Jump to content
GIGN Forum

Automasina


kedshoot
 Share

Recommended Posts

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Šobrīd Civic cena staigā ap 500Ls, kur problēma tādu paņemt? Par atlikušo naudu nopērc mega-bling-bling diskus, piesēdini, lai ziemā var šķūrēt sniegu, notonē stiklus un būs tieši tāds pats kā bildē.

Link to comment
Share on other sites

nu bet es tev metu iekšā reāli pa to summu ņemamus autiņus, protams tas civic ir pucēts, bet doma bija atrādīt auto marku/modeli nevis kādā stāvoklī tu viņu dabūsi pa 900ls :D p.s. tas civic vismaz arī iet, lai gan litrāža laikam šiem nāk 1.4 un 1.6, bet ņiprs tā vai tā.

kas ar remontiem utt. nezinu, sapistu tādu neesmu redzējis, to vari uzjautāt memberim Extraordinary, viņam it kā ir/bija šāds melns.

Edited by Epix
Link to comment
Share on other sites

Ordijam bija '96+ modelis, man bija '93. No motoriem iesaku 1.5, mazāks būs baigais sprāgonis, 1.6 dārgs/sajāts. Ar detaļām nav problēmu, nav dārgi un nav grūti atrast. Neteiktu, ka baigi plīstu, pa 2 gadiem nogāzu 40'000km+ pat riepas nemainot un būtu gāzis vēl, ja pa vidu tam pasākumam nebūtu pagadījies buks. :(

Link to comment
Share on other sites

Vienreiz, kad biju jauns un stulbs un neko nesapratu no mašīnām iegādājos tādu, rezultātā ieberziens sanāca uz ~1000Ls, tiesa tehniskajām problēmām, kas šiem motoriem ir ĻOOOOOOTI bieži klāt nāca arī ekonomiskā situācija un krasais auto cenu samazinājums...

Link to comment
Share on other sites

kedshoot, es tā rakstīju, jo man besī ka pa ielām braukā visādi šroti, pilnīgi bail ka tūlīt rats nolūzīs un būs manā auto iekšā (no offense). :ermm:

p.s. Taisīsi Tu viņu tā vai tā, jo lielākā daļa cilvēku nobrauc mašīnu līdz pēdējam un tad pārdod.

Deadalive, jā tas ir ļoti atkarīgs no paša motora, nevis tilpuma, bet nu tik traki arī nav, ka neko nespētu tie mazie. Pašam ir 1.8 ar špricīti, iet labi. Protams, ja sasēdina 5 tēvaiņus un piekrauj bagāžnieku viss prieks pazūd. Bieži sanāk braukt arī ar 2.3, jā labi verās, bet pats tādu negribētu, nespētu pieliet, tādējādi maz kur aizbraukt varētu :(

Link to comment
Share on other sites

Da bļeģ, ieteicēji gatavie.

Cilvēkam te vajag mašīnu, bet jūs diršat "tas nevelk, šitas nevelk, 1.8 bez T ir huiņa" utt.

Pirmkārt, kāpēc tev mašīna paredzēta tikai pusgadam?

1) Ja taisies pamest valsti tad ok, notirgosi.

2) Ja nekur netaisies, tad tev pēc tā pusgada būs zināms pieradums un, ļoti iespējams, ka negribēsies tā uzreiz mainīt, tāpēc jāizvēlas tādu, ar ko varētu arī ilgāk pabraukāties.

Plus vēl raksta, ka vajag ekonomiskāku... tas nozīmē braukšanai, nevis dabas antidāvanu kompensācijai.

Tādā gadījumā derēs jebkas, kas vispār iet uz priekšu un daudz neprasa ēst detaļās. Kaut kas Golfveidīgs to funkciju pilda tīri labi, plus ir ar kuvaldu pagalmā labojams, tāpēc iesaku apsvērt... ja nepatīk Golfa forma, paskaties, varbūt Jetta derēs ( tas pats Golfs tikai garu pakaļu un citādāku priekšu ).

Un, ja tev lielajiem ir paredzēti 900 Ls, bet pārējā laikā sanāks vienkārši cik bākā pietecināt, tad tu nedrīksti pirkt mašīnu par 900 Ls. Kaut vai tāpēc, ka pie mašīnas klāt jāpērk arī apdrošināšana, kas tam pusgadam par 50 latiem diez vai lētāka būs. Un tas pusgads nepaies, kad vajadzēs ziemas riepas likt virsū... rēķini, ka tas paņems vēl minimums 60 latus, ja norm. lietotās dabūsi.

Ā, vēl par tūlītējiem izdevumiem... ja vien to braucamo tu nepērc no sava brāļa, ar kuru kopš bērnības labi draudzējies, vajadzētu arī neticēt vārdiem "tikko mainītas siksnas, eļļas un vēl kaut kāds hlams". Pēc pirkšanas uzreiz vajadzētu arī to nomainīt ( nu protams, vizuāli arī pirms tam jāpārbauda; varbūt, ka tur točna siksnas vēl spīd un laistās ). Un tas tavā bilancē ierakstīs vēl savus -100 naudiņas ( nu uz mazāku skaitli paļauties nevar ).

Kāpēc tādi ceņņiki? By default, lietota mašīna maksā 1.5 tās cenas no pārdevēja... ja vien tu regulāri necel ārā 5 no 35 @ Latloto, tad nevari paļauties uz to, ka nekas nenobirs pa to pusgadu.

Varbūt nenobirs. Varbūt nobirs pēc 3 mēnešiem, varbūt pēc viena, bet varbūt jau pēc 4 dienām. Un rēķinies ar to sliktāko variantu, ka nobirs dārgākā detaļa pēc iespējas ātrāk.

Bet tev droši vien labāk gribēsies, lai pusgadu var droši braukāt, nevis pozēt pie nekustamā īpašuma uz riteņiem, tāpēc atstāj labu daļu naudiņas rezervē un nopērc lētāku braucamo, atbilstošu iespējām. Sameklē tādu, kurš nav aprūsējis ( un to var, ja labi pameklē ), tad būs pavisam labi, pēc braucoša šrota arī neizskatīsies. :)

Link to comment
Share on other sites

+1 par Civic hatch ('92 - '95), pats kādu laiciņu uz tādu metu aci. 1.5l būtu ieteicamais, 1.3 arī nav tik liels sprāgonis (auto maza masa). 1.6l baigi grūti atrast. Ir redzēti varianti ar pārstādītu motoru no CRX. 1.6l = 160 lopi, varētu patīkami vērties. Katrā ziņā simpātisks, maz ēd, detaļas 10Ls/spainis. Lietošanā ir Audi 80 B4. Arī simpātisks, lēts uzturēšanā, paliels salons un bagāžnieks. Par motoriem nemācēšu teikt. 2.0lE ēd ap 10l, bet nav īsti saregulēts.

Kavacky, pārvietojies ar Golf MkIII?

Link to comment
Share on other sites

ep1dem1c, ar to ķip domāju jebkuru garo Golfu. Mk2 gadījumā Jetta, Mk3 - Vento, kas gan in da US of A tāpat saucās Jetta Mk3 ( un Jetta skan stilīgāk, tāpēc es cenšos šamo saukt par Jettu anyway ).

Tikai es nekādā gadījumā neiesaku ņemt Mk3 vai Vento, kas iekļaujas 900 Ls. Normāls trešais, pērkot no svešiem, sākas no 1k+; ja maksā lētāk, tad var sanākt joki ( ne visai smieklīgi joki, that is ). Un ja knapi iekļaujas 900 budžetā, tad nepaliks peso priekš pirmās činīšanas ( un tāda diezgan neizbēgami pienāks ).

Nē, cash^ , nepārvietojos, tikai skrūvēju. :D Cerams, ka tagad pārvietošos, ar vakar nomainīto pečkas radiatoru.

Link to comment
Share on other sites

Paldies Kavacky. Ar naudu, manuprat, tik traki nebus, ka nevares ieliet pietiekosi. Es svarstos starp civicu, b4, c4, un 1.8 is. NEzinu kaa bus. Jagaida, kad kabata bus nauda un tad ari daudz vieglak vares visu izvertet un apskatit.

Par to naudas rezerveti jau biju domajis (t.i apdrosinasana utt.), tapec ari meginasu 900ls + ta rezervite.

Nezinu, kapec man vispar wolkswageni nevelk, iznemot 4+golfi utt., varbut esmu izlepis :D

Edit: masina uz pusgadu tapec, ka sakuma biju domajis pirkt audi a4, 1.9 tdi, bet kautka tie plani sakrita, gribejas uz gign tusu ar savu masinu aizbraukt, nemot vera to, ka saksies prakse un vajadzes masinu. Tapec, lai nebraukatu ar autobusu, panemsu masinu uz kadu laicinu, kamer piekrasu tam, ko biju iecerejis.

Edited by kedshoot
Link to comment
Share on other sites

offtopic(negribēju vērt jaunu dēl tāda sīkuma)

Kāds nezin, cik lopi ir opel omega sedanam 2.5 motoram 1994 - 1999 izlaidumiem, bet orientējoties uz 1994-1996. Un vai 3.0 ir arī mehāniskie..

3.0 ir pie 210 lopiem..

p.s. pa tēmu, varu piedāvāt bmw 318is, jauna skate, bet nepieciešams kosmētiskais.

Edited by kept
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...