SuperRembo Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Nevajag man risinajumu neko tadu, viss ko es prasu varat paskaidrot ko no manis sis uzdevums prasa Solver u4iks prasa lai pildam bet skaidrot neko neskaidro Atrisināt šo uzdevumu, izmantojot Solver iespējas. Risinājumā izmantot paskaidrojumus un komentārus: I variants (uz 7 ballem) Ar 3500 m garu žogu jāierobežo maksimāli liels taisnstūra formas zemes gabals, kas piekļaujas kanālam. Tieši gar kanālu žogs nav vajadzīgs. Kāds ir ierobežota zemes gabala malu garums; cik ir šī zemes gabala laukums? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Solver u4iks prasa lai pildam bet skaidrot neko neskaidro Atrisināt šo uzdevumu, izmantojot Solver iespējas. Risinājumā izmantot paskaidrojumus un komentārus: I variants (uz 7 ballem) Ar 3500 m garu žogu jāierobežo maksimāli liels taisnstūra formas zemes gabals, kas piekļaujas kanālam. Tieši gar kanālu žogs nav vajadzīgs. Kāds ir ierobežota zemes gabala malu garums; cik ir šī zemes gabala laukums? tātad sadalam 3500m garo žogu 3 daļās, lai divas (pretējās) būtu vienādas un sanāktu tiešām taisnstūris. 1000m, 1000m un 1500m. Man kopā sanāk 1,5km2. Kas tur grūts ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperRembo Posted June 5, 2007 Author Report Share Posted June 5, 2007 Jau atrisinats. Vajajdzeja solvera ka teicu lai vins atrod max laukumu. tatad A mala =1cm B mala= 1 cm perimetrs = 2b+b laukums =a*b Pec si iesledzam solver noradam laukumu, mainigajos A un B liekam max, ierobezojumos liekam perimetrs=<3500 Un voala viss uzdevums Zel ka jus nevarejat pirmit paskaidrot so visu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gordon Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Paskaidrojiet man, opim, ko nozīmē Solver? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperRembo Posted June 5, 2007 Author Report Share Posted June 5, 2007 exeli solvers, lai optimizetu uzdevumu un tava vieta izrekinatu ka izdevigak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gordon Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Ak tas! Zinu ka tāds ir, bet līdz šim nebiju sastapis nevienu dzīvo, kas to mācēto lietot un ikdienā lieto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Pain Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Man kopā sanāk 1,5km2. Kas tur grūts ? Grūts ir tas, ka tava atbilde nav pareiza 2a+b=3500 - viss pieejamais materiaals S=a*b - laukums, kam jaabuut maksimaalam S=a(3500-2a)=3500a-2a^2 Jaanoskaidro maksimuma/minimuma punkts. To var izdariit doto izteiksmi atvasinot. f'=3500 - 4a pieliidzinam nullei 3500-4a=0 a = 875 (Lai paarbaudiitu, ka tas tieshaam ir maksimuma punkts, nevis minimuma, varam atrast otro atvasinaajumu (f''=-4), kas pie a= 875 (un shajaa gadiijumaa pie jebkuras a veertiibas) ir negatiivs, taatad mees esam atradushi maksimumu) Tagad, kad maksimums ir atrasts, atrodam attieciigo b = 3500 - 2a = 1750 Taatad malu garuma ir 875m perpendikulaari kanaalam un 1750m paraleeli kanaalam Ierobežotā zemes gabala laukums S = 875*1750 = 1531250 m^2 ~1.53 km^2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Grūts ir tas, ka tava atbilde nav pareiza 2a+b=3500 - viss pieejamais materiaals S=a*b - laukums, kam jaabuut maksimaalam S=a(3500-2a)=3500a-2a^2 Jaanoskaidro maksimuma/minimuma punkts. To var izdariit doto izteiksmi atvasinot. f'=3500 - 4a pieliidzinam nullei 3500-4a=0 a = 875 (Lai paarbaudiitu, ka tas tieshaam ir maksimuma punkts, nevis minimuma, varam atrast otro atvasinaajumu (f''=-4), kas pie a= 875 (un shajaa gadiijumaa pie jebkuras a veertiibas) ir negatiivs, taatad mees esam atradushi maksimumu) Tagad, kad maksimums ir atrasts, atrodam attieciigo b = 3500 - 2a = 1750 Taatad malu garuma ir 875m perpendikulaari kanaalam un 1750m paraleeli kanaalam Ierobežotā zemes gabala laukums S = 875*1750 = 1531250 m^2 ~1.53 km^2 nu ok, es eju stūrī paraudāt un pagraizīt vēnas (emo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperRembo Posted June 6, 2007 Author Report Share Posted June 6, 2007 Bet man tiesi tada pati atbilde sanaca ari Bet visa tava chakara un sarezgijuma Solveris pats man atrisinaja malu garumus. Luk uzdevumu noliksu zemak, A B vari salikt kaut 1 1 un solver likt lai optimize un redzesim ko sis teiks http://yy.lv/download.php?f=48118 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schnappi Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Kuras klases uzdevums tas ir??? ..... es te vispaar neko nesaprotu Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperRembo Posted June 6, 2007 Author Report Share Posted June 6, 2007 2 kurss. Profene. Tools-Solver p.s Ja tev exeli solvers ir ieinstalets vins standart pakete neiet klat vinu manuali add vajag Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Pain Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Bet visa tava chakara un sarezgijuma Solveris pats man atrisinaja malu garumus. Luk uzdevumu noliksu zemak, A B vari salikt kaut 1 1 un solver likt lai optimize un redzesim ko sis teiks http://yy.lv/download.php?f=48118 jaa, es apzinos, ka muusdienu jaunatnes probleema ir taa, ka visu var paveikt ar datoru, taapeec galva nav vajadziiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
teDDy^ Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 kādai profesijai šitas ir vajadzīgs? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperRembo Posted June 6, 2007 Author Report Share Posted June 6, 2007 tas ir lietojumprogramas mus tur apmaca word exel point outlok un acces no a lidz z Nu labi sogad acces nesanak outlook pabeidzam nesen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r&r Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 tač daudz ātrāk ir ātri noatvasināt nekā tur ar kaut kādu stulbu solveri mudīties. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sssssss Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Vajag palīdzību uz šo - Ar stiepļu žoga jāierobežo taisnstūra formas 30 ha liels zemes gabals, kas piekļaujas ceļam. Gar ceļu žoga izmaksas ir 4ls/m, pārējām malām var izmantot žogu par 2ls/m Ižogošanai jābūt iespējami lētai. (Piezīme 1ha = 10000 m2) Kāds ir ierobežotā zemes gabala malu garums un žoga izmaksas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now