Jump to content
GIGN Forum

2038. Gada Problēma [apsriežam]


brazer
 Share

Recommended Posts

Nu gan atradis par ko brīnīties. Līdz tam laikam 32 bitu sistēmas būs tik populāras, kā šobrīd ir 16bitu. Un ja Tu spēj aptvert cik daudz var izspiest no 32 bitiem, tad droši vien nebūs grūti saprast, ka 64bitu sistēmas pietiks vēl krietnam laikam.

Link to comment
Share on other sites

lol... tiesham problemu atradushi! Domaju, ka laikam to mainiga tipu visas sistemas tuvako gadu laika nomainis uz 64bit. .NET jau ir DateTime, kas jaunajam .net un moska jau sitajam ir 64bit. Pret to laiku vispar vairs nebus palikushi dzelzhi, kas darbosies ar musdienu x86 izpildamo kodu, ta ka stresam nav pamata!

Loti lidziga problema bija 2000. gada, kad gadu skaitija no 1900 + x, kur x bija divciparu skaitlis un tapec ari tinas uz rinki datori. Bet ko izdarija? Atri salaboja problemu, uzrakstija bugfixu ka janorada 4tri cipari vai pienema, ka 00 - 38 (piemeram) bus 2000 - 2038.

Ta nu tochn a nav prblema!

B eidz krat postus, brazer, ja pat nesaproti, ko esi uzrakstijis!

64bit datuma formats atrisinatu shito problemu uz muzhibu! :D

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Kādu tehnoloģiju? Pasaki, kas tiks lietots intensīvi vēl 19 gadus? Protams, atsevišķas ierīces tiks, bet nebūs nekāda problēma novērst šo kļūdu, ja šī ierīce būs tik ļoti nepieciešama. UNNN jā, 32 biti sen kā izmiruši būs.

Link to comment
Share on other sites

eu nu 4ista kaads vinju vareetu taa pamatiigi novaarnor!!

"Uz savu mūžu jā, bet uz tehnoloģiju? " tu kko veel debiilaaku nevareeji uzrakstiit... te pat iisti nav ko apspriest LT

edit: vo brazer te taa lieta sheit nav nekaads 4ats kur var parunaaties un uz katru teikummu tev pienakaumus uzrakstiit atbildi, ja ir kkas jeedziigs rakstaams, kas garaaks par 2 rindinjaam, neietver debiilu jautaajumu vai jau izskaneejushu apgalvojumu, tad aiziet

Edited by RiSKS
Link to comment
Share on other sites

uzlikshu trekno punktu uz i! :)

Tatad - 32bit vs 64bit? 32bit mainigais var sevi saglabat 2^32 dazadas vertibas. Ta ka dota laika atskaite ar 32bit integer skaita sekundes no 1970 1. janvara gada, tad attiecigi - stunda ir 3600sec * 24 diena * 30 menesi * 365 gada = 92275200 sekundes gada jeb log2^92275200 =~ 26.45 tatad 2^26.45 ir sekunzu skaits diena. Lidz 32bit cik mums paliek? nu apmeram 5.5 biti jeb 2^5.5 = 46 gadi. Esmu gan nosmauzies aprekinos, jo vajadzeja sanakt 68, bet tas nav svarigi! Svarigi ir tas, ka ja 32bit skailis apraksta 68 gadu intervalu, tad 64bit skaitlis (2reiz garaks) aprakstitu nieka 292 057 776 128 jeb ~2.9E+11 gadus. Jeb ar vardiem divsimt devinjdesmit divu miljardu piecdesmit septinu miljonu septinsimt septindesmit sesus tukstosus simtu divdesim astonus gadus.

Salidzinot ar mums zinamo visuma vecumu tas ir kadas 20 reizes vairak! ;)

Ta ka vari but drosh - 64 bitu sistema bus muuzhiiga!!! (patiesiba ta tiesham varetu notikt. jaudigaki procesori bus protams tur 1024 bitu, bet tas bus eksotiski modulji. domaju, ka cores turpinas darboties uz 64bit, ja vien galigi nenomainisies struktura0

Beefs

Link to comment
Share on other sites

:)

divsimt devinjdesmit divu miljardu piecdesmit septinu miljonu septinsimt septindesmit sesus tukstosus simtu divdesim astonus

Beefs

nerd :sparta:

Edited by GEAR
Link to comment
Share on other sites

Nevajag nemaz būt sazin kādam ģēnijam, lai saprastu to, ka risinājums šo gadu laikā tiktu atrasts bez liekām problēmām. Un tas, ka Beefs nedaudz paskaitļoja, uzreiz nozīmē, ka viņš ir nūģis, ne?

Edited by DJ MUman
Link to comment
Share on other sites

diezvai ar 64bit pietiks prieksh piko un nano. Ir tads pulkstenis, ko var nolasit no CPU un kursh palielinas par 1 uz katru cpu takti. To izmanto, lai, piemeram, loti precizi mun atri meritu atdarbibu, veiktspeju vai, teiksim, precizi izmeritu distanci, izmantojot ultraskanas sensorus. Tad luk - tas pulkstenis ir 32 bit un aptinas uz rinki diezgan regulari. BET man liekas, ta datetime clr struktura tagad ir 64bit un tieshi glaba laiku loti smalki. Ar tik uber precizu laiku ir viena problema - loti gruti noteikt atskaites punktu! ;)

Beefs

Link to comment
Share on other sites

:blink:

cmon to tachu vidusskola maca, kas ir binara sistema, ne? ieeju wikipedija un izlasu. Ne ta ka brazer, kursh prosta iemet kaut kadu bilditi ar binaro kodu, no kura vinam nav ne mazakas saprashanas un tad baigais brinums.

Jebkuram programetajam sitas ari noteikti butu jazin, un ja vinsh to nezin, tad tas ir kartejais sranijs web programetajs! :D

beefs

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...