Counter Strike 1.6
Steam veikalā!
vai arī ņem torrentu
ar instalāciju

Jauns gads, jauni tikumi. Jauns serveris?

posted by samuray 31-12-2007, 23:13

Šis būs vairāk tāds kā gada noslēguma jaunums, kurā vēlos atskatīties uz visu šogad paveikto un pastāstīt par nākamajā gadā plānoto, un, iespējams, šis būs visu laiku garlaicīgākais jaunums. Jaunums domāts, lai tie, kam šonakt sanāk garlaicīga svinēšana, varētu pakavēt savu laiku atmiņās un pārdomās.

Sāksim ar nelielu atskatu uz 2007. gadu tīri no organizatoriskās puses. Kā pirmo nozīmīgo lietu, kaut gan neizdevušos, gribēju uzskaitīt GIGN Allstar 2007. Secinājums: ja arī 2008. gadā notiks kaut kas līdzīgs, tad tas būs all-star, vārda vistiešākajā nozīmē. Vēl viena interesanta lieta bija GIGN vasaras tuss un gada nomināciju pasniegšana. Kas interesants notika tusā, to gan nestāstīšu, vajadzēja pašiem braukt! Gada nominācijas gan gribētu paziņot tiem, kas tās nav dzirdējuši.

Gada GIGNiskākais krušila - bloodlord,
gada netipsikākais GIGN krušila - Mahmed,
gada labākais GIGN memberis - macho,
gada labākais mirstīgais admins - samuray,
gada GIGNiete - spite,
gada žurka - dyversant,
gada hakeris - worm,
gada uzņēmējs - ali,
gada prātīgākais spēlētājs - blade,
gada labā sirds - Dr.Pain.

Šo te pasākumu varētu ieviest kā ikgadēju GIGN vasaras tusa satāvdaļu. Man jau vispār tagad ir prātā dažas nominācijas. Kā svaigākās lietas, kuras atceramies ir GIGN Mūvijmeiking konkursa pirmā kārta un konkurss "Izpušķo GIGNU!". Kā redzat, pateicoties pēdējam, esam tikuši pie trim skaistiem Ziemassvētku logo, kuri katru reizi parādās randomā. Liels paldies visiem, kuri piedalījās. Šoreiz uzverēja worm, vintage un Teddy darbi. Kāpēc gan līdzīgā veidā neuztaisīt arī konkursus uz Lieldienām, Jāņiem vai Mārtiņiem? Vispār te ienāca doma par konkursa sarīkošanu par jauna ikdienas logo izveidi, bet nu dzīvosim, redzēsim...

Ir pagājušas divas nedēļas, kopš es uzrakstīju iepriekšējo jaunumu par ziedošanu GIGN jaunajam serverim. Pa šīm divām nedēļām ir noziedojuši
pieci cilvēki, kas ir diez gan pamaz, bet kopējais ziedojumu apjoms ir 120Ls, kas ir diezgan labs rādītājs. Tātad gribu jūs vēlreiz lūgt atmest kādu latiņu GIGNAM. Kā jau teicu, tas būs priekš mums visiem.
Un nav obligāti jānoziedo 10ls, kā es minēju iepriekšējā rakstā, katrs latiņš noderēs. Kopējā summa, kas jāsavāc var variēt no 700 līdz 1000 latiem. Tā kā, tas cik jaudīgs būs serveris, būs atkarīgs no saziedotajiem līdzekļiem. Vispār jau būtu baigi forši, ja uzrastos kāds biezs naudas maks un varētu serveri nosponsorēt, bet tā tīri jūsu zināšanai - nekāda peļņa šeit netiek gūta. Ar to arī GIGNS galvenokārt atšķiras no daudziem citiem Latvijas serveriem. Nu šeit nekad nebūs iespēja pasūtīt slotu vai naudu serverī, vai, pasarg' dies, aksesus ar sms palīdzību. Mēs vienkārši vēlamies, lai visi spēlējot būtu daudzmaz vienlīdzīgā situācijā.

Tagad nedaudz no tehniskās puses. Šobrīd uz vecās kastes griežas 2 CS PUB serveri un TF2 serveris. Ir arī 2 CW serveri. Uz CSDM servera beidzot ir atgriezusies dzīvība. Tas noticis pateicoties bustera noņemšanai. Es gan labāk būtu gribējis viņu atstāt. Līdz ar to ir parādījušies čīteri un jauni admini. Kā vērtīgākie ieguvumi CSDM adminu rindās vērtējami l33t un Monkey D. Luffy, kuri savu brīvo laiku nežēlo un pavada lielu dienas daļu serverī, uzturot kārtību. Pub serverī kārtība tiek uzturēta pateicoties nu jau 242 adminu darbībai. Protams, ne visi spēlē aktīvi, un ir pat tādi, kas vairs nespēlē vispār. Lai vai kā, šobrīd uz pub servera ir aktīvi 860 permanent bani. Ap 90% no baniem ir uzlikusi servera konsole, respektīvi busters. Uz CSDM kādu laiku atpakaļ tika atgriesta vecā banliste un noņemts busters, tāpēc daudz lielāka atbildība jāzuņemas adminiem. Pēc bustera noņemšanas bija pat gadījums, kad serverī puse no spēlējošajiem ir čīteri.

Ko mums jaunajā gadā dos jaunais serveris? Pirmais un pats galvenais, kā dēļ serveris tiks iegādāts ir Team Fortress 2 serveris. Par cik šī spēle ir diezgan prasīga resursos, arī serveris ir nepieciešams jaudīgs. Uz vecās kastes atvieglota būs CS serveru griešanās un tas, cerams, atrisinās problēmas ar lagiem. Uz jaunās kastes būs iespējams palaist vēl vairākus spēļu serverus. Ir izteikta vēlēšanās pēc Natural Selection servera. Darbs būs smags, lai visas ieceres izpildītu, bet worms ir tikai viens, tāpec būs vajadzīga pacietība. Nesagaidīsim visu uz reizi, bet pakāpeniski viss notiksies. Vēl jau arī serveris nav nopirkts, bet garantēju, ka viņš būs!

Vēlos novēlēt laimīgu un veiksmīgu nākamo 2008. gadu visam GIGN komjunitijam. Lai mums izdodas sasniegt iecerēto!
Read comments (17)
Picture of the day
  comments (2)
  archive »
Currently online
Quote of the day
[7:29 PM]! KaPeIKa: Haha pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani [7:29 PM]! KaPeIKa: izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM]! KaPeIKa: centraale [7:30 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM] centraale: Labdien, Kapeika7777! Man ir prieks tevi redzēt šeit. Kā es tev varu palīdzēt? Uzdo jautājumu vai pastāsti man, kas tevi interesē!
  comments (0)
  archive »
Game of the day
Flash Game: Cat-Vac Catapult II

Members login
login:
pass:
Not registered?
Forgot password?
Live from GIGN