Jump to content
GIGN Forum

Interneta Kari


sulik
 Share

Recommended Posts

priekšvārds

kārtējo reizi piedāvāju tekstu no "iknedēļas avīzes par datoriem un mūsdienu tehnoloģijām" - digital times. kārtējo reizi uzdrošinājos iztulkot, lai teksts vieglāk lasās un ir saprotamāks. zemāk izlasīsies tekstus no diviem digital times numuriem, kam pēc visa spriežot būs vēl turpinājums, tātad turpinājums arī šeit. tikmēr baudiet to, kas ir smile.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------

Interneta kari

Arhivārijs

Saglabā un arhivē visus post?us un topikus, kurus jelkad sastop foruma plašumos. Tu atceries, to slikto dienu, kaut kur 1996. gada sākumā, kad tu uzrakstīji ko tādu... ko labāk nevajadzēja? Neuztraucies. Arhivārijs atceras, bet tevis sacīto viņš glabā drošībā. Ja šīs informācija publicēšana ļaus Arhivārijam ņemt virsroku kādā kaujā, tad tā tiks publicēta, kas padara Arhivāriju par ļoti efektīvu un biedējošu pretinieku.

Androids

Nekad nedusmojas un nepiedalās kaujās. Tā vietā Androids vienkārši norāda un neloģiskām vietām citu kareivju izteikumos. Androids ir pilnīgi imūns pret ironiju un sarkasmu, kā arī principā pret apvainojumiem un uzbraucieniem. Piemēram, ja kāds Androidu nosauks par ?bezsmadzeņu kretīnu?, tad Androids uzmeklēs medicīnas rokasgrāmatā kretīnisma simptomus, izskaitļos savu smadzeņu masu vadoties pēc Arhimēda metodes un noraidīs apvainojumu kā nepamatotu. Andrida skaitļošanas ķēdes nav pielāgotas estētiskās un garīgās informācijas apstrādei, tādā veidā Androidu var mierīgi novākt no kaujas lauka aizsākot diskusiju par jūtām, dvēseli, metaforām, mākslu, dzeju utt.

LIELIE BURTI

Cenšas kompensēt savu retorisko spēju trūkumus izmantojot lielos burtus, kas visbiežāk tiek uztverts kā mēģinājums KLIEGT. Protams lielo burtu izmantošana spēj dot šādas tādas priekšrocības kaujā, bet šo paņēmienu nevajadzētu izmantot pārāk bieži. Piemēram, no taktikas viedokļa, bieža lielo burtu izmantošana spēj nodot citiem kareivjiem emocionālo NESTABILITĀTI.

Admins

Admins ir apkopējs, mērs, apsargs, tiesnesi un pat dažreiz foruma dakteris, kas spēj parūpēties par ievainotajiem. Ņemot vērā faktu, ka Admins ir foruma īpašnieks un uzstāda noteikumus, viņš var demobilizēt praktiski jebkādu kareivi. Dažreiz viņa rīcības tiek pienācīgi novērtētas, bet kā jau jebkura cita autoritārā personība Admins ir galvenais un iekārotākais mērķis Ļaunajam Klaunam, Sīkajam Provokātoram, Ego un Nullei. Lai gan principā arī citiem kareivjiem, kas vēlās forumu pataisīt par savu smilšu kasti savām spēlēm, Admins ir saldais kumoss. Vairums Adminu ir taisnīgi un godīgi, bet nedrīkst aizmirst tēzi par to, ka absolūtā vara maina cilvēku. Ja mērķtiecīgs pretinieks neatlaidīgi brūk virsū, tad reti kurš Admins neizmantos ?Taisnīguma āmuru?. Glaimotāji un citi pielīdēji bieži vien pievienojas spēcīgajam Adminam, veidojot ap viņu aizsardzības perimetru. Tādā veidā lielākā daļa ienaidnieku tiek atstumti uz sākuma pozīcijām, ilgi pirms Admins pats pievērš uzmanību iesāktajam konfliktam. UZMANĪBU! Admini pamatoti var uzskatīt par pašu spēcīgāko kareivi. Tāpēc jebkāda atklāta divkauja ar viņu vienmēr beidzas ar zaudējumu.

Pumpainais

Pumpainais nemitīgi sūdzas, cik ļoti viņa dzīve un viss pārējais tai skaitā, ir uzskatāms par ?lažu?. Visbiežāk Pumpainais ir vidus klases jaunietis ar neierobežotu piekļuvi internetam un ar PĀRĀK daudz brīvo laiku. Būtībā Pumpainā izmantotie argumenti dzīves jēgai ir aizņemti no dziesmu vārdiem, kuras viņš glabā neierobežotajos daudzumos uz sava cietā diska.

Sprediķotājs

Neatkarīgi no tā vai Sprediķotājs ir baptists, musulmanis vai mormonis, kaujas karstumā viņš piesauks Dieva dusmas visiem tīkla grēkotājiem un vienmēr izmantos iespēju iesākt bezgalīgo savas reliģijas sprediķošanu. Sprediķotājs ir nopietns un dedzīgs, bet, neskatoties uz to, reti kad izsaka kaut ko lietderīgu diskusijā. Filozofs šad tad var iesākt dedzīgu diskusiju ar Sprediķotāju, bet drīz vien nogurst no pēdējā paredzamības.

Kibermāsas

Kibermāsas ir ļoti nešpetna kareivīgu sieviešu apvienība, kura darbojas pēc grieķu kora principiem ? atraidot, atkārtojot un pastiprinot savas balsis tik stipri, kamēr kareivis vienkārši bēg prom no kaujas lauka. Kibermāsas lielākoties iztiek bez līdera, bet jebkurš, kas uzdrošinās uzbrukt kaut vienai, drīz vien sastopas ar pretestību ar visām māsām. Tikai paši spēcīgākie un kaujās rūdītākie kareivji spēj izturēt apvienoto Kibermāsu uzbrukumu.

Ņuņņa

Lielākoties sieviešu dzimtes kareivis, lai gan gadās arī izņēmumi. Kad Ņuņņai kāds uzbrūk, tā izdveš publisku raudienu, krīt uz grīdas un sit ar kājām, dažreiz aiztur elpu. Ja šis paņēmiens nenostrādā, tad skrien pie Auklītes pēc palīdzības.

Komposts

Vājš kareivis ar ierobežotie paņēmienu skaitu, Komposts uzmet pretiniekam kaudzi ar atkritumiem un mēsliem pie pirmās izdevības. Lai gan šis viss spēj aizskart Komposta vājākos oponentus, ir jāatzīst, ka šāda kaujas taktika praktiski nav efektīva pret stiprākiem pretiniekiem. Bieži Auklītes pacietība ātri izbeidzas, kas savukārt noved līdz Komposta nobanošanas forumā.

Kafijiska Klačotāja

Kafijiskai Klačotājai forums ir sociālās kontaktēšanās veids. Kafijiska Klačotāja dod priekšroku draudzīgām un runīgām vietām, un kā likums sastopama forumos, kuros netiek apspriests nekas tehnisks. Parasti viņa sagatavo kaujas lauku ar pieklājīgām, bet bezjēdzīgām, frāzēm, kā piemēram: ?Paldies, ka padalījies informācijā ar mums visiem?. Šāda taktika spēj radīt problēmas ātrākiem un spējīgākiem kareivjiem. UZMANĪBU ? ja konflikts tomēr tiek iesākts, Kafijiska Klačotāja atmet pie malas labsirdīgo izskatu un sāk nežēlīgi uzbrukt citiem kareivjiem.

Centurions

Centurions cenšas panākt taktisko priekšroku balstoties uz faktu, ka viņš ir bijis vai ir armijnieks. Viņa manieres ir rupjas, un viņš mīl izmantot armijas slengu un abreviatūras savu pretinieku noniecināšanai. Mīļākie argumenti: ?Es kalpoju Tēvijai!? un ?Es sekoju pavēlēm!?. Dažreiz Centurions var izlikt savas bildes militārās tehnikas fonā vai ar ieroci rokā. Tas varētu nozīmēt to, ka Centurions tik tiešām ir bijis armijnieks, vai arī viņš vienkārši ir psihopāts ? to neviens nekad nezin un neuzzinās. Centurions nepanes Artistu un Vājo Sievieti, lai gan šī reakcija ir abpusīga.

Garinātājs (otrais variants - Superrembo, trešais - Staipītājs)

Dievina izlikt savus titulus un sociālās kārtas pirms iejaukšanas kādā kaujā. Arī tad, kad tituli un sociālās kārtas ir pilnīgi bezjēdzīgas. Piemēram, forumā, kurā tiek apspriestas filmas un ir iesākusies kāds konflikts, viņš var sākt savu piedalīšanos ar šādiem vārdiem: ?Kā atomfizikas zinātnieks, es pilntiesīgi uzskatu ka ?Beavis and Butthead? ir labs piemērs jaunai kultūras paradigmai?. Kā gribi tā saproti...

Appīpētais

Tev ir problēmas ar saprašanu, vai arī šis personāžs spēj stundām bezjēdzīgi muldēt? Tevi galina nost nesakarīgās metaforas? Viņa trulajā muldēšanā ir tik daudz drukas kļūdu, ka tev rodas iespaids, ka viņš raksta uzvilcis boksera cimdus? Viņš ko ? nopietni? Par ko viņš vispār ?dirš?? Viņš ko - nedaudz pārspīlēja ar zālīti? Jā. Tieši tā arī ir. Nedaudz pārspīlēja, tāpēc Appīpētais atrodas kaut kur zemes orbītas tuvumā, pilnīgi nesasniedzams citiem kareivjiem.

Kapitalistors

Kapitalistors nav obligāti vienmēr bagāts. Lai būtu par Kapitalistoru nav vajadzīga nauda, pietiek ar īpašo domāšanas veidu. Neticami pašapmierināts kareivis, Kapitalistors izmantos jebkādu iespēju paslavēt tirgus sistēmu, tāpat kā kritizēt un izrādīt nepatiku jebkādai citai sistēmai. Kapitalistors kaislīgi aizstāv kapitālismu, uzbrūkot sociālistiem ar Adama Smita, Miltona Fridmana un Frederika Hajeka palīdzību. Neskatoties uz šauro interešu loku, rūpīga uzmanīgi izvēlēto faktu, aiz ausīm pievilktu statistisku salīdzinājumu un mākslīgo ekonomisko teoriju piemeklēšana, padara Kapitalistoru par bīstamu pretinieku.

Dievīgais Muļķadesa

Dievīgais Muļķadesa nesaprot, kāpēc cilvēki nevar dzīvot draudzīgi. Pilnīgi to nevēloties, ?labsirdīgie? komentāri no Dievīgā Muļķadesas puses parasti provocē trakumu un naidu citos kareivjos. Kaujas laikā mēdz apspriest savu kaķi vai arī kādu citu pūkainu dzīvnieku.

Turpinājums sekos.

Link to comment
Share on other sites

Appīpētais

Tev ir problēmas ar saprašanu, vai arī šis personāžs spēj stundām bezjēdzīgi muldēt? Tevi galina nost nesakarīgās metaforas? Viņa trulajā muldēšanā ir tik daudz drukas kļūdu, ka tev rodas iespaids, ka viņš raksta uzvilcis boksera cimdus? Viņš ko ? nopietni? Par ko viņš vispār ?dirš?? Viņš ko - nedaudz pārspīlēja ar zālīti? Jā. Tieši tā arī ir. Nedaudz pārspīlēja, tāpēc Appīpētais atrodas kaut kur zemes orbītas tuvumā, pilnīgi nesasniedzams citiem kareivjiem.

He he, tas varētu būt mūsu mīļais hollow. wink.gif

P.S Muļķadesa ownz! biggrin.gif

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...