Jump to content
GIGN Forum

Ir Laiks!


HyperBoy
 Share

Recommended Posts

Neviens jau neplāno pilnībā izformēt profesionālās vienības. Tas ir pašsaprotami, ka Latvijai ir jāpiedalās starptautiskās operācijās, taču tam nav nepieciešami 1000 profesionāli karavīri. Turklāt, ir pietiekami liels skaits Zemessardzes pārstāvju, kas jau ir piedalījušies misijās Afganistānā. Ja šo godu uzticētu arī prasmīgiem un zinošiem OMD iesauktajiem, tas latviešu lomu vai reputāciju nekādā veidā nepasliktinātu.

Jebkāda veida OMD ieviešana šobrīd būtu pēdējais punkts uz i. Jau tā ir skaidrs, ka novembrī/decembrī emigrēs milzīgs daudzums ģimeņu ar bērniem, OMD ieviešana garantētu tikai to, ka savu nākotni ar šo valsti nesaistītu arī vairākums jaunieši, kuri pat nebūtu pieskaitāmi pie sociāli maznodrošinātajiem...

Manuprāt, tas ir pārspīlējums. Vai 2004. gadā emigrācijas vilni, tavuprāt, arī izraisīja OMD?

Es gan vispār runāju ārpus krīzes konteksta. Tāpat ir gandrīz pilnīga pārliecība, ka OMD šobrīd netiks ieviests. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

man pohuj, ja vecuma ierobežojums paliek tāds pats (18 - 27) tad mani pēc mēneša vairs nevarēs iesaukt.

civilajā rezervē tu skaities gribi vai negribi, lai gan es atvainojos, es te negrasos kādu aizstāvēt kara gadījumā un tādā gadījumā pārvietošos uz kādu citu valsti.

Link to comment
Share on other sites

Obligātais militārais dienests ja.

Tā tīri interesei, kā tas notiktu? Tev atsūtītu pavēsti pa pastu, un ja tu viņu ignorētu, atbrauktu 3 milži un ar magnumu pie deniņiem tevi aizvestu? Reāli vārds 'obligātais' ir domāts straight up for real burtiski?

Un kā notiktu atlase? Tak nevar būt, ka visus, kam iestājas 18 gadi, sūtītu uz turieni?

Apgaismojiet dumo. :)

Link to comment
Share on other sites

Kā tu iztēlojies šo pārvietošanos uz citu valsti? Nemaz nerunājot par to, ko kara laikā dara ar dezertieriem. :)

No OMD puslīdz atbrīvoti ir studenti. Jā, ignorēšanas gadījumā tevi vienkārši savāc. :) Protams, tas attiecas tikai uz fiziski un garīgi veselajiem.

Link to comment
Share on other sites

Ko daudzi te vēl nezin ir tas, ka OMD grib ieviest tāpēc ka politiķiem ir aizdomas par to ka tuvākajā laika tiks mēģināts gāzt valsts varu, jeb savādāk sakot tiks mēģināts apvērsums. Anyway, lieka izglītība militārajā jomā būtu noderīga.

Link to comment
Share on other sites

Tu nevarētu būt tālāk no patiesības. Piemēram, kad 90. gadu vidū bija 1 minūte līdz apvērsumam, tika reformēta Zemessardze, samazinātas zemessargu pilnvaras un atņemti ieroči. Potenciāla apvērsuma apspiešanai neviens neapbruņo un neapmāca civilos. :D Tam tieši ir vajadzīga neliela, mobila profesionāļu armija un proporcionāli lielāks skaits specvienībās strādājošo.

radler, ko nozīmē "viņiem"? Latvijā nav obligātais militārais dienests. Profesionālais dienests ir parasts darbs, kurā, protams, maksā algu.

Link to comment
Share on other sites

Ja akceptēs OMD. Vai tad varēs arī iesaukt armijā 18-27 gadīgos kuri jau izveidojuši dzīvi ārzemes? Divus gadus paldies Dievam esmu prom no viņas (Latvijas) un tagad pēkšņi viņa sagribēs mani atpakaļ?

Apbrīnoju tos patriotus kuri vēl cīnās par dzimteni, vai tas ir karā ar ieroci vai majas ar tējas krūzi rokā. Es uzskatu kad valsts manis labā neko tik lielu nav izdarījusi, lai es mocītos ik dienas ar finansēm un noskatītos kā to pašu dara mani radi!

Link to comment
Share on other sites

:D Tam tieši ir vajadzīga neliela, mobila profesionāļu armija un proporcionāli lielāks skaits specvienībās strādājošo.

Bet ko tik nevar sagaidīt no mūsu deputātiem. Domā bruņotos spēkus nevar izmantot miera uzturēšanai un dumpinieku apspiešanai? Protams ieročus var atņemt, bet kareivji ir arī apmācīti tuvcīņai.

Link to comment
Share on other sites

:)

kā kā. paņem mašīnu un brauc. nav jau vairs 1940. nav vairs "dzelzs aizkara". robežsargi man šautu virsū ja es brauktu kara gadījumā ārā no valsts? pleeeease. pie tam es nebūtu vienīgais.

un nebaidi ar kara tiesu un dezertieriem. nav jau vairs 1940. nav vairs NKVD "vai nu uz priekšu vai nošaušana" metodes.

paliktu tie, kuriem ir kaut kas aizstāvams. zemnieki. kaut kādu dzīvokļu īpašnieki. nacionālpatrioti. etc etc man nekā nepieder, tā ka nav iemesla te par kādu iet mesties ar krūti uz ložmetēja.

Link to comment
Share on other sites

;)

Beefs

ja pienāks tāds moments kad tādus gejus kā tu "gaļa" sauks armijā tad man būs divkārt pohuj. un ja jau līdz personīgajiem apvainojumiem, tad lūk kas - ja pienāks tāds moments un man iedos ieroci ar ko urlas šaut, pirmais sarakstā būsi tu cukurdupsi.

Link to comment
Share on other sites

interesanti ir tas, ka obligato dienestu par labu ideju uzskata tikai tie, kam tur nevajadzes iet. kemon, neka tada nebus, ta ir vienkarsi smiekliga doma. ne tikai izdevumi rekrutesanai maksatu vairak neka dabutu ietaupit uz profesionalas armijas rekina, bet ari sitas variants izdzitu visu normalo palikuso darbaspeku ara no latvijas vai ieksa universitates. nemelosu, ka, ja pec universitates beigsanas man liktu iet armija, es daritu visu, ko varetu pret to izdarit, pirms mestos gulet gravi paris menesus

Link to comment
Share on other sites

es gan ietu un dienētu. gribēju jau pēc vidusskolas aizsardzības akadēmijā iet, bet fakino ķirurgu neizgāju, jo bērnībā betona bluķis uz rokas uzkrita, ārsti sapisās un nācās pirkstam 1 falangu griezt nost :)

Man neiedeva A klasi, bet B, kas neļauj mācīties par virsnieku, bet iet par kareivi. Majors man pateica, lai pagaidām metu armiju pie mieras, jo lielgabalu gaļa manam IQ novērtējumam ir baigais pazors. Moš pēc augstskolas...

Godīgi sakot, reizēm skumji paliek par cilvēkiem, kuri nemāk pat no makārova precīzi šaut, kur nu vēl medicīnisko palīdzību, civilās aizsardzības pamatus un izdzīvošanu ekstremālos vai vismaz neparastos apstākļos. Tas viss dzīvē reiz noder.

Link to comment
Share on other sites

Muļķības.

kemon, neka tada nebus, ta ir vienkarsi smiekliga doma. ne tikai izdevumi rekrutesanai maksatu vairak neka dabutu ietaupit uz profesionalas armijas rekina, bet ari sitas variants izdzitu visu normalo palikuso darbaspeku ara no latvijas vai ieksa universitates. nemelosu, ka, ja pec universitates beigsanas man liktu iet armija, es daritu visu, ko varetu pret to izdarit, pirms mestos gulet gravi paris menesus

Kas tev šeit liekas smieklīgs? Finansiāli izdevīgāk būtu vispār izformēt armiju, apšaut pensionārus un salaist cietumniekus, garīgi atpalikušos un citus finansiāli neizdevīgos gāzes kamerās.

Normālo darbaspēku? Nevis normālo darbaspēku, bet pimpaušus, mīkstos un citus malačus.

Link to comment
Share on other sites

Cik no jums puiši ir neskaitāmus gadus dzīvojuši blakus Latvijas valsts armijai? Kad vēl bija superīgais obligātais dienests, ziniet kādi purni tur dienēja? Ne jau kaut kādi lielie patrioti vai inteliģenti stratēģi, bet gan viss pagrimums. Respektīvi vienīgais, ko no viņiem varēja dzirdēt bija krievu valoda un bļed aiz katra otrā vārda... Tiešām doma par obligāto armiju ir tik laba? Visi "normāli" un inteliģenti domājoši cilvēki tā pat saskries augstskolās un armijā ies tie kam smadzenes nestrādā, bet tagad, kamēr vēl ir tikai obligātais dienests armijas līmenis kā tāds ir daudz augstāks, un es vairs nemanu sev apkārt visādus purnus, kas vairāk par bļed vārda lietošanu nezin. Es arī stipri šaubos, ka jūs brašuļi teiksiet to pašu, ja jūs tā pat iesauks armijā un būs jādienē starp vēl desmitiem neaptēstu lopu. Ja jau jūs esat tik ļoti par, tad kāpēc nedienējat? Obligātā armija ir lopu kūts, tā vairs nav vārda "armija un militārisms" cienīga!

Link to comment
Share on other sites

Interesanti, cik liela patriotu daļa ir starp Latvijas iedzīvotājiem?

Pieņemsim, ka 1/3 ir patriot....i.(tikai pieņemsim, es nezinu kāda daļa ir LV patrioti)

Tātad, ja iedzīvotājus no 18--27 gadiem iesauc, tad kāda iespējamība pastāv, ka tie iesauktie iedzīvotāji nevēlēsies aizstāvēt šo valsti un vērsīsies pret pašu valdību? Ir tak skaidri zināms, ka ja iesaukšanas lēmums tiks pieņemts,nekas labs tur nesanāks....

Link to comment
Share on other sites

Tā kā mans radinieks teica, ja kāds mums uzbruks, tāpat izšaus visus vienā mierā, būs tur tie aizstāvji vai nē. Un es šo neatbalstu, nax man būtu jāiet armijā, ja es vēlos mācīties teiksim augstskolā?

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...