, nevienam portatīvajam nav LED ekrāns. Visiem, kuriem ir rakstīts LED, ir tikai LED backlight. LED ekrāni ir pavisam, kas cits.

Eh, liels tev paldies par informāciju! Man sāka likties ka mani piekāsa.

ēm, kas vispar ir led glare un backlight? Googles tante skopa.

Link to comment
Share on other sites

Cik es pats varu spriest (neesmu speciālists), tad parastam LCD tos šķidros kristālus izgaismo parastas lampas, kuras galvenokārt ir novietotas ekrāna malās, vecākiem LCD ekrāniem to pat ļoti labi var pamanīt, jo ekrāns pie malām ir gaišāks. Tajā ekrānā, kurš ir tavam portatīvajam, turpretim šķidros kristālus izgaismo diodes, kas nodrošina gan mazāku enerģijas patēriņu, gan kvalitatīvāku bildi. Tas, ko visi saprot ar LED ekrānu, īstenībā ir tie OLED ekrāni, kurus pagaidām tu vari apskatīt atsevišķos telefonos (Galaxy, Desire...) un kaut kādos ultra-dārgos koncepttelevizoros. Tie lūk tiešām ir reāli gaismu emitējošo diožu ekrāni, bez krāpšanās.

Link to comment
Share on other sites

Atskiriba starp LED un LCD nav liela. Tehnologija ir tada pati , ka uz LCD , divas lampas saanas kas emmitto gaismu uz vidu. Atskiriba ir tada , ka LED izmanto savadaku lampu , kura ir daudz planaka un tiek ari izmantota cita gaaze , kas ir lampaa, kura nepateere tik daudz energijas kaa LCD un ir tikpat jaudiga.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...