Counter Strike 1.6
Steam veikalā!
vai arī ņem torrentu
ar instalāciju

Diablo 3 - "drīz"

posted by Odinsh ^____^ 07-08-2011, 21:09

Kā izskatās jau pavisam drīz mēs atkal varēsim skaldīt kaudzes ar demonu „gaļu” un malt skeletu kaulus, jo straujiem soļiem tuvojas trešais no Blizzard flagmaņiem – Diablo 3. Nesen tika paziņots par publiskā beta testa sākumu drīzumā un tas nozīmē iespēju katram no mums iemest aci gandrīz pabeigtā produktā, kuru Blizzard pulē jau entos gadus.

Lai būtu iespēja cerēt uz spotu beta testā, tam var pieteikties izveidojot battle.net kontu un apmeklējot sadaļu „Beta profile settings”. Iespēja protams maza tur tikt, bet ir. Es pats nekad neesmu dabūjis invaitus kādā no Blizzard betām, kaut gan, pieteicos visās, izņemot Starcraft 2. Runā, ka vispirms beta tiks palaista ASV bnetā, bet nu tās ir tikai baumas.

Visumā izskatās, ka Blizzard uzsāk konkrētu D3 „hype-up” akciju, tāpēc pēdējā laikā jaunumi nāk kaudzēm. Par tiem turpinājumā..

Sākumā par beta testu. Protams jauki, ka mums tiks dota iespēja apostīt gaisu jaunajā Diablo(iepriekš šāda iespēja tika dota tikai izredzētajiem pēdējo gadu blizzcon’os), bet betas contents, kā runā, ir ļoti, ļoti īss un saturēs tikai apmēram stundu geimpleja. Kā Blizzard izteicās, šī beta ir paredzēta battle.net sistēmas pārbaudei, kā arī lai izmēģinātu spēlējamību uz dažādām lietotāju kastēm, jo jau sākumā Blizzard paziņoja, ka D3 būs spēlējams arī uz viduvējas specifikācijas datoriem.

Blizzard piķi kāst māk un kompānijas kontā sāks ripot kaudze dolāru kad D3 ies gaisā un sāks darboties šā brīža skaļākā fīča – Auction House(AH) par reālu $$$. Blizzards no katra darījuma ar virtuāliem, superkrutajiem cirvjiem jeb citiem retiem loriņiem grib noplēst savu „blizz cut”. :) Proti, Blizz savāks 10% tā saucamo „listing fee”, jeb desmit procentus no mantas vērtības tās ielikšanas brīdī un arī 10% „sale fee” mantas pārdošanas brīdī. Zinot Blizzard spēļu popularitāti un apjomus varētu sanākt tāds normāls piķis, tā teikt, ne par ko. :) Protams, mantiņas varēs nopirkt arī par spēles „goldu”, bet nu, zināmā mērā, biezāks maks dos iespējas labāk noekipēt savu charu. Pats Blizzard šīs sistēmas nepieciešamību skaidro kā iespēju izskaust kaktu kantorus, kuri nodarbojas ar spīdīgo mantiņu pārdošanu apejot spēles izstrādātājus, un nodrošināt drošu tirgošanos spēlētāju starpā. Blizzard mēģina nošaut vairākus zaķus ar vienu šāvienu, un šķiet viņiem tas arī izdosies. :)

Runājot par pašu spēli gribētos pieminēt vēl dažus jaunumus. Spēles veidotāji pilnībā izņēmuši tā saucamos „Skill pointus” jeb iespēju līdz ar līmeņa sasniegšanu apgreidot kādu no sava personāža skilliem. Diablo 2 tas nozīmēja pārsvarā damage pieaugumu kādam skillam, kas noveda pie tā, ka skillpointi tika samesti 2-3 skillos veidojot, tā saucamos, „Buildus”. Kā piemēru te varu minēt populāro Sorceress buildu, kas maksimizēja damage tādiem spelliem kā Fireball un Meteor. Skillpointus vienkārši sameta līdz maksimumam(20) šajos dažos spellos, panākot tādu Fire Ball damage, ka pat HELL līmeņa sākumā visi monstri pašķīda ar pāris šāvieniem. Lai šo šizlu novērstu, Blizzard izlēma skillpointus nahrenizēt un nošpikot šo sistēmu no WoW – vienkārši skillu spēks tiks izteikts no tādiem parametriem kā personāža līmenis, ieroča damage, u.c. Pēc pēdējām izmaiņām vienlaicīgi varēs lietot 6 aktīvos skillus, kurus lietot kaujā, un 3 pasīvos, kuri pastiprinās kādu no personāža parametriem. Aptuvens skillu saraksts šeit.

Vēl interesants jaunums ir fīča, kas dos iespēju palielīties ar savu „čarakteru” citiem. Tas ir Personāža ģērbonis, jeb Class banner, uz kura varēs redzēt savus pvp un pve sasniegumus. Tas izskatīsies apmēram šādi(man personīgi patīk achievementu lenta, kas stiepsies garumā. :)

You have quite a treasure there in that Horadric Cube, teica Deckard Cain Diablo 2 otrajā nodaļā(Act II). Jaunajā spēlē būs pieejami veseli trīs „dārgumi”.
Stone of Recall – uz pilsētu kaut kā jātiek, bet kājām tālu. Nekādas charges jeb cooldowni, ceļo cik gribi.
Cauldron of Jordan – iespēja pārvērst visus nederīgos krāmus naudā „neatejot no kases” (lasi: nepametot kaujas lauku). Šeit varētu pārmest Blizzardam par spēles padarīšanu pārāk vieglu, bet tā kā es parasti nemēdzu uz zemes atstāt neko, šādas nelielas ērtības nāk tikai par labu un nebūs vairs neskaitāmas reizes jālēkā caur „Town Portal”. Ērti, bet ne pietiekami interesanti, tāpēc labāk lietot Nephalem Cube – kasti kurā „maģiski” sadalīt krāmus sastāvdaļās(reagents). Augstāka līmeņa reaģentus noteikti varēs labi pārdot AH vai arī uztaisīt ko jaunu. Protams, arī Diablo 3 būs craftings, kā nu bez tā. :) Spēles gaitā būs iespēja iegūt 3 crafterus, kuriem varēs iemācīt dažādas receptes un celt līmeni lai tie spētu izgatavot ar vien labākas lietiņas. Vairāk par craftingu te un te.

Visumā spēle izskatās gana interesanta, lai to nopirktu un rukātu oficiālajā battle.net. Lai arī spēles iznākšanas datums vēl nav oficiāli nosaukts, gribētos jau ticēt, ka spēle šogad iznāks. Tomēr jau daudzus gadus pulēta un, lai arī visas Blizzard spēles iznāk ar saukli „WHEN IT’S DONE”, intervijās jau paziņots, ka kompānija savā iekšienē jau rukā gatavu alfu. Tāpēc gan jau gaidāmā beta nevilksies ilgāk par trim mēnešiem un jau drīz varēsim pasūtīt paši sev ziemassvētku dāvanu.. :)

Izmantotie resursi:
http://www.mmo-champion.com/content
http://www.diablofans.com
http://www.diablowiki.net
http://diablo.incgamers.com
Read comments (23)
Picture of the day
  comments (2)
  archive »
Currently online
Quote of the day
[7:29 PM]! KaPeIKa: Haha pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani [7:29 PM]! KaPeIKa: izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM]! KaPeIKa: centraale [7:30 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM] centraale: Labdien, Kapeika7777! Man ir prieks tevi redzēt šeit. Kā es tev varu palīdzēt? Uzdo jautājumu vai pastāsti man, kas tevi interesē!
  comments (0)
  archive »
Game of the day
Flash Game: Tribal Jump

Members login
login:
pass:
Not registered?
Forgot password?
Live from GIGN