Jump to content
GIGN Forum

Darbs Dānijā


Kuilis
 Share

Recommended Posts

Sveiki

Varbūt kādam ir bijusi saskarsme ar darbu ārzemēs?(šajā gadījumā Dānijā)

Kādas ir iespējas?

Ir kāda aģentūra kas palīdz atrast tur darbu?

EDIT: Kāds?

Edited by Kuilis
Link to comment
Share on other sites

Vai tad Latvijā pietrūkst tualetes?

Starp citu, Dānijā bez darba un uzturēšanās atļaujas nemaz nav iespējams strādāt. Nav dzirdēts par vietējām aģentūrām, kas iekārtotu darbā Dānijā. Izdari secinājumus pats.

Edited by vbyuer
Link to comment
Share on other sites

Te pat toletes podu pietiek.

Radinieku

Labākais uz kurieni ir šaut tas ir uz Austrāliju. Ja brauc dzīvot un strādāt tad super, bet ja savādāk, tad nezinu. Uz Austrāliju tagad daudzi brauc, jo iespēju zeme, līdz kādam brīdim(protams) XD

Jau skrien :D (vai peld)

Starp citu, Dānijā bez darba un uzturēšanās atļaujas nemaz nav iespējams strādāt. Nav dzirdēts par vietējām aģentūrām, kas iekārtotu darbā Dānijā. Izdari secinājumus pats.

Lai ko tu tagad pīpē iedo man ar please :)

1. Uzturēšanās atļauja nav problēma.

2. Tādu aģentūru ir vairāk nekā vajag, bet tauta par tām zin ļoti maz, un reklamēt tādas ir aizliegts...

Edited by Kuilis
Link to comment
Share on other sites

Bez darba atļaujas un uzturēšanās atļaujas nav iespējams legāli strādāt. Tagad ir skaidrāk? Uzturēšanās atļauju nav iespējams iegūt bez noslēgta līguma ar darba devēju. Maini darbu, zaudē uzturēšanās atļauju. Slodze pēc noklusējuma ir vismaz 37 stundas nedēļā, maksimums - 48 stundas. Bez dāņu valodas zināšanām un augstākās izglītības var vienīgi cerēt uz kurlmēmu invalīdu apkopšanu un tualešu tīrīšanu.

Link to comment
Share on other sites

sava zinja taisniba par to lagalitati.. bet kopsumma pizdjosh un provokacija - redz man te nepasen draugs atbrauca.. - oficiali 48 stundas - a reali vinsh stradaja 12 h dienaa. protams pa kluso

stradaja celntieciiba

atbrauca ar biki paari 4k

Link to comment
Share on other sites

aizbrauca.. pag lakam ka oktobrii kautkad..

tur dzivojis uz makaroniiem neesot. nozhelo, tad buutu atvedis vairak naudas..

kaiminsh teiksim uz norvegjiju brauka stradat.. - atbrauc ar 3 k apmeram pec 4 meneshiem.. ari nav ziglitibas - bet labi iekartojas - uz ekskavatora

Link to comment
Share on other sites

stradaja celntieciiba

atbrauca ar biki paari 4k

Redzi, tavs draugs nopietni riskēja ar pasēdēšanu līdz 18 mēnešiem pirms deportācijas. Dānija nav Latvija, kur moldāvi var sēdēt viens otram uz galvas, bet policijai pēkšņi ir neizskaidrojamas redzes problēmas. Dānijā ir vislabākie imigrācijas likumi visā ES. Tāpat arī nevajag aizmirst, ka, strādājot nelegāli, tevi vienmēr var pasūtīt dirst :)

Link to comment
Share on other sites

Pats esmu paceпojis mazliet un paрlaik esmu apstвjies Anglijв. Varu mazliet izstвstоt tev par paрreizзjo situвciju рeit. Kв jau visur arо Anglijв ir krоze un bezdarbs. Ja tev nav valodas un neesi nekвds diюais cоnоtвjs tad labu darbu bыs пoti grыti atras. Ir daudzas aмentыras bet visвs jau gara liste ar cilvзkiem kuri gaida darbu kurр parвdоsies. Uz aklo, tas ir bez sakariem, radeniekiem neiesaku braukt. Bet ja pзc kвrtоgas apdomврanвs tomзr izlem doties tad tev bыs nepiecieрams NI(National Insurance), kas tev nemaksвs daudz bet prasоs apmзram 2. mзneрus nokвrtot viтu, kam atkal ir nepiecieрama valoda, jo bыs jвiet uz 30min interviju. Un bыs vajadzоgs Home Office a.k.a darba atпauja, kas izmaksвs 100Ј(aptuveni 80Ls) un prasоs aptuveni no 2-4 nedзпвm lоdz visu nokвrtos. Tad kad tev ir papоri tev vajag references from your recent employer (atsauksmes no iepriekрзjв darba devзja), ja tev tвdas nav tad kompвnija visticamвk izvзlзsies kandidвtus kam tвdas bыs.

Ar dzоvoрanu ir tв kad vari atrast caur aмentыrвm dzоvokli/istabu vai mвju ko оrзt. Ja mзs skatвmies uz istabu (tas nozоmзm kad bыs jвdala v-istaba un virtuve ar citiem оrniekiem), tad cenas svвrstвs no 35-120Ј nedзпв, tas atkarоgs vai vзlies dzоvot "sыdu bedrз" vai tоrв istabв. 1. istabu dzоvoklis maksв sвkot no 320Ј lidz 400Ј mзnesо, atcerзsimies kad es runвju par tiem lзtвkiem, jo par 320-400Ј jыs varзsiet dabыt dzоvokli bez mзbelзm vai nepвrвk labв stвvoklо. Mвjas....mвjas ir dвrgas, ja nu vienоgi jыs nebraucat ar draugiem un kopв nedalat оres maksu. Pieтemsim kad mзs esam atraduрi vietu kuru vзlamies оrзt, tad jums bыs jвslзdz lоgums ar mвjas оpaрnieku caur aмentыru. Tas aptuveni izmaksвs 300-500Ј, tajв iekпauts bond money(droроbas nauda), maksa aмentыrai par pakalpojumu (apmзram 75-120Ј) un pirmo 2-4 nedзпu оres maksa.

Tad ir vajadzоgas vзl divas lietas, konsula nodoklis un tv atпauja (ja domвjat mвjвs turзt tv). Konsula nodoklis jвmaksв katru mзnesi un tas ir 80Ј, tv atпauja jвpзrk katru gadu un maksв 120Ј.

Nu tas laikam bыtu viss par izmaksвm, tagad varam parunвt par ienвkumiem!

Fabrikas alga ir no 5.55Ј-9Ј stundв. Tu strвdв mazliet zem 40h nedзпв, bet ja darbadevзjs piedвvв papildstundas tad var arо dabыt lidz pat +30h nedзпв, par kurвm stundв maksв vairвk, tas var bыt no 7.50Ј-14Ј/h. Sareiнinвt variet paрi visu kopв un tad no tв noskaitоt 10% NI un aptuveni 22% valsts nodokli. Beigвs sanвks apmзram no 180-250Ј nedзпв standarta alga.

Darbs celtniecоbв... alga no 7-15Ј/h, viegli strвdвt, jo Angпi sliтн, bet grыti tikt iekрв. Nodokпu noreiнinврana un stundu skaits tвds pats.

Darbs offisв... vari aizmirst, pat ja ir valoda vajag papirus un ne no Latvijas Universitвtes. :)

Tad nu var no visa ро secinвt to kad vajag sвkumв daudz naudu lai iekвrtotos рeit, bet pзctam jau var arо ko nopelnоt. Protams ja tev ir radi vai draugi un tu vari pie viтiem dzоvot un viтi var tev palоdzзt visu nokвrtot un iekвrtoties darbв, tad ir pavisam cits stвsts! Viss kas tika minзts ir vajadzоgs priekр legвlas strвdврanas!

Kas attiecвs uz Austrвliju, kв jau iepriekр minзja kвds tв tik tieрвm ir viena no vienоgajвm valstоm kur kautkas iet uz augрu nevis uz leju. Daudzi cilvзki no visas pasaules vзlвs tur nokпыt lоdz ar to viтi nevзlвs jebkuru katru uzтemt. Pats vзlзjos uz turieni braukt un zinu mazliet par situвciju tur. Ir tв kad tu vari dabыt vоzu uz 2. gadiem un tas arо viss! Ja tai laikв tu neapprecies vai tev nav laba izglоtоba (es nerunвju par parasto augstвko, bet par augstвku vai вrsta izglоtоbu) un tevi nepieтem darbв kвda kompвnija kura var pagarinвt tavu vоzi, tad tas arо bus tas laiks cik tu tur pavadоsi. Пoti daudzi angпi brauc uz turieni un pec 2. gadiem atgrieювs piespiedu kвrtв. Nauda tur ir laba un dzоves lоmens augsts, bet nepietiek vietas visiem gribзtвjiem. :(

Alternatоvs variants varзtu bыt Spвnija! Laba nauda, lieliski dabas apstвkпi, lзta pвrtika, bet ir jвmвk spвтu valoda, vismaz pamati. Lai gan uz turieni ir pвrvвkuрies пoti, пoti daudz angпi uz dzоvi, diemюзl ar angпu valodu vien nepietiks, ja vзlies pilnvзrtоgu dzоvi tur, neviss tik strвdвt kв vergam.

P.s. Pat neticвs kad visu рo uzdrukвju caur telefonu! :)

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, tad šaubos, ka tur vispār ir kaut kas nelegāls. Nav jau aizliegts strādāt 12 stundas dienā, ir aizliegts strādāt vairāk par vidēji 48 stundām nedēļā, šķiet, 17 nedēļu periodā.

Par imigrāciju Norvēģijā neko daudz nezinu, neesmu pētījis.

Link to comment
Share on other sites

ANglija tagad tiesam nav ko darit - dazas dienas atpkala 2 chomus atlaida ,kas stradaja tur 2gadus jau .... vnk atbrauca maja ,jo pateica,ka krize un vini varot iet rataa.... Dzirdeju ka uz Norvegiju varot braukt ,bet tur ari gruti ar atlaujam utt ,bet nu ja to nokartojot tad esot Zelta Ezela dzive.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Par Dāniju nemaz nav tik liela šaize.

Jau divi paziņas ir prom tur, sameklēja kontaktus paši. Darba devēji visu sakārtoja, darbs nav nekāds sarežģītais, bet nauda laba, bet papīru kaudzes esot daudz jākārto. Abi aizbrauca ar tīro angļu valodu.

spried pats.

O.K :D ceru ka nedabūšu vārnu, neapskatījos pēdējā posta datumu.

Edited by Hazzer
Link to comment
Share on other sites

Uz Norvēģiju ir jēga braukt tikai tad, ja ir ļoti laba pazīšanās, vai jau gatava vieta, kur strādāt un tā varētu būt celtniecība, jo citur bez galiem ir ļoti, ļoti grūti tikt. Braukt tur tāpat un meklēt darbu nebūtu prāta darbs, jo tur viss ir nežēlīgi dārgs, ja garšo alkohols un garšo smēķēt, jau uzreiz ņem līdz striķi, jo lētākie smēķi maksā vismaz 5Ls paciņa un šņabis par litru ap 25Latiem mūsu naudās. Arī paika nav lēta, bet ja dzīvo pierobežā, izdevīgāk ir braukt iepirkties uz Zviedriju, vai saraut galus ar poļiem, caur kuriem var dabūt pilnīgi visu (arī narkotikas, bet tas nebūtu īpaši svarīgi ^_^). Vēl viens faktors, ka iebraucējus tur īpaši neciena un kā iebraucējam tev visur maksās tuvu pie minimālās algas, kas, ja nemaldos, ir ap 1500-1700Latiem, un ja nezini valodu, tad arī būs ļoti grūti, jo pat angliski tur ļoti daudzi nesaprot. Tā kā bez galiem šo variantu noteikti atmet.

Edīc: Nu jopcik, neizlasīju pēdējo postu līdz galam un sapratu, ka ebraucu auzās uz veca topika ^_^ Es atvainojos, varbūt labāk klapēt ciet? :)

Edited by Nightmares^^
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...