Jump to content
GIGN Forum

Internets

aar4ijs
 Share

Recommended Posts

tātad, radās viens jautājums. vai lattelecom interneta lietotājam ir atļauts pieslēgt rūteri neko neziņojot pašam lattelecom? tas ir atļauts vai nē? nu vobšem - vai es drīkstu pieslēgt rūteri un lattelecom neko neteiks? vai arī liks vēl kko maksāt? :D

vnk ja nāk kkāds meistars, tad man rūters jāņem nost, vai arī varu atstāt?

Tici vai nē, bet man vienreiz viens meistars piesējās, ka tipa nedrīkstot un, ka viņa pienākums esot atvienot rūteri un ziņot par to, ka es viņu esmu izmantojis. Pēc ilgas sarunas viņam ieskaidroju, ka savādāk nevar jo nets ir vajadzīgs vairākiem, kā arī viņi nevar piedāvāt vēl vienu līniju kuru es labprāt paņemtu, lai kad kaimiņi kaut ko kopē man nets nelagotu.

Tieši tā, es arī varu pludināt WiFi pieslēgumu pa visu kvartālu...

Un kurā vietā rakstīts, ka nedrīkst izmantot rūteri huh?

Edīte: Un jā, kad radīsies problēmas ar internetu, kuras Lattelecomam ir ĻOTI BIEŽI sastopamas, tad viņi vainos rūteri!

Man ir tā, ka čakarējas līnija, meistars teica, ka tā ir vairāk nekā pusei no MDSL lietotājiem. Karoči ir tā, kad iezvanās parastais telefons, tad internets atrubās un modems restartējas (ne katru reizi), "notestēja" līniju un saka, ka viss kārtībā.

Vēl man patīk dinamiskā IP adrese - stāv modems --> rūteris --> PC 1 un PC 2 (WEB)

Karoči ir tā - ja rūteris IP nemainās - šāds variants tīri ok, jo man besī ka katru reizi jāparkonfigurē DNS serveri u.t.t

Notiek tā, ka pēkšņi viss atrubās - modems restartējas un rūteris tiek izdrāzts visos caurumos - un rūterim vajag restartu. Pie reizes nomainās arī IP adrese. Tad nu es zvanu uz Lattelecom un prasu: "WTF?", šie atbild ka nu tā viņiem notiekot u.t.t, es viņus pasūtu dirst un nolieku trubu (btw, pazvanot uz Lattelecom tagad saka, ka sarunas tiek ierakstītas) - cerams, ka ne manis dēļ :lolza:

A vot tad, kad vajag nomainīt IP adresi - pazvaniet viņiem un pasakiet ka vajag IP nomainīt, atbildēs: "Pašol nahuj ar savu IP", vēl viņi saka, ka nevarot nomainīt u.t.t

A kad kaut kas sapisies, tad uzreiz paņem un norestartē un iedod jaunu IP no "otra gala"

Lattelecom ir 50/50 sūdīgākais provaideris. Pirmie ir labie 50%, jo ir pieejams visur LV un var pieslēgt gandrīz jebkur, otri 50% ir par attieksmi pret klientiem, tehnisko problēmu risināšanu un sūdīgo ātrumu!

Edīte Nr2: btw - Lattelecom "it kā" dodot 2 IP adreses. Izdariet tā: paņemiet switchu un pieslēdziet pie pirmā porta un tad tālak no parastā switcha uz PC - redzēsiet, ka i 20 IP varēs dabūt...

Man iekš viena cita PC stāv 3 tīkla kartes - katrai sava IP adrese (publiskā nevis lokālā) un tad vēl 2 PC, kuri caur rūteri un kopā sanāk 4 IP adreses...

Edited by Kefiirs666

• 3 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...