Jump to content
GIGN Forum

Āķīgs Uzdevums. [ir Atbilde]


lazda2
 Share

Recommended Posts

Divi kara veterāni. Vienam nau labās, otram kreisās kājas. Abi satiekas un nospriez nafig katram pirkt kurpju pāri, ja var samesties un nopirkt vienu. Kurpes maksā 25 Ls. Katram jāmet pa 12,50 Ls. Viņi nopērk kurpes un aiziet. Pārdevējs padomā ka tie ir kara veterāni - valsti taču aizstāvējuši. Vajag nelielu kompensāciju. Viņš iedod kurjeram 5 Ls no iekasētās naudas, lai piegādā abiem veterāniem pa 2,50 Ls. Kurjers padomā - kāpēc viņam jātdod visa nauda, ja viņš katram var atdod 1 Ls un 3 Ls paturēt sev. Cik katrs veterāns iztērēja par kurpēm kad kurjers atdeva 1 Ls? 11,50 Ls. Tagad saskaitam visu kopā. 11,50 + 11,50 + 3 = 26 Ls. Jautājums ir tāds - no kurienes parādījās tas 1 Ls? Kurpes taču maksāja 25 Ls!

Edited by lazda2
Link to comment
Share on other sites

ohoho!@!!

sityas ir labais uzdevums!

tiesa gan, esmu dzirdejis labaka izpildijuma, bet atrisinajumis ir loti vienkarsh - proti - netiek skaitits pareizi!!!!

Vispirms parfrazesim uzdevumu normali -

Dzeki noperk kurpes par 25ls ar piegadi majas. Calis izdoma iedot 5Ls atlaidi.

Kurjers izdoma, ka savaks sev 3ls, bet atlaide iedot tikai 2ls. Tatad - dzeki dabon kurpes par 25 - 2 = 23l, bet calis sev pievac 3ls. kopa sanak 26ls. no kurienes liekas lats?

kur liekais lats? aahahah! tatad - dzeki iedod 25ls par kurpem un viniem atpakal iedod 2 ls un vini ir samaksajusi 23ls, pareizi? Pareizi! Bet 3Ls calitim rodas nevis no 23 + 3, bet gan no 23 - 3, jo pardevejs jau doma, ka kurpes maksaja 20 ls. Sitass ir elementars bet labs apisiens! :)

BEefs

Link to comment
Share on other sites

Es vēl neesmu izlasījis pārējās atbildes, bet uzrakstīšu savu.

Tas ir kaut kāds parasts muļķu ķeršanas uzdevums. Ja katrs veterāns dabūja latu atpakaļ, tad kopā ir jāskaita 11.50 + 11.50 + 2ls.

samaksāja katrs 11.50 un 2ls ir kopējā kompensācija.

Ekstra lats rodas no tā, ka netiek paņemti 2ls, kas ir kopējā kompensācija, bet 3ls, kas ir papildus nauda kurjeram un kurpju naudā nedrīkst tikt ieskaitīta.

p.s.

izlasīju tikko pārējās atbildes, manējā vienīgā patika.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...