Jump to content
GIGN Forum

Laivu Brauciens.


naziic
 Share

Recommended Posts

Tвtad. ir atlikuрas 17dienas lоdz rudenim, un ir vзlme nolaivot ikgadзjв laivu braucienв. Рogad itkв izvзlзties marрrutu un inventвru uzticзja man. Sapratu, ka tas ir grыtвk kв biju domвjis.

Gribзju, lai sametat marрrutus, kur рogвd, iepriekрзjos gadus esat braukuрi. Nedaudz to noraksturot. Varbыt vienkвєsi kвdus marрrutus ieteikt. Jabыt ~ 35 km garam braucienam. ( nebrоnaties par оso attвlumu, tiek airзts ar piepырamajвm laivвm un nekвdas sacensоbas nerоkojam )..

Pat upi nespзju izvзlзties, bet pavisam lielвs neder. Itkв Irbe, Salaca ir ok, der arо citas. Pзdзjais marрruts par, kuru domвju ir Mзmeles upз - Skaistkalne - Bauska..

Vзlams, lai bыtu straume, salоdzinoрi maz apmeklзts brauciens, lai nav daudz cilvзki un, lai neved cauri pilsзtвm ( kas nav pats bыtiskвkais ).

Nezinu, ko рeit samurgoju.. Tвtad, iemetat lыdzu marрrutus pa, kuriem esat braukuрi, noraksturojiet u.t.t

p.s tiko sapratu, ka uz lielu atsaucоbu рeit necerзt, jo visi lielie geimeri tak vasaru pavada pie datora. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Pagājušo nedēļu laivojām pa Gauju.

Maršruts: Valmiera - Jāņmuiža.

Attālums: aptuveni 30-35km (karte)

Straume: Gandrīz nekāda, vienīgi aiz Raunas upes parādījas kaut kāda plūsma

Cilvēki: Nu šis maršruts ir viens no iecienītākajiem, tāpēc uz Gaujas maģistrāles mēdz parādīties kaimiņi

Maršruts: Pāris ĻOTI skaisti ieži - Sietiņiezis, kas uz mani atstāj ļoti lielu iespaidu (kruta) un kazu klintis, pa kurām jau bērnībā skraidīju. Apkārtējā daba arī skaista, kā jau raksturīga Gaujai. Cauri pilsētām gan šis maršruts neved.

Ieteikums: Neapmesties tuvumā pilsētai LODE. Ievērot tādu pieklājīgu distanci +/- 3 kilometri. Var gan dabūt pa tauri, gan palikt bez mantām un laivām.

Ieteikums2: Neņemt līdzi čīkstulīgas meitenes

Ieteikums3: Neatstājiet visu lielo gabalu uz otru dienu. Mums sanāca tā, ka ielaižoties pirmajā dienā no Valmieras, nobraucām tikai 12 kilometrus, tātad otrajā dienā mums atlika braukt virs 20 kilometriem, kas bez straumes un viena pazaudētā aira bija burtiski - PIZĢEC.

Ieteikums4: me čiliņā.

Vispār wormam bija topiks 2006 gadā šeit pat forumā, kur bija aprakstītas nianses.

Link to comment
Share on other sites

Es tagad tā uz ātro precīzi maršrutus nenosaukšu, bet jebkurā gadījumā sezona bija pavasarī un par īpašu cilvēku burzmu vari neuztraukties. Man jau mīļākā ir Amata, jo tā ir gandrīz vienīgā pa kuru ir kaifs braukt - Latvijā. Pa Salacu, nu tur būs jākapā tur tik raiti viss laiva pati neslīdēs uz priekšu. Vēl arī vari pa Gauju braukt sākot no augšdaļas uz leju. Precīzāk no tā rajona, kur ir Latvijas, Igaunijas pierobeža. Pirms kādām 2. nedēļām ja nemaldos tur nobraucu arī tādā dienas braucienā. Baigais akšens nebija, ūdeni mutē nesanāca sasmelt kā pavasarī Amatā, trīsvietīgā pūslī bijām 4. pamatīgi kuiļi visi augumā ap 1.90m, tad gan varēja izbaudīt pavasara dzestrumu. :) Vari pamēģināt ieiet lapā http://www.juraslaivas.lv un pameklēt tur kādu maršrutu. Tā priekšdienām varu ieteikt kādreiz arī caur to lapu pamēģināt pieteikties pie Latvijas jūras braucieniem, kur pa viļņiem ar jūras kaijaku braukā vo tas ir feināks kaifs. :) Es vakarā, kad būšu mājās pamēģināšu uzmeklēt vēl no pavasara braucieniem apraktos maršrutus, tad, iespējams, varēšu precīzāk pateikt kilometrāžu un visu pārējo stafu.

Edited by amnezija
Link to comment
Share on other sites

Pirms pāris dienām braucām Strenči - Valmiera. God dammit, 8 krāces + līmenis gaujā nav nekāds. Secinājumus izdariet paši. Gludinātāj, cauri kazu krācēm arī braucāt? Iesaku glud ieteikto maršrutu, tiešām ir skaistas vietas ko pa ceļam apskatīt

Link to comment
Share on other sites

Emm, kur ir Kazu krāces? Mēs pabraucām gandrīz zem Kazu klintīm, tur gan ir auksts un diezgan neomulīgi.

Visomulīgākā ir daiļlēkšana no Kazu klintīm, kur viens čoms pirms gadiem 3 daudz nedomājot, nosvieda drēbes un ieleca no augšas.

11084420.jpg

Kazu klintis

Un arī no Ērgļu klintīm viņš ieleca.

20081230144101_187.jpg

Good luck with that

Link to comment
Share on other sites

Nesen mochiju par memeli laikam huj neaceros tek pa LV-lietuvas robezhu. Sakam kaut kada plava pie maza HES uz beidzam pec divam dienam kadus 10 km aiz skaistkalnes. Sanaca normali paairet un mochijam ar kanoe laivam, ta ka atrums bija kadi 4 - 5km/h. Ar gumijas tur bus 2x mazak. Bija ari kaut kads vietejais chalis ar 4tram laivam.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, mēs tur ar savām alus kastēm būtu nogrimuši.

Kaut gan, ja tās krāces nebūtu paša brauciena sākumā, tad gan jau ka būtu izbraukuši cauri, jo dzērumā labāk stūrējās.

P.S Tur laivām dirsa nevelkās gar zemi?

P.P.S Amatā tagad ūdens vardei līdz potītēm, right?

Link to comment
Share on other sites

Tāds ir tas niķis Amatai, ka viņai līmenis ir tikai pavasarī un šogad knapi tos priekus dabūjām pabaudīt pa viņu. Šogad vispār ar upēm kaut kā ne tā te Latvijā, jo tā amata līmeni turēja ja labi kādas 2 nedēļas, ja ne mazāk un tad tik pa akmeņiem varēja kārpīties...

Edited by amnezija
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...