Jump to content
GIGN Forum

Nāc Un Pievienojies Elatviešiem!


frank
 Share

Recommended Posts

Kas tad ir eRepublika? - Tā ir militāri ekonomiska daudzspēlētāju stratēģija, kurā spēlētājam ir iespējams attīstīties ļoti dažādos virzienos - strādāt uzņēmumos, veidot pašam savus uzņēmumus kādā no ekonomikas nozarēm, tirgoties ar eRepublikas valstu valūtām, resursiem vai precēm, piedalīties karadarbībā starp eRepublikas valstīm, tādējādi kāpjot pa militārās karjeras kāpnēm, izdot savus laikrakstus, iestāties kādā no politiskām partijām vai veidot jaunu. Ir pat iespēja piedalīties savas e-valsts politikas veidošanā, kandidējot uz parlamenta deputāta vai valsts prezidenta amatu. eRepublikas ekonomikā un politikā funkcionē daudzi tie paši principi, kas reālajā dzīvē, līdz ar to eRepublika var kalpot par tādu kā mācībklasi cilvēkiem, kuri reālajā dzīvē vēlas uzsākt darbību kādā no šīm jomām.

Ar ko tad eRepublika ir īpaša citu MMO datorspēļu vidū?

Pirmkārt, tā ir intelektuāla spēle, kurā panākumus var gūt tikai gudri plānojot savu spēlēšanas stratēģiju, nevis noteiktā secībā atkārtojot monotoni algoritmiskas darbības. eRepublikas vidi pilnībā veido spēlētāji, līdz ar to dažādi neierasti pavērsieni ir visai bieži izplatīta parādība. Būtībā šai spēlei ir daudzas sociālā tīkla iezīmes un ļoti liela nozīme ir spēlētāja komunikācijas prasmei ar citiem kopienas locekļiem.

Otrkārt, lai spēlētu šo spēli nav nepieciešams lejupielādēt uz sava datora apjomīgus spēles instalācijas failus - spēle pilnībā tiek spēlēta parastā interneta pārlūkā kā Firefox, Internet Explorer vai Opera. Līdz ar to tā ir vienkāršāk spēlējama arī cilvēkiem, kuriem līdz tam nav bijusi pieredze MMO spēlēšanā.

Treškārt, lai samērā nopietni spēlētu šo spēli, nav nepieciešams tajā pavadīt neskaitāmas stundas diennaktī - pietiek ar aptuveni 15 minūtēm dienā, jo vienā spēles diennaktī, kas atbilst īstajai diennaktij, ir iespējams izdarīt tikai noteiktu skaitu darbības (piemēram, strādāt var vienu reizi diennaktī, par to saņemot noteiktus pieredzes punktus un "darba devēja" piedāvāto dienas algu). Līdz ar to panākumus gūst nevis tas, kurš iegulda vislielāko laiku (kā bieži tas ir parastajās MMO), bet gan tas, kas visgudrāk un mērķtiecīgāk plāno savu spēlēšanas stratēģiju. Protams, ja ir vēlme sekot līdz rakstiem spēlētāju veidotajās avīzēs, kā arī politikas vai tirgus tendencēm, ir iespējams eRepublikai veltīt ne vienu stundu vien.

Ceturtkārt, spēles ģeogrāfija atbilst reālajai pasaules kartei, kur katrai valstij pieder noteikti reģioni ar noteiktiem dabas resursiem. Starp valstīm un to grupām norisinās kari, kuru rezultātā reģionu piederība var arī mainīties. Piemēram, vairāk nekā pirms gada, mazā spēlētāju skaita un to zemās pieredzes dēļ, eLatvija bija zaudējusi Latgali un Zemgali - šos reģionus bija iekarojusi .. eSomija. Lai nu kā, Latgales un Zemgales reģioni tika atgūti, taču tikai pateicoties tam, ka eLatvijai šajā "atbrīvošanas karā" palīdzēja tās sabiedrotie no eIgaunijas, eUngārijas, eKrievijas u.c. valstīm. Jā, valstu savienības, to spēks un ietekme eRepublikā ir krietni atšķirīga no situācijas reālajā pasaulē. Militāri spēcīgākās valstis eRepublikā ir Polija, ASV, bet teiksim valsts kā Krievija tika noslaucīta no kartes. Līdzīgu likteni piedzīvoja mūsu kaimīni Lietuvieši, kā arī Igauņiem ir aktīvaas kaujas ar Somiem un viņu sabiedrotajiem. Tāpēc esi vajadzīgs tieši Tu! Jo katrs jauns spēlētājs ir mazs solis uz priekšu, lai padarītu eLatviju stiprāku!

Ir pieejamas arī vairākas pamācības, kas palīdzētu jaunajiem spēlētājiem:

Karošanas pamācība

Ieskats citos eRepublikas aspektos

Jaunākās valstis, kuras ir pievienojušās eRepublikai

Pirmajā dienā jāseko līdzi iebūvētajam Tutorial, kas visu parādīs priekšā.

Spied šeit un pievienojies!

Uz tikšanos eRepublikā! Padari eLatviju spēcīgāku padari mūs stiprākus!

post-27896-1288970529_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...