Counter Strike 1.6
Steam veikalā!
vai arī ņem torrentu
ar instalāciju

Tehnoloģijas, part 1

posted by worm 15-08-2013, 10:44

Tā nu ir sanācis, ka man radās vēlme padalīties ar šādām tādām interesantām lietām. Pie reizes tas arī kalpos par iemeslu aizpildīt pēdējā laikā valdošo klusumu jaunumu sadaļā.

Jau kopš hvz cik gadiem esmu vienmēr fanojis par dažādiem tehnoloģiskiem brīnumiem. Vēl tagad atminos, ka pirms kādiem 10 gadiem skolā redzēju kādu nēsājamies apkārt ar krāsaino gameboy spēļu konsoli, kas bija plaukstas izmērā un ņēma pretī kartridžus ar spēlēm. Tajā pašā laikā vēl citi, kas nevarēja atļauties šādu luksusa mantu lietoja bezkrāsaino tetri, kurš bija arī man. Un nav pagājis nemaz tik ilgs laiks, tomēr, salīdzinot šodienu ar 10 gadu vēsturi, nākas secināt, ka tehnika attīstās ar tiešām milzīgu joni.

Tā nu manā redzes lokā ir nonākušas pāris tiešām interesantas lietas, par kurām ir vērts padomāt, jo tās varētu nākotnē mainīt mūsu uztveri par spēlēm un arī spēlēšanu kā tādu.

Pirmā interesantā lieta ir Oculus Rift virtuālās realitātes brilles. Vēl pirms neliela laika šāda veida 3D brilles tika uzskatītas par nepraktiskām, nevajadzīgām, dārgi realizējamām un vispār neviens par to īpaši neiespringa. Bet, pateicoties startup projektu atbalstīšanai ar savu sūri nopelnīto naudiņu iekš www.kickstarter.com, dienasgaismu ir ieraudzījis virtuālās realitātes briļu prototips, kas jau ir nonācis tūkstošiem spēļu fanātu rokās. Un visi vienisprātis atzīst, ka tas ir kaut kas nebijis un vienreizējs. Vērā ņemams ir arī fakts, ka šī projekta atbalstītāju pirmajās rindās ir arī Valve. It īpaši vērā ņemams ir fakts, ka viena no spēlēm, kas jau atbalsta šīs brilles, ir Team Fortress 2.
Ja tev ir lieki 300$ (+shipping +muita 21%), tad nevelc laiku garumā un sūti augšā sev vienu pāri, varēsi būt krutākais čalis rajonā :) Tiesa, jāņēm vēra, ka spēļu atbalsts šīm brillēm ir agrīnā stadijā. Reāli neko vairāk par 3-4 spēlēm palaist nevarēs. Kā arī otra lieta, kas jāņem vērā, ir tas, ka brilles nav fināla versija, bet gan prototips. Tas nozīmē, ka tās var nebūt sevišķi ērtas un smukas, kā pasūtīšanas lapā bildītē.
Prototipa versijai ir praktiski viss, kas nepieciešams, lai pilnvērtīgi izmantotu galvu reibinošos efektus (tiešajā nozīmē, jo tu vari grozīt galvu un bilde tev apkārt mainās). Skata leņķis ir tik plats, ka tu neredzu apkārt nekādas melnas malas.
Attiecīgi ticamības momentu mazina vienīgi spēles tekstūras. Fināla versijā ražotāji sola uzlabot gan pašu briļļu ergonomiku (būs ērtākas, smukākas, etc) kā arī uzlabot rezolūciju, lai tu varētu baudīt pilnvērtīgu 1080p (tie, kas ir nomēģinājuši 1080p prototopu saka, ka ir jūtama atšķirība).

Turpinājums par tehnoloģiskiem brīnumiem sekos...
Read comments (10)

Kas ir cīsiņā mīklā cīsiņā?
[ . ] 18.2 %
Tikai augstvērtīgi produkti
[ . ] 13 %
Kaķi
[ . ] 27.3 %
Tikai augstvērtīgi kaķi
[ . ] 9.1 %
Nagi, ragi un vecā āda
[ . ] 32.5 %
Antioksidants, konservants, stabilizētāji, daļēji hidrogenēti tauki, aromatizētājs, krāsviela, struktūras uzlabotājs un enzīmi
total votes: 77
Counter-Strike BLAST PRO @ Akropole

13. un 14. septembrī(piektdiena un sestdiena), t/c “Akropole” Apollo Kino - pirmo ...
GIGN šauj oldschool pakaļas: The last stand (not again)
Dārgie draugi,

Ir pienācis laiks parādīt, ka pēdējā reize, kurā mēs domājam, ...
INSIDE ar testu
Es gribu geiming contentu latviski. Iespējams, ka tas nav vajadzīgs un, ka tas viss ir s...
HyperTown Riga EXPO - GIVEAWAY!

Čau, sen neesmu neko rakstījis, bet man te palūdza pastāstīt par vienu interesantu ...
Games vol1
Ik pa laikam ierakstīšu kādas spēles ir aktuālas uz doto brīdi. Es pēdējā laikā ...
Kriminālās ekselences fonds

Man ar jāuzraksta pāris vārdi par filmu Kriminālās Ekselences Fonds. Kā jau es ča...

Picture of the day
  comments (2)
  archive »
Currently online
Quote of the day
[7:29 PM]! KaPeIKa: Haha pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani [7:29 PM]! KaPeIKa: izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM]! KaPeIKa: centraale [7:30 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM] centraale: Labdien, Kapeika7777! Man ir prieks tevi redzēt šeit. Kā es tev varu palīdzēt? Uzdo jautājumu vai pastāsti man, kas tevi interesē!
  comments (0)
  archive »
Game of the day
Flash Game: Park Racing

Members login
login:
pass:
Not registered?
Forgot password?
Live from GIGN