Jump to content
GIGN Forum

B Kategorijas Braukšanas Eksāmens


samuray
 Share

Recommended Posts

Kameras ir, bet soda punktu vairs nav. Ir tikai bīstamas, vidēji bīstamas un mazsvarīgas kļūdas. Vecajā kārtībā bija 2, 4 un 10 punkti ( ja vēl visu pareizi atceros ) atbilstoši pēc bīstamības pakāpes. Man bija 3 vidēji bīstamas kļūdas, bet eksāmenu man ieskaitīja. Tāpec es varu apgalvot no savas pieredzes ( noliku ar 2. reizi ) ka bez punktiem braukt ir dafiga reizes vieglāk, jo stress ir daudz mazāks un mazsvarīgās kļūdas instruktors gandrīz neievēro, ja vien tās nesakrājas čupu čupām... 1. eksāmenu man iegāza tieši mazās kļūdas un 2 vidēji bīstamās.

Edited by DominiX
Link to comment
Share on other sites

Jau pirms pāris gadiem, kad es liku autovadītāja apliecību, Talsos, tur jau vairs nerakstīja kļūdas uzreiz iekš tablo, vienkārši turēja lapu. Katrs eksaminators kļūdas atcerējās no galvas, pierakstīja tās tikai pēc eksāmena, apstājoties iekš CSDD. Nezināju, ka ir vēl vietas, kur jau braucot raksta kļūdas, jo toreiz jau mans intstruktors stāstīja, ka dēļ tā, ka sākot rakstīt, braucējs reāli sastresojās un nevar nolikt visu kā vajag, tāpēc tur nolēma, ka sāks rakstīt kļūdas tikai pēc eksāmena. Laikam Liepājā novecojusi sistēma ^_^

Kameras vispār ir fufels, es, kad braucu, to kameru nemaz nemeklēju, ieraudzīju tikai pēc eksāmena, ka tāds mazs puļķītis blakus spogulim.

Edited by Nightmares^^
Link to comment
Share on other sites

Nu Liepājā arī, kad es liku 1. reizi, kļūdas uzskaitīja un punktus tabulā sarakstīja tikai tad, kad es jau biju CSDD laukumā novietojis zaļgani-melno bembuku. Arī ar jauno vērtēšanas sistēmu ķekšus pie kļūdām ķeksē tikai eksāmena beigās, lai, kā jau teica, vadītājs nesastresojas vēl vairāk. Kameru pamanīju tikai 2. reizē, jo kad kāpu laukā, pamanīju tādu mazu punktiņu, notēmētu uz mani. Arī aizmugurē pamanīju kameru, bet viņu reāli nemeklējot nemaz tā uzreiz nevar atrast :)

Man teorija likās tas šausmīgākais. Jo 3 reizes teoriju liku un vienmēr pie kaut kā tāda iekritu, kas likās pašsaprotams un loģisks... Braukšanā - ja paveiksies ar maršrutu, dienu un šoferiem pretī, tad arī noliksi, ja zābaks neesi, kas pedāļus mēdz jaukt vai bremzi ar kreiso kāju izspiež ^_^

Edited by DominiX
Link to comment
Share on other sites

Es noliku tiesības aprīlī, bija baigi forši :) Visas kļūdas man izstāstīja pēc braukšanas, apstrīdēt neko nevarēju, pat nobrīnījos, ka mazos feilus nemaz nepieminēja.

Kad mācījos braukt, instruktors man stāstīja, kā jāgroza galva, lai paskatītos spogulī tā, ka to redz kamera :D Man jau liekas, ka īsti tās kameras nevienam neinteresē, eksāmenu likt netraucē un par skaistu izskatīšanos kamerā neviens tiesības nedos. Smuki jāizskatās, kad bildīte tiesībām tiek fotografēta.

Bija man sastāstījuši, ka eksāmenā visādi ļauni instruktori skatās katru kļūdu, bet tā galīgi nebija, onkulis man stāstīja par saviem jaunības gadiem un mudināja nesteigties & neuztraukties.

Teorija man bija galīgi elementāra, par roku novietojumu uz stūres un citām muļķībām, pēc skolas teorijas eksāmena likšanas un pārlikšanas man ar CSDD bija 0 kļūdas. Hehe.

Link to comment
Share on other sites

Pats noliku visu uz otro, gan teoriju, gan braukšanas eksāmenu. Pirmajā reizē teorijā bija 8 kļūdas, pēc nedēlās tikai 3reizes izpildot teoriju mājās, 2 kļūdas (vnk paveicās ar jautājumiem), man pat vienu jautājumu viens blakus sēdošais čalis pateica priekšā :), bet pašam viņam bija 4 kļūdas :D! Braukšanā arī pirmajā reizē bija 21 punkts :D, bet otrajā 2, vnk nereāls stress bija un nemācēju ar to bembi braukt, beigās iedevu to wolkswāgenu un viss bija kulē! Esmu dzirdējis, ka ļoti viegli ir pēc eksāmena instraktoram iedot kukuli, pirms viņš visas kļūdas saraksta tā klusām ieminēties par 20ls un tad kad dod parakstīties pielikt tos 20ls :)! Tagad jau ir gada stāž, kur tie gadi skrien :D!

Link to comment
Share on other sites

Kaut kad aprīlī/maijā arī noliku tiesības, nekādu kameru vispār nemanīju, vienīgais, kas man uz nerviem spieda bija instruktores dzelžainais skatiens man acīs katru reizi, kad es paskatījos labajā spogulī. Tas bija baisi.

Abus eksāmenus - gan teorijas, gan braukšanas - noliku ar pirmo reizi (kā par brīnumu). Teorijā bija 1 kļūda jautājumā par alkohola koncentrāciju asinīs (šāda tipa jautājumus principa pēc nemācījos). Braukšanā laikam bija pāris vidēji smagās kļūdas.

Edited by cucinjshs
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...