Jump to content
GIGN Forum

Metemaatika


RiSKS
 Share

Recommended Posts

Zna4it na haljavu tiku uz valsts olimpiaadi..... un taakaa nahaljavu tiku tad neko neesu maacijies un reaali zinu ka nav ko tur dariit, bet nu jaabrauc ir....

Mosh te kaads matemaatikis un zin apmeeram kaadi tie uzdevumi utt. Pats tur pagaajshogadu apskatijos, bet nu saprashana 0.

Taatad requests, mosh kaadam ir kaadi linki kautkur uz kaadaam noderiigaam formulaam, kuras biezhi vareetu buut, un vajadzeetu zinaat, jo taas jau bik var pazubriities....

Vai arii kkaadi mazi ieteikumi.... ak jaa 10 klase

Link to comment
Share on other sites

nu priekš olimpiādēm no formulām nekādas lielas jēgas nav, tur vienkārši ir jāsēž un jādomā, daudz un dikti, moš palaimēsies un kaut ko izdomāsi :thumbsup:

protams, ka var arī iemācīties šāda veida uzdevumus labi risināt, bet, nu, to tu laikam esi garām palaidis. katrā gadījumā esmu drošs, ka Peins tev tiešām varētu dot labākus padomus, es nekad uz valsts olimpiādi neesmu ticis :unsure:

un kā var nahaļavu tikt uz valsts olimpiādi??

Link to comment
Share on other sites

Uzdevumus paprasi skolotājam - domāju, ka viņam vajadzētu zināt, kur tos var dabūt.

Par gatavošanos - grūti pateikt, vai vajag kalt formulas. Man kaut kā šādu problēmu nebija, jo vielu es pārzināju, tāpēc atlika tikai parisināt iepriekšējo gadu uzdevumus.

Uzdevumus parasti varēja sadalīt 3 daļās:

1. uzdevums - iesaistīti mainīgie un skaitļi, vēlams zināt formulas (ja nu kaut kas jāvienkāršo), bet uzdevums kopumā viegls

ģeometrijas uzdevums - vienkārši jāzina viss no ģeometrijas (vai arī jācer, ka paveiksies), jāvelk dažādas taisnes caur dažādiem punktiem un jāmēģina ieraudzīt atrisinājums. Dažreiz tas bija 10 minūšu darbiņš, dažreiz 2 stundu - kā paveicās. Parasti atrisinājums balstījās uz vienu ģeometrijas teorēmu (tikai pareizi taisne jānovelk un jāierauga)

3 citi uzdevumi - lūk tie mēdza būt dažādi, formulas lielākoties nebija jāizmanto. Parasti 2 nebija pārāk grūti, un viens bija diez gan sarežģīts.

EDIT:

1kārt, uzdevumi

2kārt, laikam atmiņa pieklibo - uzmetu aci uzdevumiem un izskatās, ka 3 ir algebras, viens ģeometrijas un viens vienkārši jāštuko

Link to comment
Share on other sites

No 5 uzdevumiem 3os dabuuju varteikt maksimaalos punktus a 2nemaz nepildiju.... a tie uzdevumi taadi, ka nu vienu no vinjiem 4ista vareeetu paaris klases zemaak jau izpildiit.... hujzin ko citi tur domaaju

saliidzinot ar tiem ko paskatijos valstii.... tur 4ista nekas nebija....

Parasti atrisinājums balstījās uz vienu ģeometrijas teorēmu (tikai pareizi taisne jānovelk un jāierauga)

Nu vo sito arii vareetu paskatiities... nav kautkaada lapa kur taa forshi izvilktas sitaas sakariibas

Link to comment
Share on other sites

Nahalava un valsts olimpiade ir divas lietas , kas neiet kopa. Vai nu tu saproti matematiku , tapat ka es vienkarshi nemacoties, vai arii tu esi maciijies + tev ir laba logiska domashana. Bet es shaubos vai kads kadreiz ir ticis uz nahalavu uz valsts olimpiadi.

Pildi ģeometrijas uzdevumus , tie olimpiades ir visgrutaakie + vel paasini logisko domashanu , njem avizes un spele sudoku.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...