Counter Strike 1.6
Steam veikalā!
vai arī ņem torrentu
ar instalāciju

Hearthstone

posted by macho 10-01-2018, 18:14

Pirms es turpinu, man jāizkrata sirds par Hearthstone un to kā es viņā iekritu. Te nebūs nekādu universālu patiesību, tikai individuālas atklāsmes, kas varbūt kādam var noderēt.

Hearthstone uz doto brīdi ir viena no populārākajām spēlēm pasaulē kopā ar PUBG, Dota un LOL. Klīst runas par 20 miljoniem spēlētāju, bet regulāri spēlē droši vien kāda padsmitā daļa, kas tāpat ir daudz. Es nestāstīšu pamatprincipus, tos var izlasīt Hearthstone mājaslapā.

Mani tajā ievilka kolēģis, jo pats ik pa laikam uz mobilā viņu spēlēja. No sākuma es viņu tikai nokačāju, izgāju tutoriāli, dabūju visas basic kārtis un pirms katras no tām darbībam bija skaidrs kāds ir tālākais mērķis - turklāt spēle vēl tev dod daily questu. Viss vienkārši. Tālāk jau var mēģināt leveloties un dabūt augstāku ranku spēlējot pret citiem. Sākumā viss šķiet drausmīgi interesanti. Tu vislaik pretiniekiem ieraugi nebijušas kārtis, spēle ir smuka, animācijas un skaņa sataisītas ļoti labā līmenī un brīdī, kad es sāku (2015 gada marts) bija ok sākt spēlēt. Kāršu nebija miljons, varēja nopirkt vairākus adventures un dabūt garantētos legendarijus un kopumā bija ok.

Spēle attīstījās un viņi izdomāja, ka vairs nebūs adventures (garantētas ~20 kārtis) pa 20 eiro, bet expansioni - nekas nav garantēts, jāpērk kāršu pakas, kas ir padārgas (60 pakas maksā 70 eiro - visizdevīgākais variants, visneizdevīgākais - 2as par 3 eiro). Katrā expansionā ir 130 kārtis un pakā ir randomas 5as. Ja tu tagad pievērsies spēlei un vēlies VISAS kārtis, tad tas prasīs apmēram 2000 eiro. Ja tu vēlies uztaisīt vienu standarta deku, lai levelotos, tad var mēģināt arī neko netērēt.

Paralēli attīstījos arī es un skatījos ļoti daudz informācijas par Hearthstone - streamerus, turnīrus, highlightus un visu laiku mācījos kā labāk spēlēt. Man jau sen bija apnikuši aggro deki, bet control dekiem vajadzēja daudz kārtis. Sākumā es nopirku dažus adventure, bet vienā brīdī sapratu - es pavadu tik daudz laika šinī spēlē, ka varu taču nopirkt arī kāršu pakas (tad vēl 60 pakas maksāja 63 eiro). Nopirku 60, tad vēl 60, tad vēl, tad vēl. Kaut kādā brīdī aizdomājos, ka varbūt nevajag tik daudz tērēt, bet pa kabatu tas īpaši nesita (es brīvajā laikā nedaru principā neko) turklāt - ja jau tev patīk, tad jau tam var arī tērēt naudu. Tiktāl viss skaisti.

Es varētu rakstīt stundām ilgi par visu to informāciju, ko uzzināju par HS - kā vislabāk spēli apgūt jauniņajiem, kas jādara tiem, kas jau to māk, lai viņi kļūtu labāki utt. Pats es augstāk par 5o ranku neesmu ticis, bet tas tikai tāpēc, ka man nav vēlēšanās tērēt tam laiku, jo to vajag tērēt ļoti daudz. Ja kādu tas interesēs, varbūt arī kaut ko uzrakstīšu, bet pagaidām tikai pastāstīšu, kāpēc es sapratu, ka man tas vairāk nepatīk - es pārstāju redzēt jēgu no HS spēlēšanas. Man vienā brīdī šķita, ka varbūt nevajag atbalstīt viņu cenu politiku (tās tika paceltas), ka man nepatīk stadija kādā atrodas spēle, ka ir briesmīgs new player experience, bet beigās kļuva skaidrs, ka no HS spēlēšanas nav jēgas - tas ir nebeidzams aplis, katru mēnesi tevi nomet uz 15 vai zemāku ranku, tu vari atkal mēģināt tikt līdz legend rankam, kas prasa hvzcik stundas, katru expansionu pirkt jaunas kārtis par lielu naudu un... kāda no tā beigās jēga?

Varētu argumentēt un teikt - kāda jēga no spēļu spēlēšanas, Hearthstone ir tāda pati spēle kā citas, nebūt ne mazāk vai vairāk jēgpilna. Jā, tā droši vien ir, atšķirība tikai tāda, ka tu vari nopirkt entās spēles par to naudu, ko tu tērē Hearthstone pretī saņemot daļu no vienas virtuālas kāršu spēles. Es izbaudu spēļu dažādību un prieku par to iziešanu un droši vien arī steam achievementus, nevis nebeidzamo apli, kas ultimately bija iemesls, kāpēc vispār pārtraucu spēlēt multiplayer spēles. Tagad es aizdomājos, ka to varētu darīt, bet uz predefinētu laika periodu, piemēram, iečekot Overwatch, bet ne ilgāk kā uz 2 mēnešiem.

Nobeigumā gribu pateikt, ka ir viena lieta, ko Hearthstone ir noteikti vērts iečekot. Pēdējā expansionā viņi izlaida free singleplayer contentu - dungeon runs. Tu sāc ar predefinētu deku, nosit pirmo bosu un tad tev ir iespēja dabūt crazy bonusu un izvēlēties no 3 iespējām (3 iespējas ir pēc katra bosa, bonuss ir kopā 3x dungeon runā) kur katrā ir 3 kārtis, kas cenšas būt pa kaut kādu tēmu. Īsumā - šeit par brīvu var iečekot hearthstone kārtis, īpaši legendarijus, ko agrāk nekad nebija iespējams ja nu vien tu viņas nenopirki, vai nu nohaļavoji Tavern Brawlā vai Arēnā. To es rekomendēju, tas ir inčīgi - pats izgāju ar visām 9 klasēm diezgan ātri, bet tas tāpēc, ka es šo to zinu par šo spēli. Tie, kas to mēģinās ar pirmo, tiem varētu būt jautri un pagrūti. Ja HS izlaidīs vēl single player contentu nākamajā expansionā aprīlī, es to noteikti iečekošu - visam pārējam esmu pateicis ardievas, uzspēlēšu viņu maksimums 1x mēnesī.

Kaut kādā mērā pateicoties HS es esmu atkal parādījies šeit - pārstājot visu ar HS saistīto - lasīt par to, skatīties to, spēlēt to, parādījās laiks un es sapratu, kas man pietrūkst.
Read comments (3)
Picture of the day
  comments (2)
  archive »
Currently online
Quote of the day
[7:29 PM]! KaPeIKa: Haha pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani [7:29 PM]! KaPeIKa: izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM]! KaPeIKa: centraale [7:30 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM] centraale: Labdien, Kapeika7777! Man ir prieks tevi redzēt šeit. Kā es tev varu palīdzēt? Uzdo jautājumu vai pastāsti man, kas tevi interesē!
  comments (0)
  archive »
Game of the day
Flash Game: Park Racing

Members login
login:
pass:
Not registered?
Forgot password?
Live from GIGN